آموزش وبمستر گوگل

آموزش وبمستر
سئو سایت

وبمستر گوگل

در سری مقاله های آموزش وبمستر قصد داریم از ابتدا تا انتها به آموزش این ابزار قدرتمند و آنالیزر قدرتمند سئو سایت بپردازیم. وب مستر به ما امکان تحلیل و بررسی ورودی هایی که از طرف گوگل به سایت ما وارد می شوند را مدیریت و ارزیابی می کند.

وب مستر که با آدرس https://www.google.com/webmasters در دسترس قرار دارد ابزاری قدرتمند و به شدت دقیق می باشد که آمار ورودی کاربران از طریق گوگل به سایت شما را نمایش می دهد، فقط در همین حد بدانید که وب مستر(سرچ کنسول گوگل‌) و گوگل آنالیتیک دو مکمل یکدیگر هستند (آنالیتیک به شما نشان می دهد در هر لحظه از چه سایت هایی و به چه مدت افراد به سایت شما وارد شده اند) اما webmaster فقط ورودی های گوگل به سایت شما را نمایش می دهد.

آموزش وبمستر

در ابتدا شما باید سایت خود را به گوگل معرفی کنید تا گوگل سایت شما را بشناسد پس از ثبت سایت در گوگل میتوانید از گوگل وبمستر تولز برای کنترل سایت خود از طریق تحلیل و بررسی کاربران و ورودی استفاده کنید . گوگل وبمستر تولز به منظور سئو سایت و اطلاع از وضعیت پیشرفت و پسرفت سایت به صورت رایگان در اختیار مدیران سایت قرار دارد.

در نتیجه اگر میخواهید کسب و کارتان از طریق سایتتان رونق پیدا کند حتما سایت خود را در وبمستر گوگل ثبت کنید و وضعیت سایت را از طریق اطلاعاتی که در اختیار شما میگذارد مدیریت کنید. برای راه اندازی وبمستر از دیگر بخش های سایت این آموزش را بخوانید.

برای شروع ابتدا به شما عزیزان پیشنهاد میشود که به بخش آموزش سئو سایت بروید . اگر سایت شما دچار مشکلات ناگهانی شود و یا اینگه گوگل به هر دلیلی سایت شما را حذف کند و دیگر کاربران نتوانند از طریق نتایج گوگل وارد سایت شوند چه میشود ؟؟ سایت شما بازدیدکنندگان و ورودی های خود را از دست میدهد و ترافیک سایت پایین می آید در اینگونه شرایط است که میتوانید با استفاده از وبمستر گوگل مشکل را پیدا کنید و به سایت خود کمک کنید تا دوباره به نتایج گوگل باز گردد .

سئو سایت

آموزش وبمستر

آیا به دنبال رتبه‌بندی بهتر در موتور جستجو هستید؟ برای تحقق این هدف می‌بایست یا هزینه زیادی را صرف تبلیغات در گوگل کنید و یا از ابزارهای آنالیز و گزارش دهی وب سایت خود که مانند یک نقشه راه عمل می‌کنند استفاده کنید. خوشبختانه Google یک ابزار ساده به ما ارائه داده است تا اطلاعات بیشتری در مورد سایت خود به دست آوریم، این که چه موضوعاتی ممکن است بر بازدید وب سایت شما تأثیر بگذارد و یا چگونه می‌توانید سایت را برای رتبه‌بندی و نتایج بهتر بهبود ببخشید.

این ابزار به عنوان گوگل وبمستر تولز و یا همان Google Search Console شناخته می‌شود. این ابزار از مدت‌ها پیش وجود داشته است و قبلاً با نام Google Webmaster Tools و یا Google Webmaster Central شناخته می‌شد. در سال ۲۰۱۵، Google آن را به عنوان کنسول جستجوی Google تغییر نام داد. بنابراین اگر اصطلاحات مختلفی مشاهده کرده اید، نگران نباشید.

نکته جالب در مورد کنسول جستجوی Google یا GSC این است که کاملاً رایگان بوده و توسط خود گوگل ساخته شده است. بنابراین مشاوره آن مستقیماً از منبع ارائه می‌شود. در اینجا آموزش وبمستر با نحوه استفاده از GSC برای به حداکثر رساندن نتایج SEO خود آورده شده است.

آموزش گوگل وبمستر تولز

زمانیکه توسط اکانتی که ساخته اید وارد صفحه گوگل وبمستر تولز می شوید و زمانیکه سایت مورد نظرتان را انتخاب میکنید به شما هر آنچه گوگل از سایت شما برداشته، ارائه می شود و این کامل ترین جایی است که می توانید سئو سایت خود را در آن بررسی کنید.

با هم به بررسی امکانات وبمستر گوگل می پردازیم:

در قسمت Messages در وبمستر وارد شوید، یکی از مهمترین بخش ها پیام های همین بخش بشمار می آید که گاهی خیلی وبمسترها توجهی به آن ندارند. در این بخش برای شما از گوگل یک سری پیغامهایی ارسال می شود مثلا ممکن است سایت شما دچار مشکل شده باشد و یا اینکه DNS ها اوکی نباشه و این باعث می شود که گوگل نتواند به سایت شما متصل و یا وصل شود. و در این بخش شما را از مشکل به وجود آمده آگاه می کنند تا اون مشکل را رفع کنید و سایت خود را بهبود دهید. در قسمت Search Appearance وبمستر اولین گزینه:

Structured Data در وبمستر

در این بخش ساختار سایت خود را میتوانید مشاهده کنید که چه روالی را داره طی میکنه. و در بخشItems with Errors هر Error که در ساختار سایت شما وجود داشته باشد برای شما نمایش میدهد. واین در واقع قسمتی است که ساختار سایت شما در این قسمت توسط گوگل شناخته می شود. برای آموزش Structured data به صورت حرفه ای به اینجا مراجعه کنید.

Data Highlighter در وبمستر تولز

در بخش Data Highlighter شما توانایی این را دارید که صفحه های مهم سایت خود را های لایت کنید که این کار باعث می شود که شما صفحه های مهم سایت خود را به گوگل بشناسانید این کار باعث این می شود که در نتیجه جستجو سایت شما نتیجه بهتری را به دست آورد.

HTML Improvements:

همانطور که در مقاله قبل اشاره شد در بخش HTML Improvements برای شما نشان داده خواهد شد که برچسب ها و عنوان هایی که به کار برده اید تا چه میزان تکراری هستند و یا از عنوان های طولانی و بلند تا چه حدی در مقالات خود استفاده کرده اید و در صورتیکه بیش از آن حد مورد نظر باشد و گوگل از شما ایراد گرفته باشد آنها را برطرف کنید تا گوگل به شما جایگاهی دهد و در واقع بتوانید سایت خود را در رتبه ای که دوست دارید مشاهده کنید.

مثلا در قسمت Search Analytics به شما نشان میدهد در یک بازده زمانی سایت شما چند بار کلیک شده و مشاهده شده و یا در کلمه “طراحی سایت” در چه جایگاهی هستید. در قسمت Site Errors نشان می دهد که در قسمت های DNS و Server connectivity ارتباطی بین گوگل و سرور شما برقرار است یا خیر؟ و در قسمت Robots.txt می توانید خزنده ها و یا ربات های گوگل را هدایت و یا از بررسی بخشی از سایت جلوگیری کنید. اما در قسمت Sitemaps تعداد URLs submitted و URLs indexed را به شما نشان می دهد. که رعایت کردن هر کدام از مواردی که در آموزش های سئو بیان شده می تواند در بهبود و بهینه سازی سئو سایت شما بسیار تاثیر گذار باشد.

آموزش وبمستر

وبمستر

در این مقاله متوجه شدیم که هر یک از گزینه های ذکر شده چه کاربردی در آموزش وبمستر دارند و میتواند به ما در روند بهبود و بهینه سازی سئو سایت یاری دهند. در مقاله های بعدی درباره دیگر گزینه ها و مطالبی صحبت خواهیم کرد که تکمیل کننده آموزش گوگل وبمستر تولز می باشند.

با سئو ایران همراه باشید تا آموزش های حرفه ای تری از سئو ببینید.

بخش مربوط به بررسی خطاهای خزش

همان طور که می‌دانید ربات‌های گوگل برای امتیاز دادن به وب سایت شما نیاز دارند تا در تمامی صفحات وب سایت شما خزش کنند و آن‌ها را بررسی کنند اما گاها به دلیل مشکلاتی که در صفحات وب سایتتان وجود دارد، این کار به درستی انجام نمی‌شود. وبمستر تولز این امکان را در اختیار شما قرار داده است تا بتوانید جزئیات بیشتری را در مورد صفحاتی که مشکل برای خزنده های گوگل داشته‌اند و یا صفحاتی که خطای http را ارسال کرده اند، داشته باشید.

برای این کار کافی است بعد از ورود به برنامه وبمستر تولز در سمت چپ بر روی گزینه Crawl > Crawl Errors کلیک کرده تا به قابلیت بیان شده، دسترسی پیدا کنید. این بخش به دو قسمت تقسیم می‌شود، در قسمت اول تمام مشکلات احتمالی گوگل که باعث‌عدم دسترسی به سایت می‌شود را نشان می‌دهد. در قسمت دوم نیز خطاهای مرتبط با url را نمایش می‌دهد به این صورت که لیستی شامل urlهایی که گوگل برای خزش در آن‌ها با مشکل رو به رو شده است را به شما ارائه می‌دهد.

نوتیفیکشن‌های ایمیلی از طرف گوگل را فعال سازید

کارشناسان و متخصصان سئو همواره به مدیران وب سایت‌ها توصیه می‌کنند نوتیفیکشن‌های ایمیلی را از طرف گوگل فعال سازند که برای فعال‌سازی این گزینه نیاز است که به برنامه وبمسترتولز مراجعه فرمایید. لازم به ذکر است این نکته بسیار حائز اهمیت می‌باشد و نباید آن را فراموش کرد، شما با فعال نمودن این گزینه در واقع به گوگل اجازه داده‌اید تا در مواقعی که خطاهایی را در مورد وب سایت شما پیدا کرد، آن را برای شما ارسال کند.

گفتنی است شما با این که در صفحه وبمستر تولز می‌توانید تازه‌ترین خطاها را مشاهده کنید اما برای بروز بودن بهتر است این گزینه را فعال کنید تا گوگل سریعا گزارش خطاها را برای شما در قالب ایمیل ارسال کند. در ادامه مراحل فعال‌سازی این گزینه توضیح داده شده است:

  • در ابتدا وارد وبمسترتولز شده و در قسمت بالایی داشبورد خود بر روی آیکون چرخ دنده کلیک کنید.
  • گزینه Webmaster Tools Preferences را انتخاب کنید.
  • تیک گزینه Enable email notifications را فعال سازید.

هنگامی که شما در قسمت نوتیفیکیشن‌های ایمیل هستید، این امکان را خواهید داشت که بتوانید نوع خطاهایی را که مایل هستید برای آن‌ها ایمیل دریافت کنید را مشخص کنید.

آموزش افزودن وب سایت به وبمستر

برای شروع ثبت سایت در وبمستر، باید یک حساب رایگان در سرچ کنسول گوگل راه اندازی کنید. سپس باید تأیید کنید که سایتی که قرار است آنالیز کنید واقعاً متعلق به شماست. (متأسفانه راهی برای بررسی سایت‌های رقبا با این ابزار وجود ندارد. برای بازرسی یک سایت باید مالکیت خود را ثابت کنید.) با کلیک بر روی دکمه «افزودن ویژگی» در کشویی سمت چپ شروع کنید. از آن جا، فقط نام سایت خود را وارد کنید.

به یاد داشته باشید که این یک ورود دقیق است یعنی حتی http: و https: را به عنوان دو سایت مختلف در نظر می‌گیرد. پس نام سایت را به صورت دقیق و درست وارد نمایید. در مرحله بعدی باید تأیید کنید که مالک سایت هستید. Google چند روش مختلف برای انجام این کار ارائه می‌دهد. روش توصیه شده این است که یک فایل HTML به سرور خود اضافه کنید. اما همچنین می‌توانید یک برچسب متا اضافه کنید. تنظیمات DNS خود را ویرایش کنید، یا به حساب Google Analytics یا Google Tag Manager خود متصل شوید.

پس از این فرآیند سایت شما دارای ابزار سرچ کنسول گوگل خواهد بود.

مقالات زیر درباره آموزش وبمستر می توانند برای شما مفید باشند:

اهمیت آموزش وب مستر در سئو

طرفداران سئو، ابزار وب مستر گوگل را به عنوان ارزشمندترین ابزار تحلیلی می­دانند که مدیر وب­سایت هرگز نباید از استفاده آن­ها غفلت کند. البته نام وبمستر به گوگل سرچ کنسول تغییر پیدا کرده است. همچنین دارای ابزارهای تحلیلی بسیار مفیدی برای جستجوگرها است که تقریباً تمام شرکت­های بهینه ­سازی موتور جستجو از آن­ها برای افزایش تلاش­هایشان در زمینه بازاریابی دیجیتال و مفاهیم طراحی وب و توسعه آن استفاده می­کنند. از آن­جا که توسط موتور جستجوی اصلی Google ایجاد شده است، پس بهترین ابزار برای نتایج جستجوی Google نیز است.

شما می­توانید با ارائه گزارش در مورد کلمات کلیدی بیشتر جستجو شده در Google در یک صنعت خاص، SEO کلمات کلیدی خود را بهینه کنید و می­توانید برای بازاریابی SEO ورودی و خروجی خود استفاده کنید. همچنین دسترسی به ارزشمندترین معیارهای سئو و داده ­های مربوط به جنبه­ های خاص کمپین­ های بازاریابی شما را دارد. در مورد فعالیت­های نمایه سازی و خزشی ساخته شده توسط الگوریتم موتور جستجو برای وب­سایت خود، بینش بهتری کسب کنید.

آموزش وب مستر می­تواند در ارزیابی ترافیک، بهینه سازی، سلامت، پیکربندی و غیره در وب­سایت شما مزایایی داشته باشد. این­ها معیارهای مهمی هستند که در حفظ صلاحیت وب­سایت شما برای رقابت­ پذیری و مرتبط نگه داشتن آن برای جستجو ضروری هستند.

سوالات متداول درباره آموزش وبمستر

1وبمستر چیست؟
به عنوان یک سرویس رایگان به هر کسی که دارای وب سایت است ارائه می‌شود. مجرای اطلاعاتی از بزرگترین موتور جستجوگر جهان را در اختیار شما قرار می‌دهد. با ارائه اطلاعاتی در مورد نحوه مشاهده وب سایت شما و کمک به شما در کشف مواردی که نیاز به رفع مشکل دارند ایجاد شده است.
2چه اتفاقی برای Google Webmaster Tools افتاد؟
گوگل اعلام کرد که نام Google Webmaster Tools را به Google Search Console تغییر داده است. نام ده‌ساله مجموعه ابزار طراحی شده برای مدیران وب، ناشران و صاحبان مشاغل به Google Search Console تغییر می‌کند. پس به خاطر داشته باشد وبمستر تولز همان سرچ کنسول گوگل است.
3چگونه می‌توانیم از سرچ کنسول استفاده کنیم و اولین قدم آموزش وبمستر چیست؟
در یک حساب ثبت نام کنید. نام سایت خود را به درستی ثبت کنیم. اقدامات دستی اعمال شده در سایت شما را بررسی کنیم. خطاهای خزش را بررسی کنیم. اعلان‌های ایمیل را از Google فعال کنیم. و چندین کار مهم دیگر می‌بایست انجام دهیم که هر یک را به صورت جداگانه و دقیق و مفصل در مقاله‌های مرتبط با آموزش وبمستر شرح داده ایم.
4.7/5 - (39 امتیاز)
81 / 100

13 Comments

  1. SEO IRAN گفت:

    سلام
    سعی داریم آموزش های وبمستر رو هر هفته پیگیری کنیم و بخش وبمستر هر هفته یک مقاله داشته باشه

  2. SEO IRAN گفت:

    اگر منظورتون آموزش ایندکش شدن مطالب در گوگل هست این رو در سایت جستجو کنید داریم ، در وبمستر هم بگردید آموزشش رو قرار دادیم

  3. SEO IRAN گفت:

    وبمستر سایت رقیب رو با هیچ روشی نمیشه بدست آورد
    اما با ابزارهایی میتوان حدودا از اوضاع رقیب خبر دار شد.

  4. SEO IRAN گفت:

    در قسمت rich cards بپرسین
    اما روش ها یکم تغییر کرده
    اما 2 3 تا چیز نیازه:
    1. کد های درست
    2. بروز کردن محتوا (سایتهایی که کمتر بروز میشن شانس کمتری دارند – در حد 0)
    3. زمان (تا اینکه مرجع بشید از دید گوگل در اون بخشی که فعالیت می کنید)

  5. شیوا سلیمی گفت:

    سلام آیا دسترسی وبمستر را با خرید هاست و دامین در اختیار ما قرار می دهند؟

  6. نازنین گفت:

    سلام تعیین دامنه اصلی چگونه است؟

  7. عماد گفت:

    سلام لطفا راجب
    کاهش CTR و افزایش رتبه سئو بگویید ممنونم

  8. سامان میرزاپور گفت:

    سلام راه های بالا بردن دامنه رو میگین؟

  9. سارا نمازی گفت:

    سلام برای دسترسی به وبمستر چکار باید انجام داد ؟

  10. شهرام قدوسی گفت:

    سلام میشه بفرمایید وب مستر چقدر آپدیت است؟

  11. ساعت پرواز قرن گفت:

    من مدیر مارکتینگ ساعت پرواز قرن هستم لطفا وبمستر سایت ما را چک کنید

  12. SEO IRAN گفت:

    به صورت تقریبی وبمستر می تواند هر چند ساعت خودش رو به روز رسانی کند

  13. SEO IRAN گفت:

    نسخه ی رایگان ان ها هم در دسترس و موجود است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × یک =