فهرست موضوعات در این آموزش
schema چیست؟
اسکیما چیست؟
اسکیما (Schema) یک زبان نشانه گذاری است که به تجزیه و تحلیل اطلاعات یک سایت برای موتورهای جستجو کمک می کند تا خیلی ساده تر، اطلاعات بیشتری راجع به محتوای یک صفحه و سایت بدست آورند. تاثیر اسکیما در سئو داخلی سایت می باشد. در کل به عمل نشانهگذاری صفحات مختلف سایت برای موتورهای جستجو Schema Markup یا نشانهگذاری اسکیما میگویند.
تاثیر اسکیما در سئو بدین صورت است که در واقع اسکیما به شما این شانس را میدهد تا در لیست نتایج اولیۀ گوگل و از آن مهمتر، در گراف دانش گوگل (کادر حاوی اطلاعات در سمت راست صفحه نتایج) قرار بگیرید و از آنجا، لینک دریافت کنید. این لینکها از ارزش بسیار زیادی برخوردارند، چرا که تعداد زیادی از کاربران آنها را میبینند، روی آنها کلیک میکنند و سایت را میخوانند و این باعث بهینه سازی سایت می شود.
انواع اسکیما
اسکیما انواع مختلفی دارد، در زیر برخی از آنها را بررسی میکنیم:
- نام سایت
- آدرس سایت
- مشخصات شرکت اعم از نوع فعالیت، آدرس، شماره های تماس، ساعت کاری
- اسکیما محصول
- اسکیما ویدئو
- اسکیما faq
- اسکیما امتیاز دهی به محتوا
تاثیر اسکیما در سئو سایت
- موتورهای جستجو میتوانند دادههای زیر را که با استفاده از روش اسکیما نشانهگذاری شدهاند، شناسایی کنند: تصاویر، نویسنده، تاریخ انتشار، آخرین ویرایش، عنوان صفحه، فرمت صفحه، مقالات، رویداد ها، محصولات، فیلم، کتاب، نام تجاری، ساختار منو، مشخصات سایت اعم از نام سایت، آدرس سایت، مشخصات شرکت اعم از نوع فعالیت، آدرس، شماره های تماس، ساعت کاری. لازم نیست حتما همه اطلاعات سایت خود را با اسکیما جهت تاثیر اسکیما در سئو، بهینه سازی کنیم. اما هرچه اطلاعات بیشتری را با استفاده از کد نشانه گذاری اسکیما بهینه سازی کنید، هدف و طبیعت محتوای سایت شما برای موتور های جستجو واضح تر می شود.
- در سال 2011 بود که وب سایت sorg، یک همکاری تجاری را با موتورهای جستجوی گوگل، بینگ و یاهو شروع کرد و وظیفۀ یکپارچهسازی ساختار دادههای موجود در سطح اینترنت را بر عهده گرفت. در واقع schema.org دایرهالمعارفی از آیتمهای نشانهگذاری است و زبانی استاندارد و قابل فهم را برای موتورهای جستجو در اختیار ما قرار داده است.
موتورهای جستجو بر اساس آیتمهای تعریف شده در این سایت دادهها را طبقهبندی کرده، ساختار آنها را بررسی میکنند و از آنها برای رتبهبندی سایتها استفاده میکنند. اسکیما همانند کدهای نشانه گذاری دیگر در محتوای صفحه قرار می گیرد. عناصر اسکیما و صفت های مرتبط با آن به منظور جلوگیری از گردش موتور های جستجو در اطلاعات اضافی صفحه، مستقیما در کد HTML، قرار میگیرند. وقتی کد html شما شامل ریز داده های اسکیما می شود، موتور های جستجو راحت تر می توانند محتوای مطالب شما را تفسیر کنند و بنابراین تاثیر اسکیما در سئو بیشتر خود را نشان میدهد.
- گوگل ادعا کرده است که استفاده از نشانه گذاری جهت تاثیر اسکیما در سئو سایت، فاکتوری برای افزایش رتبه سایت شما نمی باشد، هرچند که باعث تقویت rich snippets محتوای شما در نمایش نتیجه جستجوی موتور جستجوی گوگل می شود. با این روش نحوه نمایش نتایج مربوط به سایت شما با سایر رقبا متفاوت خواهد بود و همین تغییر ساده (مثلا نمایش ستاره های امتیازدهی) شانس کلیک شدن بر روی سایت شما را افزایش می دهد.
طوریکه ممکن است شما جایگاه سوم را در نتایج گوگل کسب کرده باشید ولی تعداد ورودی شما از کسی که جایگاه دوم را در همان عبارت دارد بیشتر باشد. کدهای اسکیما کار را برای موتورهای جستجو راحت میکنند و بطور واضح اطلاعات مورد نظر را بیان کرده و زحمت موتورها را کم می کنند پس طبیعی است که تاثیر اسکیما در سئو سایت، مورد پسند موتورهای جستجو واقع شده و امتیاز مثبتی برای شما لحاظ می گردد. فلذا چنان چه موتورهای جستجو بتوانند به راحتی درک درستی از مطالب سایت شما داشته باشند طبیعتا سایت شما پیشرفت خوبی خواهد داشت.
- در رابطه با محل قرار گیری کدهای اسکیما در راستای تاثیر اسکیما در سئو، باید بدانیم که برنامه نویس هنگام طراحی سایت ارزان، کدهای اسکیما را به صورت inline داخل همان تگ های html قرار می دهد تا موتورهای جستجو هنگام بررسی تگ ها به راحتی به کدهای schema نیز دسترسی داشته باشند.
لازم نیست تمام بخش ها را از طریق این کدها نشانه گذاری کنید. بلکه میتوانید در هر بخشی که مایل بودید این کار را انجام دهید اما این موضوع را به یاد داشته باشید که هرچه از کدهای مذکور بیشتر استفاده کنید مسلما حرفه ای تر خواهید بود.
نشانه گذاری صفحات سایت کاری جهت تاثیر اسکیما در سئو، دشوار است مخصوصا اگر سایت شما دارای صدها و شاید هم هزاران صفحه باشد. نشانه گذاری باید به صورت دستی برای همه صفحات سایت وارد شود با یک عالمه کار بیشتر برای سایت های بزرگتر. البته در بسیاری از سیستم های مدیریت محتوا و با طرح ریزی صحیح ساختار صفحات میتوان این نشانه گذاری را به صورت یکباره برای تمامی محصولات و صفحات سایت انجام داد.
آموزش های مرتبط با اسکیما / schema
5 Comments
برای استفاده از اسکیما که گفتید، باید حتما برنامه نویس ماهر باشه یا خودمونم می تونیم یاد بگیریم؟
برنامه نویس ماهر نه ولی باید مفهوم تگ های HTML و روی ساختار و جانمایی تگ های HTML سایتتون مسلط باشین.
خیر !
خیلی ساده میتونید از این سایت https://schema.org/ دستورات اولیه و نحوه استفاده از اسکیما رو یاد بگیرید .
با سلام وقتتون بخیر ببخشید یک سوال درباره ی سئو داشتم وقتی یک متخصص سئو میگه من مثلا در عرض 1 سال سایت شما رو به 10 تای اول گوگل میرسونم این متخصص تمام یک سال رو روی این پروژه وقت میزاره یا پروژه های دیگه هم میتونه دریافت کنه ؟؟؟
مدت زمان فعالیت در هر سایتی بستگی به خود سایت و رقبای آن حوزه دارد، در سئو سایت های بزرگ یک نفر به تنهایی نمیتواند پاسخگوی تمامی مشکلات باشد.