فهرست موضوعات در این آموزش
سئو خارجی چیست؟
Off Page Seo
سئو خارجی سایت ، مربوط به پیوندهایی است که از سایت های دیگر به سایت شما اشاره می کند و به طور کلی در خارج از سایت انجام می شود، بک لینک ها قلب سئو خارجی هستند، اما چگونه به بهینه سازی سایت کمک میکند؟ برای پاسخ گویی به این سوال تکنیک های سئو بیرونی و بعضی مواردی که می توانید از آن ها استفاده نمایید را ذکر می کنیم.
تکنیک های سئو خارجی یا بیرونی
- وبلاگ نویسی
- سوشیال سیگنال ها
- پست مهمان
- بوکمارک کردن
- برندینگ
- فروم ها و انجمن ها
- ثبت نام در دایرکتوری ها
- ثبت مقاله در سایتهای معتبر
- ipts
- ثبت نام در موتورهای جستجو
- لیست کسب و کارها و نقد و بررسی آن
- پرسش و پاسخ
- تصاویر
- اینفوگرافیک
- لینک طعمه
- به اشتراک گذاری ویدئوها
- سایت های شبکه های اجتماعی
- محبوبیت سایت پیوند دهنده
- چگونگی ارتباط موضوع سایت با سایت پیوند دهنده
- تازگی لینک
- متن مورد استفاده در سایت پیوند دهنده
- قابلیت اطمینان سایت لینک دهنده
- تعداد لینک های دیگر در صفحه پیوند
- قدرت دامنه و صفحه پیوند دهنده
همانطور که مشخص شد، یکی از مهم ترین بخش های سئو خارجی، لینک سازی است. در اینجا لازم است که انواع لینک ها را بشناسید و از همه آنها در سئو خارجی استفاده کنید:
مهمترین انواع لینکها
- لینکهای طبیعی (Natural Links): لینکهای طبیعی که بدون هیچ گونه برنامه ریزی و بر اساس محبوبیت و یا شناخت شما توسط دیگران برای سایت شما ایجاد میشود.
- لینکهای دستی (Manual Links): لینکهایی که شما به صورت ارادی و توسط خود شما ایجاد میکنید. این مدل لینک سازی ساده ترین نوع لینک سازی است که شامل رپرتاژ، نشر نظرات در فروم ها، ثبت اطلاعات در دایرکتوریها، یا همکاری با وبسایتهای دیگر میباشد.
- لینکهای ساختاری (Self-Created Links): لینکهایی که شما به صورت مستقیم ایجاد میکنید، مانند لینکهایی که در بخش توضیحات پروفایل شبکه های اجتماعی یا امضاهای ایمیل است. (مشابه لینک سازی دستی)
- لینکهای ارجاعی (Referral Links): لینکهایی که از طریق ارتباطات و همکاری با سایتها و وبلاگهای دیگر به دست میآید. (مثل کد معرفی و کد تخفیف با ورود از طریق یک لینک خاص)
- لینکهای لحظهای (Editorial Links): لینکهایی که داخل خبر ها از سوی وبسایتها و منابع خبری به دلیل ارائه محتوای ارزشمند از طرف شما ایجاد میشوند.
ابزارهای بررسی بک لینک ها
- SEMrush، ابزاری برای بهبود دید آنلاین و کشف بینش بازاریابی است و به راحتی می توانید آماری کامل از وضعیت سایت خود داشته باشید.
- Check My Links، یک چک لیست است که به دنبال لینک های خراب می باشد. در واقع یک برنامه افزودنی است که در درجه اول برای طراحان وب، توسعه دهندگان و ویراستاران محتوا، ایجاد شده است.
- Moz’s Pro Tools، یک ابزار کامل بهینه سازی برای بالا بردن رتبه و بازدید شما می باشد.
- Ahref، یک ابزار جستجو با مطالب آموزشی رایگان و انجمن پشتیبانی می باشد.
- Link Building، ابزاری برای بهبود کیفیت سایت شما می باشد.
- Social Promotion، تأثیر ابزار تبلیغات اجتماعی بر کسی پوشیده نیست و باعث ایجاد ترافیک می شود.
عوامل تأثیرگذار در بهینه سازی سایت با استفاده از سئو بیرونی
-
شبکه های اجتماعی
امروزه اکثر افراد در شبکه های مجازی عضو هستند و ساعات زیادی وقت صرف آن می کنند. افراد زیادی می توانند از این طریق وارد سایت شما شوند و به بهینه سازی سایت شما و در بالا رفتن بازدید آن نقش داشته باشند.
-
معرفی سایت در موتور جستجوها و ایندکس کردن سایت
ایندکس کردن سایت، به معنی ثبت نام در سایت هایی مانند گوگل و یاهو است که می تواند به رتبه بندی و دیده شدن سایت شما کمک کند. ایندکس کردن سایت شما توسط موتورهای جستجو ممکن است مدت زمانی به طول بیانجامد، اما اگر به صورت دستی این کار را انجام دهید سرعت آن بیشتر می شود.
-
نوشتن مقاله
مقالاتی بنویسید و در سایت های ثبت مقاله، آن ها را ثبت کنید و به سایت خود مربوط سازید، با این کار می توانید ترافیک زیادی را برای سایت خود ایجاد نمایید.
-
بخش پرسش و پاسخ
اکثر سایت ها دارای یک قسمت پرسش و پاسخ هستند. شما می توانید به سایت هایی که محتوایشان در حوزه مطالب سایت شما است، رجوع کنید و در بحث ها شرکت کنید، کامنت بگذارید و پاسخ سوالات کاربران را به طور تخصصی بدهید. این کار در جذب کاربران تأثیر می گذارد و باعث جذب کاربر به مطالب سایت شما می شود تا بتواند پاسخ سوال های خود را در آن بیابد.
-
ثبت سایت در نقشه گوگل
فرض کنید شما یک سایت برای فروشگاه یا کسب و کارتان راه اندازی کرده اید. یکی از امکاناتی که گوگل فراهم کرده این است که بر اساس موقعیت کاربر، نزدیک ترین کسب و کارها را به او نشان می دهد. شما می توانید با ثبت کردن کسب و کارتان در نقشه گوگل از این مورد بهره ببرید.
-
پست مهمان
شما می توانید مقالات، مطالب و محتوا، تصاویر و فایل های تصویری را در سایت های دیگر برای مثال سایت ویرگول بفرستید و در ازای آن در متن نوشته برای خود یک بک لینک قرار می دهید، که باعث ترافیک برای سایت شما می شود.
سئو داخلی بهتر است یا خارجی؟
برای بهبود یک سایت و بالا بردن رتبه آن در موتورهای جستجو باید همه فاکتورها را در نظر بگیریم و این کار فقط از این طریق انجام پذیراست که هر مدل بهینه سازی چه سئو داخلی و چه خارجی را انجام دهیم. این دو عامل به هم وابسته هستند و نمی توان یکی را بر دیگری ارجحیت داد.
لازم به ذکر است که روش های سئو داخلی باید به درستی قبل از سئو خارجی انجام شود، همان طور که در مطالب قبلی هم توضیح داده شد بدون بهینه سازی داخل سایت، بهینه سازی خارجی نیز امکان پذیر نمی باشد. اگر محتوای سایت شما ضعیف باشد، سئو خارجی نمی تواند تأثیری که باید را داشته باشد. باید خلاق باشید و ایده های جدید داشته باشید. بحث سئو خارجی را نیز جدی بگیرید که عامل موفقیت بسیاری از سایت ها می باشد.
آیا سئو خارجی هزینه بر است؟
نمی توانیم بگوییم که همه فاکتورها و روش های سئو خارجی سایت تأثیر دارند هزینه برهستند، بدون پرداخت هزینه هم می توانید تعدادی از این فاکتورها را انجام دهید، اما نیاز به دانش و اطلاعات کافی از این مبحث دارد که همه کاربران در این مورد موفق نیستند. سعی کنید به روز باشید و از امکانات جدیدی که موتورهای جستجو در اختیارتان قرار می دهند بهترین استفاده را داشته باشید.
بعضی از موارد نیز شامل هزینه می شود. برای مثال اگر شما بخواهید برای سایت خود در فضای مجازی مثل کانال های تلگرامی و یا سایت های دیگر تبلیغات داشته باشید و یا اینکه کار بهینه سازی سایت خود را به دست افرادی که دانش و اطلاعات کافی در این زمینه دارند و به صورت حرفه ای فعالیت می کنند بسپارید، شامل هزینه نیز می شوید.
به این نکته توجه کنید، هزینه سئو خارجی که صرف می کنید باعث موفقیت سایت و کسب و کار شما می شود و باعث می شود خدمات و محصولات شما با بالا رفتن بازدید سایت، در معرض دید و مورد توجه قرار بگیرد و در نهایت به جذب مشتری و سود آوری دست می یابید و می توانید چند برابر هزینه ای که برای سئو خارجی پرداخت کرده اید را در آینده ای نه چندان دور به دست آورید.
سئو داخلی
سئو داخلی برای بهینه سازی مطالب داخل وب سایت شامل محتوای سایت، فایل های صوتی، تصویری و پیوندها و موارد دیگر از این قبیل به کار می رود، به طور کلی برای بهینه سازی هر آن چه داخل سایت شما بارگذاری می شود. سئو داخلی تأثیر بسزایی در بهبود و بهینه سازی سایت شما دارد.
گوگل بسیار باهوش می باشد و علاوه بر فاکتورهای زیادی مانند تگ ها، کلمات کلیدی، پشت نویس عکس ها به محتوای سایت شما اهمیت ویژه ای می دهد، بنابراین لازم است برای رسیدن به صفحه نتایج اول، به سئو داخلی سایت توجه ویژه داشته باشید. فراموش نکنید برای اینکه به هدفتان برسید باید صبر داشته باشید و زمان بدهید. از فاکتورهای تأثیرگذار در سئو داخلی به چند مورد اشاره می کنیم.
بخش های سئو داخلی:
-
بهینه سازی محتوا
برای بهینه سازی محتوا، می توانید از تجربیات شخصی خودتان برای نوشتن مطلب استفاده کنید. گوگل متوجه مطلب جدیدی که شما نوشته اید خواهد شد و این در رتبه بندی سایت شما تاثیرگذار است. به هیچ عنوان مطلبی را از سایت های دیگر کپی نکنید و مطالب آن را به روز کنید. در محتوای خود پرسش و پاسخ قرار بدهید، خود را به جای یک کاربر گذاشته و تلاش کنید پاسخ سوال هایی که در ذهن کاربر می آید را به طور شفاف و با متدهای روز پاسخ داده باشید.
-
کلمات کلیدی
کلمات کلیدی مطالب را به طور منظم بررسی کنید. کاری که می توانید در این ارتباط انجام دهید این است که مواضع کلمات کلیدی سایت را در SERPs بررسی کنید. SERPs هر آن چه است که از نتایج یک سرچ مشاهده می کنید.
-
تحلیل و بررسی بازدید های صفحات سایت
افزایش و ریزش بازدید سایتتان را با تاریخ آن ها بررسی و تحلیل کنید، آن را به صورت یک نمودار در بیاورید. با این کار می توانید ببینید در چه زمان هایی با اضافه کردن چه نوع اطلاعاتی توانسته اید بازدید بالایی داشته باشید.
-
لینک سازی داخلی
از محتواهایی که به یکدیگر مرتبط هستند بهم لینک بدهید تا کاربر بیشتر در سایت شما حرکت کند. (موجب ایجاد user flow شوید)