فهرست موضوعات در این آموزش
خطای سرور چیست؟
امروزه بسیاری از افراد با گشت و گذار در اینترنت به دنبال یافتن پاسخ سوال خود هستند، اما ممکن است همه چیز به خوبی پیش نرود! چرا که یکی از متداول ترین اتفاقاتی که حتما برای شما هم پیش آمده، مواجه شدن با ارور های سرور می باشد. به صورت کلی ارور هایی که شما ممکن است در مرورگر خود با آن مواجه شوید به دو دسته تقسیم می شوند.
حتما بخوانید: آموزش رفع خطای 503 Service Unavailable
یکی که مربوط به مرورگر و یا اینترنت شما بوده و دیگری که از سمت سرور سایت مربوطه می باشد. همچنین توجه داشته باشید که مرورگر های اینترنت در صورت مواجه شدن با هر مشکلی کد خاصی را به نمایش در می آورند که در ادامه قصد داریم تا به بررسی معنای انواع ارور های سرور( از 100 تا 500) بپردازیم، پس با ما باشید:
بررسی انواع ارور های سرور
به صورت کلی ارور های سرور به 5 دسته تقسیم می شوند که عبارت اند از 100، 200، 300، 400 و در آخر ارور 500. هر یک از این سری ها شامل ارور هایی خواهند بود که برای از بین بردن این مشکلات روش های وجود دارد که در ادامه به بررسی و معرفی آنها می پردازیم. اما باید توجه داشته باشید که ممکن مواجه شدن شما با ارور هایی که در مرورگر خود مشاهده می کنید، می تواند دلایل دیگری هم داشته باشد که عبارت است از:
- پایین بودن سرعت بالا آمدن سایت
که می تواند به دلیل ضعیف بودن اینترنت کاربر و یا مشکلات داخلی سایت و یا سرور مورد نظر باشد. - وجود ویروس و یا ربات های مخرب
همچنین ممکن است در سایت مورد نظر ربات ها و یا ویروس هایی مخربی وجود داشته باشد که موجب مختل شدن عملکرد سایت شوند. از جمله متداول ترین این حملات سایبری، DOS نام دارد که با به وجود آوردن یک ترافیک بسیار سنگین در سایت شما موجب DOWN شدن سرور شما خواهد شد. - بالا بودن میزان ورودی(ترافیک) به سایت
البته بالا بودن میزان ورودی به سایت یک اتفاق بسیار خوب برای سئو سایت می تواند باشد. اما باید از قدرت سرور خود برای پشتیبانی از این میزان ترافیک مطمئن شوید تا کاربران با ارور های مختلف مواجه نشوند.
اما به صورت کلی باید ارور های سرور را جدی بگیرید، چرا که ممکن است تاثیر بسیار بدی به روی سئو سایت شما بگذارد. هرچه کاربران از سایت شما اراضی تر باشند، ربات های گوگل این مسئله را متوجه شده و در نهایت ممکن است گوگل از ایندکس کردن و دادن جایگاه های خوب به صفحات سایت شما جلوگیری کند. به همین دلیل در ادامه به بررسی انواع ارور های سرور از ارور 100 تا 500 می پردازیم:
ارور های سرور از سری 100
این نوع از ارور های سایت که شامل ارورهای 100 تا 199 می باشد، برای کاربران به راحتی قابل مشاهده نبوده و در درون کد های داخل مرورگر موجود می باشد.
معنی ارور 100 سرور
ارور های سرور از سری 200
به صورت کلی می توان گفت ارور های 200 تا 299 بسیار ارزش بالایی داشته و وجود آن عموما به منزله ی تایید وضعیت سایت مورد نظر می باشد. اما باید دقت داشته باشید که این کد ها به راحتی برای کاربران قابل مشاهده نمی باشد، اما برخی از ابزار ها می توانند این نوع از کد هارا شناسایی نمایند.
معنی ارور 200 سرور
ارور های سرور از سری 300
اگر در زمینه سئو سایت فعالیت داشته باشید، حتما با ریدایرکت، کنونیکال و.. صفحات سایت آشنا هستید. به همین دلیل می توان دریافت ارور هایی که شامل 300 تا 399 هستند، عموما برای به مرورگر شما اطلاع می دهند که برای دسترسی به سایت مورد نظر باید یک سری اقدامات انجام دهند. به طور مثال در صورت مواجه شدن با ارور 301 مرورگر این اطلاعات را دریافت خواهد کرد که آدرس سایت مورد نظر به صورت دائمی منتقل شده و باید به آدرس دیگری نیز مراجعه نماید.
معنی ارور 300 سرور
ارور های سرور از سری 400
عموما این کد ها در زمانی از طریق مرورگر به کاربر نمایش داده می شود که یک مسئله امنیتی رخ داده و یا پایین رسیدن زمان سرویس سایت در میان باشد. به صورت کلی به این نوع از ارور های سرور، ارور های کلاینت نیز می گویند.
معنی ارور 400 سرور
همچنین اگر با ارور 401 مواجه شدین پیشنهاد میکنیم برای رفع ارور 403 در گوگل کروم اینجا را بخوانید.
ارور های سرور از سری 500
عموما خطاهایی که در بازه عددی 500 بوده و یا با 5 شروع می شوند، می توان گفت این نوع از ارور ها با مشکلاتی که برای سرور سایت رخ داده است ارتباط دارد.
رفع ارور و خطای 503
معنی ارور 500 سرور
علت ارور 500 و یا همان INTERNAL SERVER ERROR
- وجود کش در مرورگر
- مشکلات موجود در سرور سایت
- مشکلات کد نویسی داخلی سایت و یا PHP
- داده هایی که به اشتباه به دیتابیس وارد شده اند
روش های حل خطا 500
این خطاها عموما در سرور به وجود می آید و نمی توان به وسیله کلاینت آن را برطرف نمود. اما شما ممکن است بتوانید با استفاده از پاک کردن کش مورد نظر در مرورگر خود و همچنین رفرش کردن، به سایت مورد نظر دسترسی پیدا کنید.
علت ارور 501 و یا همان NOT IMPLEMENTED
زمانی که با ارور 501 مواجه شوید می تواند به این معنا باشد که ویروس و یا بدافزاری در سرور سایت شما وجود دارد که با ایجاد یک ترافیک بیش از اندازه موجب می شود تا مرورگر کاربران نتوانند به سایت مورد نظر دسترسی پیدا کنند.
روش های حل ارور 501
شما برای از بین بردن این خطا راه هایی پیش روی خود خواهید داشت که عبارت اند از:
- رفرش کردن صفحه
- چرا که ممکن است خطا به صورت موقت به نمایش درآمده باشد.
- استفاده از آنتی ویروس
- شما می توانید با آپدیت کردن آنتی ویروس خود، بدافزار های سیستم خود را شناسایی و پاکسازی نمایید.
- بررسی روشن بودن VPN و یا بهم ریختن تنظیمات proxy
- همچنین گاهی اوقات ممکن است با روشن بودن پروکسی خود با این خطا مواجه شوید که با خاموش کردن آن می توانید به سایت مورد نظر دسترسی پیدا کنید.
علت ارور 502 و یا همان BAD GATEWAY
این مشکل می تواند دلایل بسیار زیادی داشته باشد که برخی از متداول ترین آنها عبارت اند از:
- تغییرات در سایت
- افزایش پیدا کردن ناگهانی ترافیک سرور
- وجود حملات مخرب DDOS
- به وجود آمدن مشکلات ارتباطی بین سرور های جانبی و سرور های اصلی به وسیله فایروال سرور
- به وجود آمدن برخی از مشکلات برای مرورگر
روش های حل ارور 502
- پاک کردن کش مرورگر
- ممکن است ویروسی در آنجا وجود داشته باشد
- استفاده از یک مرورگر دیگر
- آپدیت کردن مرورگر خود
- پاک کردن کش DNS
علت ارور 503 و یا Service unavailable
این نوع از خطاها عموما یک علت مشخص نداشته و این نوع از خطا در مرورگر اطلاعات خاصی به کاربران در زمان مواجه با آن نمی دهد. اما به صورت کلی می توان گفت این ارور می تواند عواملی همچون تعمیرات سرور، مشکلات فنی موجود در هاست سایت، افزایش پیدا کردن ترافیک سایت به میزان بالا و ناتوان بودن سرور در مدیریت آن و … داشته باشد.
روش های حل ارور 503
- راه اندازی مجدد سرور
- آپ بودن سرور سایت
- بررسی، شناسایی و غیرفعال نمودن پلاگین های ناسازگار موجود در قالب سایت وردپرسی
- بررسی cdn
علت ارور 504 و یا همان gateway timeout
عموما این نوع از خطای سرور در زمانی رخ می دهد که سرور نمی تواند در بازه زمان مشخص و کوتاهی پاسخی دریافت کند. به همین دلیل ممکن است این ارور را به کاربر نشان دهد.
روش های حل ارور 504
- بررسی و در صورت لزوم تغییر DNS ها
- ریست نمودن و یا را اندازی دوباره سوئیچ ها و همچنین روتر های شبکه
علت ارور 505 و یا همان HTTP version not supported
در زمان مواجه شدن با این خطا، یک پیغام از سمت سرور مورد نظر دریافت خواهید کرد که به چه علت از ورژن http پشتیبانی نمی شود و در نهایت از چه ورژن هایی می توانید استفاده نمایید.
روش های حل ارور 505
- استفاده از یک مرورگر جدید و آپدیت شده
- بررسی پیشنهاد سرور مورد نظر و استفاده از ورژن پیشنهاد شده به جای پروتکلی که پیش تر از آن استفاده می کردید.
اگر در سرچ کنسول خود ارور 5xx را مشاهده میکنید اینجا را بخوانید: معنی و رفع ارور 5xx
جمع بندی درباره معنای انواع ارور های سرور
شما با خواندن این مقاله با انواع ارور های سرور که ممکن است تا به امروز برایتان پیش آمده و یا پیش آید، و همچنین علت و نحوه برطرف نمودن آن آشنا شدید. به صورت کلی می توان گفت ارور هایی که در سری های 500 و 400 هستند عموما بیشتر از دیگر خطاها برای کاربران پیش می آید که به نحوه رفع آن ها در این مقاله اشاره کردیم.
2 Comments
واقعا محتوا به این کاملی در هیچ سایتی در مورد ارور های سرور پیدا نمیشه
خیلی کامل و مفید بود