فهرست موضوعات در این آموزش
آموزش سئو سایت وردپرسی
اگر سایتی دارید که با وردپرس طراحی شده است، یا قصد انتخاب یک cms آماده هستید، وردپرس را به شما پیشنهاد میکنیم، میپرسید چرا وردپرس و سئو وردپرس؟
اگر از cms های دیگر مانند جوملا و دروپال و… استفاده کرده باشید متوجه میشوید که کارکردن با انها زمان بر است، تاکنون ورژن های زیادی از جوملا ارائه شده است، اما base اصلی جوملا بسیار پیچ ذر پیچ است و مدیریت محتوای آسانی نیست، اولین مزیت وردپرس نسبت به جوملا همین است که وردپرس بسیار منظم تر و آسان تر و به قول خودمان شسته رُفته تر است، یعنی چی؟ در وردپرس اگر بخواهید یک نوشته قرار دهید طبق اصول سئو به صورت منظم بخش هایی برای اکثر موارد سئو داخلی و چک کردن آن ارائه شده است، مثلا محتوا را نوشته اید، تیتر هارا مشخص کرده اید و تصاویر را افزوده اید و لینک بیلدینگ قرار نداده اید، یا میخواهید تصویر شاخص برای صفحه انتخاب کنید یا تگ و برچسب اضافه کنید، یا URL را کنترل کنید.
همه این موارد و موارد سئو داخلی زیادی را در وردپرس به آسانی میتوان مدیریت کرد اما در جوملا و محیط cms پیچیده بسیار سخت است، مثلا یک تگ به اشتباه ایندکس شود، در جوملا چه راه حلی برای آن باید اندیشید. در وردپرس هم مانند جوملا پلاگین برای نصب و کارکرد متفاوت وجود دارد، مثلا پلاگین yoast seo به ما کمک زیادی میکند. پیشنهاد می کنیم اگر دارای یک سایت وردپرسی هستید از خدمات سئو بزرگترین شرکت سئو ایران استفاده کنید.
خوب بریم سراغ اصل مطلب:
موارد مهم سئو وردپرس
در ابتدای شروع به کار به سئو سایت وردپرسی رعایت برخی موارد بسیار حائز اهمیت است، با اینکه از نظر خیلی ها مسائل ابتدایی و پیش پا افتاده است.
کنترل heading ها به کمک پلاگین yoast seo
در واقع میتوانیم مدیریت کنیم که h1 داشته باشیم (فقط یکبار از H1 استفاده کنیم) h2 , h3 استفاده کنیم و کنترل کنیم که تعداد دفعات تکرار کلمه کلیدی در تیترهای h1 , h2 ,h3 متناسب باشد تا دچار بهینه سازی بیش از حد نشویم، یعنی اینکه اگر 10 عدد هدینگ در صفحه دارم، حدودا بین 3-6 بار کلمه کلیدی در هدینگ ها تکرار بشود.
ایجاد URL صحیح در وردپرس
در سئو وردپرس شما این قابلیت را دارید که URL دلخواه خودتان را منتشر کنید بدون اینکه دچار زحمت بشوید، اما در مقایسه با وردپرس، در طرف مقابل یعنی جوملا بسیار URL غیر استانداردی را اتوماتیک ایجاد میکند که بعدها در صورت تغییر cms از جوملا به هر cms دیگری دچار مشکل میشویم که راه حل های پیچیده و سختی برای حفظ URL داریم.
بهینه سازی با حذف اضافه ها به کمک وردپرس
حذف کلمات اضافه ی در URL کلمه کلیدی و اسنیپت و … در وردپرس با آسانی صورت میگیرد، مثلا در جوملا ساخت URL دلخواه و یا ترکیب استاندارد کمی پیچیده است، میتوانید برای تست این موضوع دو case که یکی از آنها با وردپرس و دیگری با جوملا ساخته شده را مقایسه کنید.
ssl آسان برای سایت
افزودن ssl و تغییر سایت از http به https و مدیریت راحت و آسان این داستان، میتوانید به کمک cpanel این کار را انجام بدهید، و یا با پلاگین ssl، خیلی ها اخذ ssl را امر دشواری میبینند و از ست کردن آن پرهیز میکنند، در صورتی که این مسئله به راحتی در عرض حدود کمتر از یک ساعت ssl خریداری و فعال سازی و ریدایرکت صورت میگیرد، که وردپرس نیز در این زمینه بسیار کارایی را راحت کرده است.
انتخاب Title مناسب سئو در وردپرس
اینکه پلاگین های سئو وردپرس به ما هشدار میدهند که URL شما مطابق سئو نیست ارزشمند است، اگر فراموش کرده باشیم این موضوع را به ما گوشزد میکند
عناوین صفحات سئو شده در wprdpress
برای انتخاب عنوان صفحه میتوانید از پلاگین سئو وردپرس استفاده کنید، با این کار میتوانید با خیال راحت تری کار کنید، از گزینه های پلاگین سئو در وردپرس که به سئو سایت کمک میکند، مدیریت عنوان صفحه است، به این صورت که حتی میتوانید بخشی از عنوان صفحه ( مثلا نام سایت را در انتهای عنوان صفحه ) پیش فرض قرار دهید، و وقتی شما مطلب با عنوان کوتاه مانند “سئو سایت” اضافه میکنید، این عنوان تبدیل میشود به تایتل صفحه به علاوه اسم سایت به این صورت ( سئو سایت – بهینه سازی سایت – سئو ایران)
ساخت پست بهینه در وردپرس
به آسانی میتوانید در وردپرس پست ها و مطالب خودتان را ایجاد کنید، بدون اینکه نگران صحیح بودن تگ ها و هدینگ ها از لحاظ ساختاری باشید، یا اینکه بخواهید زمان زیادی صرف تولید html کنید، یعنی نیازی نیست مانند سایت های asp.netیا php که cms برای آنها طراحی نشده است، به این کار بپردازید که هنگام تولید مطالب سایت، کدهای html را نیز تولید و کنترل کنید مثلا با p , h1 ,h2 ,…h6 و alt و… باشید، اینها برای شما از قبل آماده هستند و شما باید مقادیر خود را جایگذاری کنید، مثلا تایتل پست شما به عنوان h1 شناخته میشود که بسیار مهم است، یا اینکه هنگام نوشتن یک پاراگراف نیازی به درج <p></p> نیست
و اینکه تمامی این موارد را به آسانی میتوانید فقط مدیریت کنید و پست های بهینه سازی شده ایجاد کنید
رعایت چگالی کلمات کلیدی در یک صفحه
نیازی به اینکه ما به over optimize شدن و یا بهینه نشدن فکر کنیم نیست، پلاگین سئو وردپرس این امکان را به ما میدهد که تعداد دفعات تکرار کلمه کلیدی را محاسبه میکند و به ما نشان میدهد که بیش از حد نرمال تکرار شده، کمتر از حد نرمال تکرار شده یا بهینه است
نکته مهم در پلاگین سئو در وردپرس در نسخه پرمیوم این است که میتوانیم چندین کلمه کلیدی اضافه کنیم و مدیریت کنیم که چگالی هرکدام به چه میزان است، و موارد مرتبط با این کلمه کلیدی به ما گوشزد میشود.
بهینه سازی تصاویر و alt عکس
درباره این موضوع میتوانیم تصاویر را بهینه کنیم از نظر حجم و ابعاد مدیریت کنیم، alt تصاویر را رعایت کنیم که خالی نباشد،یا اگر درج شده چند تصویر مرتبط با موضوع در خاصیت alt حاوی کلمه کلیدی باشد و یا اینکه همه تصاویر در بخش متن جایگزین کلمه کلیدی را تکرار نکرده باشند و…
<h3″>بهینه سازی قالب و ظاهر و سئو سایت وردپرسی
بخش های زیادی در تنظیمات سئو وردپرس و قالب وردپرسی از جمله مجموعه قالب های سری be و آوادا و فلت سام و …. وجود دارد که از جهت ساختار سایت و ظاهر سایت به ما کمک میکند که بهینه شویم، به عنوان مثال ریسپانسیو بودن سایت، چینش منظم سایت از بالا تا پایین مثلا مدیریت بخش منو، سایدبار و فوتر و بخش بدنه سایت را به راحتی در اختیار داشته باشید.
استفاده از مسیر سایت یا همان بردکرامپ (Breadcrumb)
روش های سئو سایت وردپرس
سایت های وردپرس از نظر ساختار و مدلینگ برنامه نویسی خصوصا در بخش rout (ساختار url) جزء پلتفرم های مناسب برای سئو محسوب می شوند. پس هیچ نگرانی از این بابت نداشته باشید. اگر درباره افزایش ترافیک سایت خود مصمم هستید و تصمیم جدی گرفته اید در سئو وردپرس خود موفق شوید، این ۲ نکته را بدانید:
- باید پشتکار داشته باشید
- حتما صبر کنید
همچنین باید از تکنیک های جدید در سئو سایت وردپرس خود استفاده کنید. در همین خصوص نکاتی را باید بدانید که در ادامه با هم بررسی میکنیم:
در ابتدا آشنایی با
مبانی سئو وردپرس
یادگیری چند نکته اساسی در زمینه SEO برای بهینهسازی سایت وردپرسی میتواند به شما در افزایش بازدید سایت کمک کند. برای استفاده از تکنیکهای زیر لازم نیست یک متخصص فنی در زمینه سئو سایت باشید. اگر از وردپرس برای مدیریت سایت خود استفاده میکنید به این نکات توجه کنید.
تنظیمات url
به بخش تنظیمات در پیشخوان وردپرس بروید، سپس بر روی پیوند یکتا کلیک کنید، در اینجا می توانید یک ساختار برای آدرس صفحات سایت خود انتخاب کنید / بهترین انتخاب گزینه ی “نام نوشته” می باشد. به شرطی که پیش از این محتوایی روی سایت خود قرار نداده باشید.
* چرا که با این تغییر، آدرس تمام صفحات سایت شما تغییر میکند.
پیشنهاد میکنم مقاله اصول سئو را بخوانید.
در تصویر زیر این مورد را می توانید مشاهده کنید
اکنون که این تنظیمات را برای سایت خود ست نموده اید به سراغ تغییرات در بخش محتوا گذاری و نوشته ها میرویم.
بررسی سئو نوشته ها در وردپرس
با ذکر یک مثال پیش میرویم، تصویر زیر را ببینید:
همانطور که میبینید وقتی عنوان نوشته را وارد کردیم، از همان نام برای تولید url سایت استفاده شده، حالا تفاوتی که ایجاد شده این است که میتوانیم url را با انتخاب گزینه “ویرایش” جلوی url تغییر دهیم. برای نمونه می توانیم url را از (خرید لپ تاپ سونی مدل e43) به (خرید لپ تاپ سونی) تغییر دهیم. توجه به url در سئو وردپرس اهمیت بسیار زیادی دارد.
اما دقت کنید که اگر این نام تکراری باشد یک عدد برای جلوگیری از تولید آدرس های تکراری جلوی آدرس تولید شده قرار می گیرد. در این روش یک نمونه خوب از تولید url را مشاهده می کنید، این نمونه ی منتشر شده، برای موفقیت در سئو به شما کمک زیادی خواهد کرد.
همانطور که می بینید این url دقیقا بر روی کلمه کلیدی هدف تمرکز دارد
تنظیمات قابلیت مشاهده سایت خود را برای سئو وردپرس بررسی کنید.
وردپرس یک گزینه داخلی برای مخفی کردن وب سایت شما از موتورهای جستجو دارد. هدف از این گزینه این است که قبل از آماده شدن برای عمومی کردن آن به شما فرصت دهد تا روی وب سایت خود کار کنید و نقاط ضعف آن را برطرف نمایید. اگر وب سایت شما در نتایج جستجو ظاهر نمیشود، اولین کاری که باید انجام دهید این است که مطمئن شوید این گزینه انتخاب نشده است.
به سادگی وارد قسمت مدیریت سایت وردپرس خود شوید و از قسمت «تنظیمات صفحه» > «خواندن» بازدید کنید. شما باید به بخش «موتور مشاهده جستجو» بروید و مطمئن شوید که تیک آن برداشته شده است و یا خیر. فراموش نکنید که برای ذخیره تغییرات خود بر روی دکمه «ذخیره تغییرات» کلیک کنید.
استفاده از www
اگر تازه شروع به کار با وب سایت خود کردهاید باید انتخاب کنید که آیا میخواهید از www (http://www.example.com) یا غیر www (http://example.com) در URL سایت خود استفاده کنید.
موتورهای جستجوگر این دو وب سایت را با اینکه یک نام دارند، متفاوت و جدا از هم در نظر میگیرند. بنابراین این بدان معنی است که شما باید یکی را انتخاب کنید و به آن پایبند باشید. برای اصلاح این مورد، میتوانید با مراجعه به «صفحه تنظیمات» > «صفحه عمومی» موارد دلخواه خود را تنظیم کنید. URL مورد نظر خود را در هر دو قسمت «آدرس وردپرس» و «آدرس سایت» اضافه کنید.
از افزونه های وردپرس استفاده کنید.
یکی از مزایای بسیار بزرگ سئو با وردپرس این است که برای هر کاری یک یا چند افزونه وجود دارد که افزونه های سئو وردپرس هم از آن مستثنی نیستند. بیشتر افزونه ها در وردپرس رایگان هستند و کافی است که شما بدانید به دنبال چه چیزی هستید سپس به راحتی افزونه مورد نظر را نصب و فعال سازی کنید.
مطالعه مقالات زیر به شما پیشنهاد می شود:
سئو محتوا در سئو وردپرس
خوب اکنون چند نکته را که در تولید محتوا و انتشار آن در سایت های وردپرسی باید رعایت کنید را آموزش میدهیم:
- به هیچ عنوان محتوای تکراری منتشر نکنید
- حداکثر ۵ تگ برای محتوا استفاده کنید
- تگ ها را کوتاه بنویسید
- محتوا ها را در رابطه با یک یا دو دسته بنویسید
- حتما از تصویر و ویدئو در محتوای خود استفاده کنید
- از افزونه های toc استفاده کنید
- دقت کنید که محتوای شما دارای breadcrumbs باشد
3 Comments
سئو سایت های وردپرسی راحت از سایت های دیگس؟
نه ربطی نداره مثل دیگر سایت ها میمونه
آقا به نظرم وردپرس خیلی خوب و راحته، همه بلدن و روش مسلطن
اگر یه برنامه نویس متوسط، بیاد یه سایت با php یا هر زبونه دیگه ای طراحی کنه
خیلی کارش توی سئو سخت تره