فهرست موضوعات در این آموزش
آموزش ساخت گانت چارت حرفه ای
اگر بهدنبال ابزاری هستید تا بتوانید بهراحتی اقدام به سادهسازی پروژه خود کنید گانت چارت حرفه ای و یا همان نمودار گانت یکی از بهترین روشها میباشد. شما میتوانید تمامی اقداماتی را که قصد دارید بر روی پروژه انجام دهید را به صورت کامل برنامه ریزی کنید. در ادامه با ما باشید تا شما را با تاریخچه گانت چارت و همچنین نحوه ساخت یک گانت چارت حرفهای آشنا سازیم.
گانت چارت چیست؟
انجام فعالیتهای یک پروژه با استفاده از یک برنامهریزی دقیق برای مدیران اصلا کار سادهای نیست. درنتیجه یکی از مهمترین وظایف یک مدیر پروژه این است تا بتواند افراد تیم خود را از وظایفشان آگاه کند تا بتوانند نسبت به زمان موعود کارهایشان را به اتمام برسانند.
بههمینعلت است که گانت چارت یک ابزار بسیار دقیق و مفید بوده که مدیران با استفاده از آن میتوانند یک برنامهریزی با زمان بندی بسیار دقیق برای انجام فعالیتهای پروژههای خود داشته باشند. در ادامه میپردازیم به شاخصهایی که شما با داشتن یک گانت چارت حرفه ای میتوانید آنها را بررسی نمایید.
معرفی موارد قابلمشاهده بر روی گانت چارت
- زمان دقیق شروع فعالیتهای پروژه
- تاریخ اتمام پروژه و درج فورجه زمانی
- زمان لازم برای انجام هر یک از برنامههای پروژه
- معرفی برنامههایی که باید به روی پروژه انجام شود
- نشاندادن زمان شروع و پایان تمامی برنامه های پروژه
- گروهبندی کارکنان هر یک از پروژهها و مشخص نمودن وظایف آنها
- وظایف هر یک از کارهای کارکنان که باید برای پروژه مورد نظر انجام دهند.
هر یک از نمودارهای میلهای دارای دو محور عمودی و افقی میباشند که هر کدام بیانگر حالاتی هستند. در محور عمودی باید وظایف و برنامههایی که قرار است به روی پروژه انجام شود نوشته شود. محور افقی هم جدول زمانی پروژه در نظر می گیریم. امروزه یکی از بهترین نرمافزارهایی که شما به وسیله آن میتوانید نمودار گاندی را به روی آن اجرا نمایید اکسل است. یکی دیگر از مهمترین مزیتهای داشتن یک نمودار گانتر مشخص نمودن پیشرفتها و پسرفتهای پروژه در هر زمان بوده که می توانید آن را به وسیله اکسل و یا دیگر نرم افزار های مدیریت پروژه طراحی نمایید.
چرا یک مدیر پروژه باید حتما از نمودار گانت استفاده کند؟
چرا که یک مدیر پروژه به وسیله نمودار گانت با مشاهده شاخص های زیر میتواند به درستی و با دقت بالاتری به اهداف خود دست پیدا کند. پس در ادامه با ما باشید تا شما را با برخی از مهمترین این شاخصها آشنا سازیم:
زمانبندی پروژه
چه افرادی قرار است هر یک از برنامهها را در چه مدت زمانی به انجام برسانند.
معرفی منابع
شما به وسیله گانت چارت میتوانید منابع مورد نیاز و افرادی که قرار است به روی یک پروژه کار کنند را مشخص نمایید.
همواره وضعیت پروژه خود را بررسی مینمایید
یکی دیگر از مهمترین ویژگیهایی که گانت چارت در اختیار شما قرار میدهد این است که همواره میتوانید بر پروژه خود نظارت داشته و میزان پیشرفت و یا پسرفت پروژه خود را بررسی نمایید.
داشتن مدارک بصری
همچنین شما با داشتن گانت چارت میتوانید میزان پیشرفت پروژه خود را بهراحتی برای درک بهتر به کارفرمایان خود نشان دهید.
سهولت در شناسایی مشکلات پروژه
شما با داشتن گانت چارت پروژه، میتوانید به آسانی و با سرعت بیشتری مشکلات پروژه را شناسایی کنید و به سرعت آنها را رفع نمایید. همچنین متوجه میشوید که دقیقاً از چه زمانی فعالیتهای انجامشده دچار تاخیر بوده و اقداماتی که موجب بهبود پروژه شدند بیشتر در کارها استفاده کنیم.
نکات مهم برای ساخت یک گانت چارت حرفه ای
- شما در ابتدا باید تمامی فعالیتهایی که قرار است در طی پروژه انجام دهید در ذهن خود داشته باشید.
- حال خوب است از ساختار شکست پروژه استفاده کرده و فعالیتهای پروژه را به اجزای بسیار کوچکی تقسیم کنید.
- حال فرصت آن رسیده است تا تصمیم گیرید هر یک از پروژهها را بر عهده کدام یک از اعضای تیم خود واگذار کنید تا بتوانند به خوبی از پس تعهدات خود برآیند.
- حال باید برنامهها و زمانبندی هایی که باید آنها در طی آن انجام شوند را تعیین کنید.
- پساز ساخت گانت چارت میتوانید منابع خود را به پروژههای موردنظر تخصیص نمایید.
- همانطور که گفته شد در سمت چپ نمودار فعالیتهای بسیار مهم و در بالای نمودار بازههای زمانی را مشاهده خواهید کرد.
جمع بندی درباره گانت چارت حرفه ای
امروزه اگر شما مدیر یک شرکت بوده و می خواهید پروژه های خود را به صورت دقیق و منظم مدیریت کرده و به درستی آنها را به پایان برسانید، داشتن یک گانت چارت حرفه می تواند بسیار به شما کمک کند. ما در این مقاله به صورت تخصصی به بررسی مزایای داشتن یک گانت چارت حرفه ای و همچنین آموزش ساخت گانت چارت حرفه ای پرداختیم.
1 Comment
بسیار آموزش خوبی بود
خداقوت