گوگل چیست؟

گوگل چیست؟
سئو سایت

گوگل چیست؟

مطلب براتون آوردیم، باقلوا، خفن، کاربردی …. گوگل چیست؟ گوگل یک شرکت آمریکایی است که تقریبا همه افراد جهان برای یک بار هم که شده نام آن را شنیده اند، هر چند هستند برخی از افراد که هنوز در مورد این شرکت اطلاعاتی ندارند و یا اطلاع ناقصی دارند. ما در این مطلب از سئو ایران به شرح کامل این شرکت از جمله تاریخچه، خدمات و سرویس ها و همچنین مهم ترین الگوریتم های گوگل آن می پردازیم.

جالبه بدونید که گوگل به واسطه تبلیغاتی که به همراه خدمات متفاوت خود به افراد ارائه می ‌کند و یا به فروش رساندن همان خدمات، بدون ارسال تبلیغات، کسب درآمد می ‌کند ، پس به نوعی یک شرکت تبلیغاتی بسیار بزرگ است. این خدمات دربرگیرنده مواردی مانند جستجو در اینترنت، email، نقشه برخط یا همان map، اپلیکیشن های اداری مانند گوگل شیت google sheets، شبکه ‌های اجتماعی (گوگل پلاس که البته بسته شد، alo و …)، کسب درآمد از اینترنت و اشتراک فایل ‌های ویدئویی می ‌شود.

تاریخچه گوگل

لری پیج و سرگئی برین، دو دانشجوی دکترای دانشگاه استنفورد شرکت گوگل را در سال ۱۹۹۸ تاسیس نمودند. این شرکت که یک شرکت خصوصی به حساب می آید در ماه ژوئن ۱۹۹۹ یا به عبارتی تیر ۱۳۷۹ به طور رسمی با سرمایه تاسیس ۲۵ میلیون دلار معرفی گردید. این شرکت همراهان بسیاری را دارد از جمله کلاینر پرکینز کاوفیلد و سیکوال کپیتال که جزو معروف ترین های آن ها هستند. گوگل خدمات و سرویس های عمومی اصلی خودش را در سایت google.com ارائه می‌ دهد. علاوه بر این شرکت گوگل سرویس جستجوی پیشرفته را جهت فراهم سازی اطلاعات محتوایی نیز ارائه می کند.

 

معنی گوگل

معنی نام گوگل

معنی گوگل

باید بگوییم که کلمه گوگل بر گرفته شده از واژه گوگول با معنای “یک عدد یک و صد صفر جلوی آن“، گرفته شده است به همین جهت است که گوگل قصد دارد تا خدمات، اهداف و اطلاع ‌رسانی خود را تا این مقدار در وب جهانی افزایش دهد. نکته جالب در این مورد آن است که این اسم توسط پسر خواهر ادوارد کاسنر، ریاضی‌ دان معروف آمریکایی اختراع گردیده ‌است.

آموزش سئو مقدماتی

معرفی گوگل

گوگل به صورت تخمینی دارای بیش از یک میلیون سرور در کل جهان می باشد و به صورت روزانه بر بیشتر از یک میلیارد درخواست جست ‌و ‌جو و چیزی در حدود 24 پتابایت داده (برابر با 10 به توان 15 بایت) تولید شده بدست کاربران پردازش انجام می ‌دهد. نتیجه رشد سریع گوگل بعد از ثبت شدن شرکت، زنجیره ‌ای از محصولات، خرید و شراکت کردن با سایر شرکت ها بود.

ساختمان گوگل کالیفرنیا

ساختمان شرکت گوگل کالیفرنیا

گوگل محصولات اینترنتی مفیدی مثل سرویس gmail و شبکه‌های اجتماعی گوگل پلاس را به کاربران خود توصیه می ‌کند. محصولات گوگل به ابزار‌های رومیزی همچون مرورگر گوگل کروم، سازماندهی،  ویرایشگر عکس های پیکاسا و  همچنین پیام رسان سریع گوگل تاک نیز توسعه پیدا کرده است. گوگل سازنده محبوب ترین سیستم‌ عامل موبایل دنیا، اندروید و سیستم‌ عامل گوگل کروم نیز می باشد.

برای کسب اطلاعات بروز در مورد سئو گوگل اینجا را بخوانید.

دیتا سنتر گوگل

مرکز هاستینگ گوگل در آمریکا

الکسا، سایت گوگل را به عنوان پرطرفدارترین وب سایت اینترنت در فهرستش جای داده‌ است، علاوه بر این سایت های گوگل در سایر کشور‌ها مانند هند google.co.in به عنوان پربازدیدترین وب سایت در کشور هند و google.co.uk را به عنوان پربازدیدترین وب سایت در انگلیس و خیلی از سایت‌ های دیگر آن، پر بازدیدترین و محبوب ترین در کشور خود می باشند و در لیست بهترین صد سایت جهان قرار دارند.

دیگر متعلقات گوگل مثل یوتیوب (دارای رتبه 3 در الکسا)، بلاگر (دارای رتبه 6 در الکسا) و همچنین اورکات نیز در این لیست قرار گرفته اند. گوگل توسط برندز به عنوان دومین برند ارزشمند جهان شناخته شده ‌است. شکل تجارت امروزی گوگل و سرویس هایی که عرضه می کند موجب انتقاد از این شرکت در موضوعاتی همچون سانسور، حریم و حق تکثیر شده ‌است.

گوگل مخفف چیست؟

همانطور که بیان کردیم google از واژه گوگول گرفته شده است که معنی آن یک عدد یک و صفر جلوی آن است. این شرکت در سال 1379 فعالیت رسمی خود را آغاز کرد و موسسان اصلی آن لری پیچ و سرگی برین هستند که به مردان گوگل شهرت یافته اند. شاید برایتان جالب باشد که بدانید افرادی که در گوگل فعالیت دارند از سراسر دنیا هستند و محدود به یک کشور خاص نیستند. از ایرانی هایی که در گوگل فعالیت دارند می توان به سالار کمانگر، ترانه رضوی، رضا ‌به‌فروز، مایک جزایری، شیرین اسکوئی، شمیم صمدی اشاره داشت.

شعار گوگل چیست؟

هر شرکت و مجموعه ای که تاسیس می شود یک شعار دارد گوگل هم به عنوان غول صنعت فناوری اطلاعات از این امر مستثنی نیست. شعار گوگل شرور نباش است که درمورد خالق آن صحبت های زیادی شده است بعضی می گویند خالق این شعار به نوبه خود جالب را پاوول بوچت که رهبر تیم نرم افزاری جی میل بود می دانند و برخی دیگر خالق این شعار گوگل را امیت پاتل مهندس گوگل می دانند. از دیگر شعار های google  می توان به شما می توانید بدون شرارت پول بدست آورید ”، ” شما می توانید بدون کت و شلوار جدی باشید ”، ” کارکردن باید چالش‌انگیز باشد، و چالش بدون شوخی و سرگرمی امکان پذیر نیست “ اشاره داشت.

درآمد گوگل

گوگل از سال 2011 به بعد حدودا مشخص شد که تا سالهای سال جزو 5 شرکت پر درآمد جهان خواهد بود. همچنین با شروع کرونا در سال 2019 و ادامه آن در سال 2020 درآمد گوگل را 14 درصد به نسبت سال 2019 بیشتر کرد، بخش تبلیغات گوگل در سه ماهه سوم سال جاری موفق به کسب درآمد 37.1 میلیارد دلاری شد و این بیشترین درآمد گوگل در تمام ادوار گذشته بوده، همچنین سال گذشته درآمد تبلیغات یوتیوب در فصل سوم سال رقمی در حدود 3.8 میلیارد دلار بود و در نهایت برای دوست داران موتور جستجوی گوگل باید عرض کنیم که در آمد بخش جستجو گوگل در فصل سوم سال 2020، برابر با 26.3 میلیارد دلار گزارش شده است که نسبت به درآمد 24.7 میلیارد دلاری مدت مشابه سال قبل، افزایش داشته است.

هدف اصلی گوگل

هدف اصلی شرکت گوگل از ابتدای فعالیتش “سازماندهی نمودن اطلاعات جهان و دسترس ‌پذیر نمودن آن‌ اطلاعات برای عموم” بوده و هست. شعار غیر رسمی شرکت (که بدست مهندس گوگل امیت پاتل ابداع گردید و از طریق پل بوچیت مورد حمایت قرار گرفت)، “شرور نباشید” بود. در حدود سال 2006 شرکت گوگل به مکان جدید و کنونی اش در مانتین ویو، کالیفرنیا انتقال داده شد و در سال 2015، گوگل بخش های متفاوت خود را به شکل شرکت خوشه ‌ای آلفابت سازماندهی کرد. به جرات می ‌توانیم بگوییم که گوگل امروزه بزرگ ‌ترین زیر مجموعه‌ی آلفابت می باشد.

خدمات گوگل

  • جستجوی گوگل (Google search)
  • جی‌میل (Gmail)
  • نوار ابزار گوگل (Google Toolbar)
  • گوگل مپس (Google Maps)
  • گوگل مون (Google Moon)
  • گوگل مارس (Google Mars)
  • گوگل ارت (Google Earth)
  • گوگل کروم (Google Chrome)
  • گوگل تاک (Google Talk)
  • گوگل باز (Google buzz)
  • گوگل داکز (Google Docs)
  • گوگل بوکز
  • گوگل ویدئو (Google Video)
  • گوگل ریدر (Google Reader)
  • نول (Knol)
  • ابزار مدیر سایت (Webmaster Tools)
  • تحلیل‌گر سایت (analytics)
  • بلاگر (blogger)
  • آلبوم وب پیکاسا (Picasa Web Albums)
  • فیدبرنر (FeedBurner)
  • گوگل نوتبوک (Notebook)
  • گوگل سایت (Sites)
  • گوگل ترندز (Trends)
  • گوگل تلفن همراه (Mobile)
  • گوگل ادسنس (Google AdSense)
  • گوگل ترنسلیت (Google Translate)
  • گوگل داشبورد (Google dash board)
  • گوگل تی وی (Google TV)
  • گوگل پلی(google play)
  • گوگل اسیستنت(google assistant)
  • گوگل لنز(google lens)
  • گوگل نیوز (google news)
  • youtube

خدمات گوگل در سال 2024

گوگل در سال 2024 ویژگی‌های جدیدی را برای محصولات و خدمات خود معرفی کرد. برخی از این ویژگی‌ها عبارتند از:

  • Google Assistant

گوگل،دستیار دوستداشتی اش را با ویژگی‌های جدیدی به روز کرد، از جمله توانایی ترجمه مکالمات زنده، ایجاد یادداشت‌های صوتی و ضبط مکالمات.

  • Google Maps

گوگل Maps ویژگی‌های جدیدی را برای کمک به کاربران در یافتن مسیر، یافتن مکان‌های جدید و برنامه‌ریزی سفرهای خود اضافه کرد. این ویژگی‌ها شامل “Real Time Traffic” جدید، “Live View” و “Explore” است.

  • Google Lens

Google Lens با ویژگی‌های جدیدی برای کمک به کاربران در شناسایی اشیا و مکان‌ها به روز شد. این ویژگی‌ها شامل “Object Recognition” و “Translate” است.

  • Google Search

گوگل جستجو با ویژگی‌های جدیدی برای کمک به کاربران در یافتن اطلاعات دقیق‌تر و مرتبط‌تر به روز شد. این ویژگی‌ها شامل “Multisearch” و “Search Highlights” است.

  • Chrome

Chrome با ویژگی‌های جدیدی برای کمک به کاربران در محافظت از حریم خصوصی و امنیت خود به روز شد. این ویژگی‌ها شامل “Sandbox” و “HTTPS-Only Mode” است.

با استفاده از امکانات جدید گوگل فرایند سئو و بهینه سازی کمی از قبل راحت تر شده و متخصصان سئو با خیال راحت تری کارشان را جلو می‌برند.

مهم ترین و کاربردی ترین سرویس های گوگل

همان طور که پیش تر نیز بیان کردیم، شرکت گوگل دارای سرویس ها و خدمات متنوعی است که در ادامه مطلب به تشریح مهم ترین آن ها پرداخته ایم. گفتنی است که یکی از دلایل اصلی محبوبیت گوگل، همین تنوع بالای سرویس ها می باشد.

Google Archive Search: یک آرشیو از اتفاقات و خبرهای تمامی کشورها در گوگل می باشد برای کشور ایران از سال 1940 میلادی تا کنون موجود می باشد.

Google Blog Search: چنان چه در پی یافتن یک موضوع خاصی هستید، وبلاگ مناسب ترین مکان جهت جست و جوی شما است، به همین منظور شرکت گوگل نیز امکانی را برای شما فراهم آورده است که تنها در وبلاگ ها جستجو کنید.

Google Blogger: این سرویس به جرات یکی از بهترین مکان های وبلاگ نویسی می باشد به شکلی که سریعا رتبه سایت شما را در جستجوگر گوگل افزایش می دهد. این نرم افزار به شکل فارسی نیز در دسترس می باشد و امکانات بسیار خوبی را در اختیار کاربران قرار داده است. گفتنی است که این سرويس با وردپرس در حال رقابت می باشد.

Google Bookmarks: سایت هایی همچون Stumbleupon, Furl در این مورد سابقه کاری بالایی را دارا هستند اما باید گفت که این سرویس با وجود سادگی و سرعت کار بالا، کلیه سایت های مورد علاقه تان را به سرورهای گوگل انتقال می دهد تا دیگر نگران گم شدن لیست یا از بین رفتن آن نباشید، در ضمن شما قادر خواهید بود از این سرویس بک آپ نیز  بگیرید.

Google Checkout: برخلاف کشور ایران، اشخاص زیادی در آمریکا و اروپا وجود دارد که از طریق اینترنت خرید و فروش انجام می دهند، برای همین نیازمند سایت هایی با امنیت بسیار بالا هستند. اما چنان چه بخواهید اجناس متنوعی را از سایت های متنوع خریداری کنید، نیازمند ثبت نام های زیاد و در نتیجه نام های کاربری زیادی هستید که موجب سردرگمی کاربر می شود.

ولی گوگل راه حلی برای این مشکل طراحی کرده، به این صورت كه وارد سايت ‌هايی شويد كه سمبل و لوگوی خريد اينترنتی گوگل را دارا هستند. در این صورت مطمئن باشيد با هر خرید، اطلاعات حساب شما از گوگل برداشته می ‌شود و نیازی نيست در محيطی ناامن، بار دیگر آن را وارد كنيد. اين سيستم گوگل رايگان می باشد.

الگوریتم های گوگل

الگوریتم های گوگل هر کدام دارای مقاصد متفاوتی می باشند اما به طور کلی هدف همگی آن ها، انتخاب بهترین وب سایت ها برای نمایش در صفحه نتایج جستجو برای کاربران است. در این مقاله الگوریتم های شرکت گوگل به صورت اجمالی معرفی شده اند. شرکت گوگل به عنوان برترین شرکت موتور جستجو که تمرکز آن کاملا بر روی جستجوی مشتریانش می باشد بایستی بتواند شرایطی را فراهم کند که کاربرانی که از این موتور جستجو استفاده می نمایند، قادر باشند در کمترین زمان ممکن به نتیجه دلخواه شان دست پیدا کنند.

به تمامی تکنیک ها و شیوه هایی که در داخل و خارج از سایت انجام می شود و موجب می شود  جایگاه سایت شما در موتورهای جستجو بهبود یابد، سئو گفته می شود. وب سایت های بسیاری وجود دارد که جهت دستیابی به رتبه ای برتر در موتور جستجوی گوگل و بهینه سازی وب سایت و همچنین آوردن کلمات کلیدی خود به صفحه نخست گوگل، از شیوه های های نادرستی استفاده می کنند اما الگوریتم های گوگل که توسط گروه برنامه نویسی شرکت گوگل آپدیت می شوند این مسئولیت را بر عهده دارند که مانع از این کارهای غیر اخلاقی شوند.

  • الگوریتم پاندا گوگل (Panda algorithm)
  • الگوریتم پنگوئن گوگل (Penguin algorithm)
  • الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل (hummingbird algorithm)
  • الگوریتم کبوتر (Pigeon algorithm)
  • الگوریتم موبایل گدون گوگل (Mobilegeddon)

برای مثال الگوریتم موبایل، هدف اصلی این الگوریتم حذف کلیه سایت هایی می باشد که امکان نمایش بر روی موبایل و تبلت ها را ندارند. شما نیز برای این که وب سایت تان در این دسته از سایت ها قرار نگیرد بایستی این امکانات را فراهم نمایید:

  • سایت تان بایستی دارای طراحی واکنش گرا یا به اصطلاح ریسپانسیو باشد.
  • از فایل ها و یا ابزار هایی همچون فلش که برای موبایل ها و تبلت ها کاربردی ندارد، به کار گرفته نشود.
  • مشخص نمودن اندازه متون به شکل خوانا و این که دیگر نیازی به بزرگنمایی نداشته باشند.
  • درج لینک های صفحات سایتتان در فاصله ای که کاربران قادر باشند به راحتی به آن ها دسترسی پیدا کنند.
  • ربات گوگل بایستی که دارای قابلیت دسترسی 100% به فایل های css و js شما باشد.

از این مقوله بگذریم. چرا که کامل ترین لیست الگوریتم های گوگل را اینجا قرار داده ایم: الگوریتم های گوگل

دلایل موفقیت گوگل چه بود؟

اصلی ترین علت موفقیت گوگل کاربردی بودن و توسعه ی سریع آن بود. جالب است بدانید هسته ی گوگل در 2 سال به پایان رسید و پس از آن به صورت مداوم توسعه یافته است.

اخراج مهندس ارشد گوگل

در سال 2022 به دلیل افشای این مطلب که گوگل به هوش دستیافته.

سوالات متداول درباره گوگل چیست؟

  1. گوگل چیست؟
    گوگل بزرگ ترین و معتبر ترین موتور جستجوی جهان است که خدمات دیگری مانند ایمیل و سرور ارائه میدهد
  2. مهم ترین علت موفقیت گوگل چیست؟
    ارائه خدمات آنلاین با بالاترین کیفیت و به صورت کاملا رایگان
  3. مهم ترین خدمات گوگل چیست؟
    سرویس جستجوی گوگل و سرویس ایمیل گوگل
  4. صاحبان گوگل چه اشخاصی هستند؟
    بنیانگذاران گوگل لری پیج و سرگئی برین هستند که بعد ها و در سال 2015 شرکت آلفابت را تاسیس کردند
4.3/5 - (27 امتیاز)
83 / 100

2 Comments

  1. علیرضا گفت:

    گوگل بی نهایت جذابه

  2. کاردرست گفت:

    چطور این همه از گوگل نوشتید
    اما
    از امکانات جذابش
    سازمانش و نظم گوگل
    نمودار های مربوط به فروش گوگل در طول سال های مختلف ننوشتید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × دو =