سئو سایت

این برگه، کامل ترین لیست اصطلاحات سئو سایت هست و سعی کردیم از هیچ کلمه ای نگذریم. هر کلمه ای که معنیش رو نمیدونی توی همین صفحه، دکمه های ctrl+f رو بزن و یا اگر با موبایل میخونی عبارت find رو بزن و بعد اسم اصطلاح مورد نظرت رو تایپ کن. اگر چیزی در موردش نبود برامون کامنت کن که این لیست رو کامل کنیم.

در این مقاله جامع ترین لیست اصطلاحات سئو رو مشاهده میکنید، اصطلاحاتی که قطعا هر سئو کاری لازم است آنها را بشناسد. قطعا سئو کار های حرفه ای باید با آنها آشنایی کامل داشته باشند و در خصوص هرکدام تجربه ای از کار با این موارد داشته باشند. این آموزش جامع ترین دیکشنری اصطلاحات سئو سایت را شامل میشود و برای هر مورد می توانید آموزش کامل آن را در آموزش های تخصصی خودش پیگیری کنید.

اصطلاحات سئو

کلمات گذار در سئو

لیست جامع اصطلاحات سئو سایت

از خود سئو شروع میکنیم:

SEO

سئو یا همان seo مخفف کلمه search engine optimization و به معنی بهینه سازی سایت برای موتور های جستجو می باشد. اگر می خواهید بیشتر درباره seo اطلاعات کسب کنید مقاله سئو چیست را بخوانید. بهینه سازی سایت یعنی اینکه یک سایت در جستجوی یک کلمه در گوگل یا سایر موتور های جستجو چه رتبه ای دارد، سئو فرآیندی زمان بر است که موفقیت در آن به عوامل زیر بستگی دارد:

  1. تجربه
  2. علم و بروز بودن
  3. ارتباط

انواع سئو:

  • سئو داخلی
  • سئو خارجی
  • سئو تکنیکال/فنی
سئو داخلی یا on page seo

سئو داخلی

به هرکاری که در داخل سایت برای موفقیت در نتایج گوگل(موتورهای جستجو) انجام میدهیم سئو داخلی سایت میگوییم.

نام لاتین سئو داخلی، on page seo است.

کارهایی را که خود شما به عنوان شخص دارنده سایت بر روی سایتش انجام میدهد را در اصطلاح On Page Seo یا سئو On Page می گویند. که در حقیقت بهینه سازی ساختار داخلی یک وب سایت را برای موتورهای جستجو را انجام میدهد. مثل تولید محتوا و یا لینک سازی های داخلی برای سایت.

سئو خارجی

به هرکاری که در خارج از سایت برای موفقیت در نتایج گوگل(موتورهای جستجو) انجام میدهیم سئو خارجی سایت میگوییم.

Off Page seo

عملیات هایی که خارج از سایت انجام می شود شامل Link Building ، Social Signal ، ipts ، local seo و تبلیغات می باشد.

سئو تکنیکال

Technical Seo

به کارهایی در سئو گفته میشود که نیاز به دانش برنامه نویسی یا آشنایی با هاست و دامین دارند، سئو تکنیکال یکی از مهم ترین بخش های سئو سایت میباشد.

google

بزرگترين موتور جستجو در جهان از سال 1997 تا کنون. روزانه در گوگل بیش از ۴ میلیارد جستجو انجام میشود.

HEO

HEO مخفف کلمه Human Experience Optimization می باشد و به معنای بهینه سازی و مفید تر کردن رابط کاربری و طراحی ظاهری سایت برای کاربران است.(راحتی و تجربه انسان ها از کار با سایت را heo میگوییم) در واقع ربات های گوگل با در نظر گرفتن و توجه به heo، سایت شما را از دیدگاه یک انسان مورد بررسی قرار می دهند. (اینکه کاربر، چه مدت از سایت استفاده میکند و کدام بخش های سایت را مشاهده میکند به صورت کامل آنالیز میشود).

heo چیست؟

اصطلاحات سئو پایه ای

از خود سئو شروع میکنیم:

کلمه کلیدی

منظور از کلمه کلیدی همان کلمه ای است که برای موفقیت در کسب و کارمان، میخواهیم با سرچ آن در نتایج گوگل دیده شویم. دقت کنید منظور از کلمه کلیدی حتما بکار بردن یک کلمه نیست، گاهی یک عبارت هم می تواند به عنوان کلمه کلیدی به کار برده شود، مثلا می خواهید مطلبی را در مورد خاصیت خیار برای پوست انتشار دهید، پس در مطلبی که میخواهد منتشر کنید، کلمه کلیدی یا عبارت کلیدی شما “خاصیت خیار برای پوست” خواهد بود. توجه نمایید که کلمه کلیدی یا همان keyword را در ابتدای راه اندازی سایت درست انتخاب نمایید.

SERP

Search Engine Result Page صفحه ای از موتور جستجو می باشد که نتایج جستجو شده در آن لیست می شوند و در واقع منظور از SERP صفحه نمایش رتبه های گوگل است، یعنی همان جایی که برای مشاهده رتبه ها میبینیم.

Responsive Design یا طراحی واکنش گرا

اصطلاح Responsive Design به معنای این است که سایت با صفحه موبایل و تبلت نیز سازگاری داشته باشد. که این موضوع اخیرا دارای اهمیت بسیاری در سئو شده است و به همین دلیل است که از مهم ترین اصطلاحات سئو Responsive Design می باشد.

Penalty

به جریمه سایت که توسط گوگل صورت می گیرد Penalty می گویند. بدین صورت که گوگل سایت شما را کلا از صفحه نتایج حذف می کند. (البته این جریمه می تواند تنها برای یک برگه از سایت نیز رخ دهد) برای نمونه: بک لینک گرفتن از یک سایت و حذف آن موجب Penalty گوگل می شود که به سختی قابل جبران می باشد.

مواردی که در سئو به شدت مهم و ضروری هستند:

  • index
  • De-indexed: خارج کردن صفحه ایندکس شده، از ایندکس گوگل
  • crawl
  • crawler

اصطلاحات تولید محتوا

اصطلاحات مرتبط با سئو که مربوط به تولید محتوا می شوند.
سئو تولید محتوا

تولید محتوا

مهم ترین بخش در سئو همین تولید محتوا هست. در سئو بیشتر منظورمان از تولید محتوا، تولید متن هایی با 1200 کلمه میباشد که یک نویسنده در ارتیاط با موضوع مدنظر سئو کار سایت، تولید کرده است میباشد.

نکات بسیار زیادی برای تولید محتوا وجود دارد که کامل آنرا در مقالات میتوانید بخوانید.

تولید محتوای با کیفیت بالا

pillar cluster

پیلار کلاستر، یکی از اصلی ترین روش های تولید محتوای سئو شده میباشد. در این روش ما به صورت خوشه ای محتوا ها را به بک دیگر لینک میکنیم. یعنی محتوا های پایین تر در گراف، به محتوا های بالاتر در گراف لینک میدهند و سعی میکنند که آنها را در سئو موفق نمایند.

تکنیک آسمان خراش / Skyscraper

در این روش، محتوا ها به صورت 100% کامل تولید میشوند و محتوا در یک راستا انقدر تولید میشوند، تا سایت در سئو آن دسته بندی موفق شود.

محتوای همیشه سبز (Evergreen Content)

محتوای همیشه سبز به محتوای کاربردی و یونیکی گفته میشود که توسط خود ما نوشته و جمع آوری شده و همیشه ارزش علمی و عملی بالایی دارد.

کانتنت مارکتینگ

منظور یعنی تبلیغات با تولید محتوای حرفه ای میباشد، یعنی انقدر تولید محتوای با کیفیتی انجام داده باشیم که بعد از ورودی گرفتن بتوان با آن جذب مشتری هم اتفاق بیوفتد.

اصطلاحات سئو در شبکه های اجتماعی

اصطلاحات مرتبط با سئو که مربوط به شبکه های اجتماعی می شوند.
اصطلاحات سئو شبکه اجتماعی

Social Signal

سیگنال های شبکه های اجتماعی را در اصطلاح Social Signal یا سوشیال سیگنال می گویند که بدین معنی است که گوگل بررسی میکند که آیا شما در شبکه های اجتماعی فعالیت می کنید یا خیر، البته که گوگل تعداد لایک، کامنت، Reply شدن کامنت ها و… را در شبکه های اجتماعی مثل فیسبوک بررسی می کند تا مطمئن شود که کار فیک انجام نمیدهید و می توان گفت که سوشال سیگنال از معروف ترین اصطلاحات سئو میباشد که مربوط به شبکه های اجتماعی می باشد. همچنین social signal یکی از بخش های اصلی سئو میباشد.

سیگنال های شبکه های اجتماعی

SMO

مخفف عبارت Social Media Optimization و به معنای بهینه سازی شبکه های اجتماعی می باشد. که هدف در SMO این است که در شبکه های اجتماعی به محبوبیت بیشتر برسید و در نتایج بالای جستجو ها قرار بگیرید. برای مثال در explore اینستاگرام و یا سرچ های فیسبوک موفق ظاهر شوید. محتوای جامع smo چیست؟

SMM

smm مخفف کلمه Social Media Marketing میباشد که به معنای تبلیغات در شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام، فیسبوک …. می باشد. SMM در اصل از اصطلاحات سئو و بازاریابی دیجیتال می باشد. smm چیست؟ را بخوانید

مهم ترین موارد اصطلاحات سئو مربوط به کلمات کلیدی

اصطلاحات کلمه کلیدی
از مواردی که در سئو مهم محسوب می شوند عبارتند از :

Keyword Density

Keyword Density در اصل همان چگالی کلمات کلیدی می باشد، به این معنا که کلمه کلیدی ما چند مرتبه در محتوا آورده شده است و چه درصدی از آن را به خود اختصاص داده است، معمولاً عدد مناسب برای Keyword Density حدود 2 درصد می باشد. البته این موضوع برای هر محتوا و هر کلمه کلیدی میتواند متفاوت باشد.

Keyword Stuffing

منظور از Keyword Stuffing این است که در محتوای خود آنقدر یک کلمه را استفاده کنیم که با این روش بتوانیم موتورهای جستجو را فریب دهیم و ما را در نتایج آن کلمه در رتبه های بالا را نمایش دهند، به این کار بمباران کلمه کلیدی گفته می شود که یکی از روشهای منسوخ شده قدیمی در سئو میباشد.

زمانیکه در محتوا و مطالبی که انتشار می دهید از بکار بردن کلمات کلیدی بیش از اندازه افراط می کنید در واقع Keyword Stuffing انجام گرفته است که از رایج ترین مشکلات و اشتباهاتی می باشد که وبمستر ها و تولید کنندگان محتوا آن را انجام میدهند. بنابراین Keyword Stuffing از مهم ترین اصطلاحات سئو است که باید به آن توجه کرد.

LTk

ltk مخفف long tail keywords است و به معنای کلمه کلیدی دم بلند و یا کلمه کلیدی طولانی است. معمولا طول ltl بین 3 تا 5 کلمه است. برای مثال : “خرید موبایل” اگر کلمه کلیدی باشد، “خرید موبایل سامسونگ a53” میتواند یک ltk خوب باشد.

LSI

وقتی بر روی سئو کلمه کلیدی مشخصی کار میکنید، باید در نظر داشته باشید که کلمات مرتبط با آن موضوع را هم باید پوشش دهید و بر روی آنها نیز کار و تولید محتوا انجام دهید. مثال: کلمه کلیدی ما خرید لپ تاپ میباشد، میبایست بر روی کلمه خرید موس و خرید کی بورد هم به عنوان lsi های کلمه کلیدی اصلی کار کنید.

Over Optimization

اینکه یک سایت و یا یک لندینگ پیج را به شدت بهینه کنیم و همچنین تمام تمرکز خود را بر روی یک کلید واژه به خصوص بگذاریم و تمام لینک سازی های خود را معطوف به آن کلمه کلیدی کنیم، Over Optimization گفته می شود که یک کار کاملاً غیر اصولی محسوب می گردد.

اصطلاحات لینک سازی در سئو

اصطلاحات لینک سازی
این اصطلاحات همگی در حوزه لینک سازی می باشد.

Back Link

لینک هایی که به صفحات مختلف سایت خود وارد می کنید را در اصطلاح Back Link می گویند. هر لینکی که به ازای هر صفحه مبدا که به وب سایت داده شده است، یک بک لینک محسوب می شود. اما اگر در استفاده از Back Link زیاده روی و افراط کنید با جریمه اصلی که به آن Penalty می گویند توسط گوگل مواجه خواهید شد.

برای آشنایی کامل با این موضوع ،Back Link چیست را بخوانید.

انکر تکست

به متن، یا عبارتی که با آن کلمات، به سایت دیگر لینک داده ایم، انکر تکست (anchor text) می گوییم.

Internal Link

لینک های داخلی را Internal Link می گویند. لینک های داخلی، صفحه های یک سایت را به یکدیگر متصل میکنند.

Inbound Link

لینک هایی از سایرب‌سایت ها که کاربر را به سایت شما ارجاع می‌دهد در اصطلاحات سئو لینک ورودی یا Inbound Link می‌گویند.

External Link

لینک های خارجی یا لینک هایی که از سایت ما خارج می شوند را External Link می گویند.

Referrals

هر سایتی که به سایت یا بخشی از سایت شما لینک دهد (به غیر از شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام) را ریفرال می گویند و به این ورودی ها referral گفته می شود. کارایی referral ها در آنالیتیک به صورت مشخص نمایان و جدا محاسبه میگردد.

Referring Domain

سایت هایی که به وب سایت شما لینک می دهند و هر لینکی که به ازای هر دامنه به وب سایت داده می شود را Referring Domain می گویند که خود Referring Domain با توجه به نوع لینکی که به شما می دهد می تواند عملکرد متفاوتی داشته باشد.

برای لینک سازی در یک سایت می بایست، اقدامات گوناگونی را انجام دهید که در ادامه به اصطلاحات و کمی تشریح آنها اشاره خواهیم کرد. لینک سازی یا همان روش بک لینک گرفتن را Link Building می گویند که در واقع روش هایی برای گرفتن لینک به صورت طبیعی و گاها مصنوعی در سطح اینترنت می باشد.

اصطلاحات سئو

Follow Links

لینک هایی که قابلیت دنبال شدن توسط موتورهای جستجو و ربات های گوگل را دارند، Follow Links نام دارند در واقع لینکی که در سایت شما بصورت عادی قرار دارد بصورت فالو می باشد. در این لینک با مشاهده لینک توسط گوگل، وارد سایت لینک شده می شود. Follow Links مضراتی را نیز برای سایت دارد که از سایت مبدا به سایت مقصد انتقال می دهد. پس بنابراین بهترین کار این است که لینک خارجی را نوفالو کنید. یادتان باشد هر چه Follow Links شما از سایت های معتبر بیشتر باشد، برای سئوی وب سایت بهتر است و گوگل سایت شما را معتبرتر می داند.

Nofollow Link

زمانی که ربات های گوگل تگ نوفالو را روی لینک می بینند، ارزش لینک را به آن صفحه منتقل نمی کنند. لینک دهی به این روش باعث می شود از اعتبار سایت مبدأ کم نشود. معمولا لینک های موجود در فوتر و ساید بار و کامنت ها نوفالو هستند.

obl

مخفف کلمه Out Bound link که به معنی حجم و تعداد لینک های خروجی از یک سایت می باشد را می گویند. OBL می بایست با قدمت و تاریخچه سایت مقدارش متناسب باشد برای مثال سایتی که تازه تاسیس شده است نباید obl بالایی داشته باشد و برعکس یک سایت قدیمی نباید OBL پایینی داشته باشد. برای مثال سایت بزرگ و قدیمی مانند ویکی پدیا در تمام صفحات خود لینک های خروجی زیادی دارد اما به خود ویکی پدیا آسیبی نمیرساند.

Anchor Text

به تیتر یا عنوان لینک Anchor Text می گویند. یکی از مهم ترین بخش ها در لینک سازی Anchor Text می باشد. این نکته را فراموش نکنید که گوگل در سئو سایت تنها به Anchor Text توجه ندارد بلکه معنای کل جمله را در نظر میگیرد و به آن دقت می کند.

اصطلاحات سئو مربوط به سرچ کنسول یا همان وبمستر گوگل

اصطلاحات سئو سرچ کنسول گوگل
این اصطلاحات همگی در حوزه سرچ کنسول و وبمستر گوگل است

Query

عبارتی که با آن سرچ شده است. و همه چیز در سرچ کنسول به رتبه query برمیگردد.

position

رتبه سایت در یک کلمه مشخص در نتایج جستجو را position یا همان رتبه سایت میخوانیم.

schema

زبان نشانه گذاری که اطلاعات وبسایت شما بهتر و کامل تر در نتایج سرچ نشان داده شود

faq

frequently asked questions  سوالات متداول

اصطلاحات سئو

1

پوشش: نشان می‌دهد که چه تعداد از صفحات سایت شما توسط گوگل ایندکس شده‌اند.

ایندکس: نشان می‌دهد که گوگل چه تعداد از صفحات سایت شما را قابل دسترسی می‌داند.

شاخص‌های عملکرد: نشان می‌دهند که چگونه سایت شما در نتایج جستجو عمل می‌کند. این شاخص‌ها شامل موارد زیر هستند:

تعداد نمایش: تعداد دفعاتی که سایت شما در نتایج جستجو ظاهر شده است.

تعداد کلیک: تعداد دفعاتی که کاربران روی سایت شما در نتایج جستجو کلیک کرده‌اند.

نرخ کلیک (CTR): نسبت تعداد کلیک‌های دریافتی توسط سایت شما به تعداد دفعاتی که در نتایج جستجو ظاهر شده است.

میانگین زمان در صفحه: مدت زمانی که کاربران در صفحه سایت شما سپری کرده‌اند.

2

نرخ پرش: نسبت تعداد دفعاتی که کاربران پس از مشاهده یک صفحه از سایت شما، آن را ترک کرده‌اند به تعداد دفعاتی که وارد آن شده‌اند.

خطاهای فنی: نشان می‌دهند که چه مشکلاتی در سایت شما وجود دارد که ممکن است بر سئو آن تأثیر بگذارد. این خطاها شامل موارد زیر هستند:

خطاهای 404: صفحاتی که دیگر در دسترس نیستند.

خطاهای 500: خطاهای داخلی سرور.

خطاهای 301: تغییر مسیر صفحات به آدرس‌های جدید.

اقدامات دستی: اقداماتی که گوگل برای مقابله با سئوی کلاه سیاه یا سایر رفتارهای مخرب انجام می‌دهد

اصطلاحات سئو مربوط به تبلیغات و مارکتینگ

اصطلاحات سئو تبلیغات
این اصطلاحات همگی در حوزه مارکتینگ و تبلیغات دیجیتال می باشد.

SEM

بهینه سازی شبکه های اجتماعی می باشد که مخفف کلمه Search Engine Marketing می باشد در واقع این کلمه بیشتر در سایتهای بازاریابی و تبلیغاتی مشاهده می شود. خود کلمه sem از دو بخش SEO و PPC تشکیل شده است. که سئو یعنی همان بهینه سازی موتورهای جستجو و PPC به معنای پرداخت در ازای کلیک بر روی مطالب و تبلیغات اینترنتی می باشد. از جمله بزرگ ترین سایت هایی که در این سیستم کار می کند خود گوگل با تبلیغات ادوردز google adwords می باشد.

برای آشنایی کامل با این موضوع، sem چیست را بخوانید.

اصطلاحات سئو

گوگل ادوردز

بزرگترین پلتفرم تبلیغاتی در موتور های جستجو در جهان که متعلق به خود گوگل میباشد. سایت هایی که میخواهند در گوگل دیده شوند اما روی سئو سایت خود کار نکرده اند از گوگل ادز استفاده می کنند. در نتیجه سئو در مقابل ادوردز قرار میگیرد و به اصطلاح به ورودی های سئو ارگانیک و ورودی های ادز غیر ارگانیک میگوییم.

بنر

تصویری تبلیغاتی میباشد که برای معرفی خود، با پرداخت هزینه آنرا در سایت های دیگر به نمایش میگذاریم و برای سایت خود ورودی میگیریم.

رپرتاژ

متنی است که یک سایت برای معرفی خود مینویسد و آنرا با پرداخت هزینه(گاهی بدون هزینه) به سایت های خبری میدهند تا آنها آنرا منتشر کنند. این خبرها معمولا بین 2 تا 4 لینک به سایت ما میدهند. رپرتاژ رفتن در سایت های مرتبط و سایت های بزرگ برای موفقیت در سئو پیشنهاد میشود. (نام دیگر رپرتاژ pr میباشد که مخفف public relations یا press release است)

google ads

تبلیغات گوگل را با نام گوگل ادز یا همان google advertising یا google adwords میشناسیم.

CTA

این کلمه مخفف call to action می باشد و آن را می توان “فراخوانی به اقدام” خواند و منظور از cta این است که کاربران را تشویق کنیم که یک کار را انجام دهند، مثلا این تشویق می تواند نصب اپلیکیشن یا تکمیل یک فرم و یا حتی وارد کردن شماره همراه باشد.

PPC

اصطلاح کلمه PPC در سئو مخفف کلمه PeyPer Click و به معنای پرداخت در ازای کلیک می باشد و نوعی از تبلیغات است که در ازای کلیک بر روی تبلیغات هزینه دریافت می گردد. نمونه ایرانی PPC سایت هایی مانند یکتا نت و مدیا اد هستند که در ازای هر کلیک هزینه ای را به این پلتفرم ها پرداخت می کنید. google adwords از معروف ترین PPC ها میباشد که برای خود گوگل است.

اصطلاحات سئو مربوط به طراحی سایت

اصطلاحات طراحی سایت
Responsive Design از مهم ترین اصطلاحاتی می باشد در سئو که اخیرا توسط گوگل بسیار مورد توجه قرار گرفته است در ادامه به چند اصطلاح مهم دیگر در سئو می پردازیم.

UI

User Interface به معنای شکل ظاهری و دیداری سایت می باشد که کاربران آن را مشاهده می کنند. که به اختصار آن را UI می گویند.

حتما این مقاله را بخوانید: ui چیست؟

UX

ux مخفف کلمه User Experience به معنای تجربه کاربر و راحت سازی و ایجاد رضایت در کاربر هنگام کار کردن با سایت شما می باشد. UX از جمله مواردی می باشد که بر سئو سایت تاثیر گذار است و با عکس العمل و رفتار کاربران در ارتباط است. در حقیقت حس خوبی را که کاربر از سایت شما میگیرد را UX به آن منتقل می کند. یک نکته را نیز در نظر داشته باشید که UX ظاهر وب سایت است و کارهایی که کاربر بر روی وب سایت انجام میدهد در آن هیچ دخالتی ندارد.

cx

این عبارت مخفف Customer experience میباشد که معنی آن تجربه ی مشتری از خرید و خدمات بعد از آن در سایت میباشد. به دلیل اینکه مشتری، مشتری میاره حتما پیشنهاد میکنیم به cx اهمیت بدید و راهکارهای بهبود رضایت مشتری رو اینجا بخوانید. cx چیست؟

اصطلاحات هاستینگ مربوط به سئو

اصطلاخات هاستینگ

host

هاست فضایی است که اطلاعات سایت شما در آن قرار میگیرد. (مانند مموری گوشی های موبایل)

server

سرور در اصل یک حافظه بزرگ (مموری بزرگ میباشد) که چندین هاست را شامل میشود، معمولا سرور ها را در یک رک قرار میدهند.

vps

وقتی بخش از یک سرور را در اختیار یک سایت قرار میدهند (که داخل آن هیچ سیستم عاملی وجود ندارد) میگوییم یک vps تهیه کرده ایم، توجه داشته باشید که در ایران به vps ، سرور مجازی یا سرور ماشین مجازی گفته میشود.

FTP

مخفف عبارت File Transfer Protocol را در اصطلاح FTP می گویند. که ارتباطی باسئو ندارد و تنها برای اینکه بتوانیم فایل های سرور را آپلود کنیم از آن استفاده می کنیم.

Server Side

منظور از Server مکان و جایی است که اطلاعات و فایل ها در آن قرار داده می شود. در واقع عملیاتی که سمت سرور انجام می شود را Server Side می گویند.

Client Side

عملیاتی که سمت Client انجام شود را Client Side می گویند. منظور از Client ، کامپیوتر شما است که سایت را باز کرده است.

نفراتی که در یک تیم سئو حضور دارند:

cto

به مدیر فنی یک شرکت یا تیم cto گفته میشود، برای آشنایی کامل با cto این مقاله را بخوانید، cto کیست؟

اصطلاحات برنامه نویسی مربوط به سئو

HTML

مخفف عبارت Hyper Text Markup Language به معنی زبان نشانه گذاری ابر متن است. زبان برنامه نویسی سطح پایین که به وسیله آن صفحه های وب سایت ساخته می شود. ابر متن ها در حقیقت محتواهایی هستند که بیشتر از یک متن می باشند. یاد گرفتن این زبان برای هر وب مستری لازم است. نمونه بارز این ابر متن ها (منو، فیلم، عکس، صدا، متن، فاصله، حاشیه، خط، رنگ و …) می باشند که اکنون هم در حال مشاهده و مطالعه آن هستید.

CSS

به کدهایی که با کمک و استفاده از آن ها می توان قالب و ظاهر سایت را طراحی کرد CSS گفته می شود که به صورت مجزا و درون سایت هستند. به کدهای درون سایت Inline CSS می گویند که با استفاده نادرست از آن ها ممکن است به سئوسایت آسیب بزنید. برای موفقیت در سئو لازم است آشنایی مقدماتی با css در حد متوسط داشته باشید حدودا 30 تا از موارد پایه ای را باید بدانید: مانند direction , align , position,padding, margin , روش های مختلف استفاده از css، مانند inline و … معایب و مزایای آن

Php

یکی از بزرگ ترین زبان های برنامه نویسی می باشد که جزء محبوب ترین زبان های برنامه نویسی است، توجه کنید که وردپرس را هم با php ساخته اند.

Asp

Asp هم مانند php یکی از بزرگترین زبان های برنامه نویسی است که معمولا برای سایت هایی از آن استفاده میشود که نیاز به دیتا بیس های بزرگ دارند. دیتا بیس این زبان به صورت پیش فرض sql server میباشد.

Text To Html Ratio

نسبت متن به کد در وب سایت را Text To Html Ratio می گویند.

bootstrap

یکی از فریم ورک های برنامه نویسی میباطد که مربوط به ظاهر سایت ها میباشد. بوت استرپ فقط برای فرانت اند سایت کاربرد دارد. برای اینکه سئوکار حرفه ای شوید باید روش های کاهش حجم بخش های مختلف سایت را داشته باشید(توانایی در تشخیص و اصلاح css های تکراری و سنگین)

Java Script

زبانی که با استفاده از آن می توانیم بخش هایی از یک سایت را طراحی کنیم اما تمام یک سایت را معمولا با Java Script طراحی نمی کنند. که این زبان ارتباطی با جاوا نداشته و این یک اشتباه رایج است.

Ajax

سایت هایی را که عملیات Reload بر روی آن انجام نمی شود را Ajax می باشند. زمانیکه شما فیلدی را پر می کنید و یا بر روی دکمه ای کلیک می کنید عملیات لازم انجام می شود ولی متاسفانه صفحه Reload نمی شود. این مطلب را به خاطر داشته باشید که اگر از Ajax به طور نامناسب و نادرست استفاده کنید ضررهای زیادی را برای سئو سایت خود به وجود خواهید آورد.

jquery

یکی از کتابخانه های زبان جاوا اسکریپت است و برای توسعه فرانت اند کاربرد دارد.

vs code

یکی از بهترین برنامه ها و قطعا معروف ترین برنامه برای برنامه نویسان میباشد. در این برنامه میتوانید کد ها و پروژه های خود را مدیریت کنید و آنها را توسعه دهید.

front end

به کدهای یک سایت که مربوط به ظاهر سایت هستند، کدهای فرانت اند گفته میشود. زبان ها و فریم ورک هایی که در فرانت اند مطرح هستند: Html، css، bootstrap، AngularJS، React.js، jQuery، Flutter مواردی مثل رنگ ها، استایل متن ها، تصاویر، جداول و گراف ها، دکمه ها و نوار وضعیت صفحات وب، همگی جزء Front End یا سمت کلاینت سایت یا اپلیکیشن هستند.

back end

به کدهای یک سایت که مربوط به پشت سایت هستند و با آنها ساختار یک سایت را میسازند و ارتباط با دیتا بیس سایت را برقرار میکنند، کدهای backend گفته میشود. بک اند به دو دسته تقسیم میشود:
  • زبان‌های برنامه نویسی شی‌گرا (Object Oriented Programming | OOP)
  • زبان‌های برنامه نویسی تابعی (Functional Programming)
معروف ترین زبان های برنامه نویسی بک اند:
  • جاوا اسکریپت
  • PHP
  • #C
  • NET.
  • Node.js
  • روبی
  • پایتون
  • جاوا
  • Rust
  • Solidity
  • Go
  • «کاتلین» (Kotlin)

render

یک سایت برای اینکه بتواند به نمایش درآید و تمام قابلیت های آن به درستی عمل کند، میبایست رندر شود (رندر یعنی یک صفحه سایت بازیابی شود، کدهایش راه اندازی شود، ساختارش ارزیابی گردد و در نهایت طراحی کامل آن نمایش داده شود) با دو نوع رندر داریم: 1.ssr 2.csr

ssr

به فرآیند رندر گرفتن سایت که توسط سرور صورت میگیرد Server Side Rendering میگوییم. (معمولا این سایت ها برای موفقیت در سئو بیشتر نیاز به بررسی توسط یک فرد با تجربه را دارند)

csr

به فرآیند رندر گرفتن سایت که توسط مرورگر صورت میگیرد Client Side Rendering میگوییم.

dome

به آن چیزی که در صفحه اصلی سایت مشاهده میکنید، dome گفته میشود.

node

به تعداد شاخه ها، فایل ها و هرچیزی که موجودیت دارد یک نود (node) گفته میشود. مثلا معمولا برای یک سایت وردپرسی ساده حدود 5000 عدد node داریم که در پوشه public html و زیر شاخه های آن قرار میگیرند.

Fold

یکی از اصطلاحات سئو فولد میباشد که منظور از آن، نقطه‌ای در سایت شما است که توسط پایین صفحه مانیتور و یا مرورگر کاربر قطع می‌شود و دیگر ادامه آن قابل مشاهده نخواهد بود. توجه کنید که موتور‌های جستجو برای بخش‌های بالایی صفحه وب‌سایت شما ارزش بیشتری قائل هستند، چرا که تمام این بخش در نگاه اول توسط کاربر دیده می‌شوند.

Crawler-Robot-Spider

اصطلاحات جامع سئو

حال که با مهم ترین موارد که در اصطلاحات سئو به کار برده می شوند آشنا شدید می خواهیم به اختصار درباره هر یک توضیحاتی را در اختیارتان قرار دهیم.

اصطلاحات سئو

اصطلاحات مهم و رایج سئو

Over Optimization

کارهایی را که برای فریب دادن گوگل انجام میدهیم متفاوت است و یکی از این روش ها که برای گول زدن گوگل استفاده می شود Over Optimization می باشد. در حقیقت شما به وسیله Over Optimization صفحه سایت خود را بیش از حد بهینه سازی کرده اید که نتیجه این کار طبیعتا این است که توسط گوگل پنالتی شوید.

Crawler-Robot-Spider

ربات هایی که در گوگل به سایت شما سر میزنند تا اطلاعات سایت شما را برای پردازش ببرند، متفاوت و زیاد هستند، و این شما هستید که براساس عادت هایی که از خودتان نشان داده اید مانند میزان و کیفیت تولید محتوا، موتورهای جستجو را به بررسی سایت خود تشویق می کنید.

اصطلاحات سئو از نظر نوع و مدل سئو کردن سایت

اصطلاحات سئو

اصطلاحات سئو سالم و مخرب

در مقالات قبلی درباره سئو سالم White Hat Seo که همان سئو کلاه سفید و سئو مخرب Black Hat Seo سئو کلاه سیاه و سئو مابین این دو یعنی Gray Hat Seo سئو کلاه خاکستری توضیحاتی داده ایم و در این مقاله بار دیگر برای یادآوری درباره این اصطلاحات سئو توضیحاتی خواهیم داد.

White Hat Seo

سئو کلاه سفید، بهترین و بی خطر ترین روش سئو می باشد. که قوانین گوگل را بدون خطا انجام میدهد. که در واقع سئو صد در صد قانونی سئو کلاه سفید می باشد. تولید محتوای واقعی، بروز رسانی سایت، گذاشتن مطالب به صورت روزانه در شبکه های اجتماعی و… از روش های White Hat Seo می باشد.

Black Hat Seo

سئو کلاه سیاه به معنی فریب صد در صد گوگل است. استفاده کردن از تکنیک ها و استراتژی های سئو کلاه سیاه Black Hat Seo امکان دارد در مدت زمان کوتاهی رتبه و جایگاه شما را در گوگل افزایش دهد اما در آینده برای وب سایت شما مشکلات جبران ناپذیری خواهد داشت، Link Building از هر طریقی مثل کامنت گذاشتن، بک لینک خریدن و… از ترفندهای سئو کلاه سیاه می باشد.

Gray Hat Seo

 سئوی کلاه خاکستری به معنی تلفیق ترفندهای Black Hat Seo و قوانین White Hat Seo است. بهترین مدل سئو Gray Hat Seo است که بیشترین بازدهی و کمترین احتمال شکست را دارد.

نام ها و اصطلاحات ابزارهای سئو

یکی دیگر از اصطلاحات سئو که در روند بهبود سئو سایت شما بسیار تاثیر گذار است، ابزار سرچ کنسول گوگل میباشد که در گذشته به آن وبمستر گوگل میگفتند. آموزش وبمستر یکی از مهم ترین آموزش هایی است که هر سئو کاری باید با آن آشنا باشد.

در ادامه می خواهیم بطور مختصر درباره آن توضیحاتی بدهیم.

Web Master Tools

داشبوردی که گوگل در اختیار شما قرار می دهد تا به وسیله آن در رابطه با سئو سایت خود با گوگل در ارتباط باشید را Web Master Tools می گویند. و در واقع یک سرویس رایگان در گوگل میباشد که به شما این امکان را میدهد تا نتایج جستجوی سایت خود را در گوگل بررسی و تحلیل کنید. شما به وسیله وبمستر تولز می توانید سایت خود را بهتر مدیریت کرده و ارزش سایت خود را بالاتر ببرید. آموزش وبمستر تولز

Web Master Tools به عنوان بهترین ابزار و پرکاربردترین برنامه در بین سئوکاران شناخته میشود.

سرچ کنسول گوگل

سرچ کنسول نام دیگر وب مستر می باشد، در اصل از سال 2015 به بعد این تغییر نام توسط گوگل انجام شد و از آن پس ما آن را با نام سرچ کنسول می شناسیم.

برای ورود بهترین ابزار کاربردی سئو از لینک روبرو شروع کنید: search console

گوگل آنالیتیکس

گوگل آنالیتیکس بهترین ابزار برای یک دیجیتال مارکتر میباشد و سازنده آن خود گوگل است، در گوگل آنالیتیکس میتوانید تمام ورودی های سایت را و همینطور کیفیت و مدت حضور آنها را در هر صفحه بررسی کنید، از مهمترین مزایای این ابزار این است ست که اطلاعات مربوط به تمام روزهای قبل را در خود ذخیره میکند.

تجزیه و تحلیل ترافیک گوگل

تجزیه و تحلیل ترافیک گوگل

Google Analytics

 

یکی از روش ها و اصطلاحات سئو که برای تجزیه و تحلیل ترافیک گوگل مورد استفاده قرار میگیرد را Google Analytics میگویند. که در واقع به آن شمارش گر یا آمارگیر گوگل نیز می گویند. اخیرا این ابزار به Web Master Tools و Google Adwords نیز متصل می شود و با اتصال این سه ابزار به یکدیگر، نتایج جالبی را مشاهده خواهید کرد.

از جمله کارهایی که با کمک و استفاده از Google Analytics بدان دست پیدا می کنیم آمار روزانه سایت، تعداد بازدیدها، تعداد کاربران آنلاین (User Online)، صفحات مشاهده شده، صفحات ترک شده، مدت زمان ماندن کاربران در صفحات سایت و… می باشد.

Impression

تعداد دفعاتی را که سایت شما در نتایج جستجو، دیده می شود را Impression می گویند که می توانید به وسیله سرچ کنسول گوگل آمار ایمپرشن سایت خود را مشاهده کنید. حتما impression چیست را بخوانید تا این موضوع ضروری و این اصطلاح مهم را درک کنید، چرا که همه جا به آن نیاز دارید؛ هم در سئو هم در دیجیتال مارکتینگ.

CTR

مخفف کلمه Click Throw Rate و به معنای نسبت دیده شدن به کلیک و یا همان نسبت Impression به Click است. مثلا: اگر تعداد کلمات مرتبط با وب سایت شما روزانه 1000 دفعه جستجو شود و نتایج سایت شما مشاهده شود و تنها 200 نفر بر روی سایت شما کلیک کرده باشند. Impression سایت شما ۱۰۰۰، Click سایتتان ۲۰۰ و CTR آن ۲۰ در صد است. که این آمار CTR وب سایت خود را می توانید در Web Master Tools نیز ببینید. CTR سایت یکی از عوامل تاثیرگذار اصطلاحات سئو می باشد.

Hit

به معنی تعداد Request های( درخواست های )سایت شما است. مانند تعدادی عکس، لینک، صدا، متن، فیلم و… صفحات سایت شما را تشکیل می دهد، مجموعه تمام این موارد را Hit می گویند.

Visitor

تعداد بازدید کنندگان سایت را Visitor و به تعداد بازدید های سایت شما Visit روزانه می گویند.

Unique Visitor

به تعداد افرادی که به سایت شما (با توجه به IP) مراجعه می کنند، Unique Visitor می گویند.

Page View

صفحاتی را که افراد مشاهده می کنند را در مجموع Page View گویند. اگر میزان Page View سایت شما برای مثال 3/7 باشد افرادی که به سایت شما سر زده و به آن مراجعه کرده اند به طور میانگین توانسته اند 3 تا 4 صفحه از سایت شما را ببینند و بعد سایت شما را ترک کرده اند.

Alexa Rank

الکسا در واقع سایتی می باشد که سایت های دیگر را لیست می کند و براساس معیارهای گوناگون به آن ها رنک می دهد که به رتبه الکسا Alexa Rank می گویند. هر چه الکسا رنک شماسایت شما پایین تر باشد سایت شما بهتر خواهد بود.

Site Map

نقشه سایت یا Site Map فایلی است که به موتورهای جستجو در شناسایی ساختار و بخش های مختلف سایت در زمان کم کمک می کند. نقشه سایت راه ارتباطی شما با گوگل محسوب می شود. سایت شما باید Site Map داشته باشد تا محتوای سایت را به صورت XML به گوگل یا سایر موتورهای جستجو ارسال کند.

نقشه سایت

نقشه سایت یا Site Map

Bounce Rate

زمانی که کاربران سایت شما را باز کرده و بدون انجام عملی سایت را ترک می کنند عمل Bounce Rate صورت گرفته است. این عمل می تواند دانلود یک فایل، بازدید از صفحات دیگر، ثبت نام و عضویت در سایت و… باشد. هر چقدر عمل Bounce Rate بر روی سایت شما بیشتر باشد تاثیر منفی آن بر سئو سایت بیشتر خواهد بود.

Pogo Sticking

اگر از طریق سرچ گوگل وارد سایتی شوید و سپس از سایت بدون اینکه کار دیگری انجام دهید دکمه back را بزنید و خارج شوید، با این کار Pogo Sticking انجام داده اید، چیزی شبیه به بانس ریت با این تفاوت که حتما باید از طریق موتور های جستجو وارد سایت شده باشید.

کلیک بایتینگ

یکی از تکنیک های سئو سایت است. در این تکنیک با انتخاب تایتل جذاب برای محتوا و استفاده از هدینگ های جذاب در آن تلاش می شود تا مقدار ctr افزایش پیدا کند. Clickbaiting را همه سئو خاکستری و حتی برخی سئو کاران آنرا سئو سیاه در نظر میگیرند.

Google Page Rank

Google Page Rank یک رنک بین ۱ تا ۱۰ بود که با توجه به محتوا و تعداد لینک یک صفحه به آن صفحه داده می شد.

Google Trend

گوگل ترند Google Trends یکی از بهترین و همه کاره ترین ابزارهای در دسترس برای سئو و بهینه سازی سایت است.

intent

هدف کاربر را Intent میگوییم

Search Intent

این اصطلاح دلیل جستجوی کاربر را مشخص خواهد کرد.

Google Keyword Planner

Google Keyword Planner برای انتخاب کلمه کلیدی گزینه خوبی می باشد. اما جایگزین های زیادی برای آن نیز وجود دارد، یکی از جایگزین های مناسب برای Google Keyword Planner، سایت keywordtool.io است که زبان فارسی را نیز پوشش می دهد. در واقع از Google Keyword Planner می توان دید مناسبی نسبت به جستجوی کلمه و عبارات که در محدوده تجارت تعریف می شود پیدا کرد.

Cash

ذخیره اطلاعات و دریافت سریع آنها را اصطلاحا Cash می گویند. اگر مطلبی را که شما در سایتتان منتشر کرده اید ولی ایندکس نشده باشد یعنی اینکه هنوز در Cash گوگل قرار نگرفته است و می بایست از طریق وبمستر تولز مطلبی را که منتشر کرده اید Fetch as Google کرده تا گوگل مطلب شما را سریعتر مشاهده کند.

Personalized Serp

به صفحه نتایج گوگل که بصورت اختصاصی برای هر فرد نمایش داده می شود Personalized Serp می گویند. یعنی زمانیکه شما وارد سایتی می شوید و چندین بار در زمان جستجوی در گوگل روی آن صفحه کلیک میکنید آن صفحه از دیدگاه گوگل برای شما محبوب به نظر می رسد و در دفعات بعدی آن سایت را بالاتر از صفحات دیگر در صفحه اختصاصی شما نمایش می دهد.

به دلیل استقبال زیاد از این بخش، تصمیم گرفتم کلی چیز خفن تیتر وار به این بخش سایت که اصطلاحات رو معرفی کردیم اضافه کنم. (جالبه که روزانه حدود 5 تا 20 نفر این آموزش رو مطالعه می کنند)

اصطلاحات مربوط به الگوریتم های گوگل

اصطلاحات الگوریتم ها

اصطلاحات سئو مربوط به الگوریتم ها

الگوریتم پنگوئن

یکی از معروف ترین الگوریتم های گوگل که کار تشخیص لینک های بد و لینک سازی غیر اصولی و اسپم را بر عهده دارد الگوریتم پنگوئن است. این الگوریتم اگر تشخیص دهد که سایتی برای موفقیت در نتایج گوگل دست به لینک سازی غیر حرفه ای زده است می تواند آن سایت را از نتایج گوگل حذف و به اصطلاح پنالتی نماید.

الگوریتم پاندا

این الگوریتم شاید معروف ترین الگوریتم گوگل می باشد که می تواند تاثیر مستقیم بر روی نتایج سئو داشته باشد، کار الگوریتم پاندا این است که محتوا های بی ارزش را تشخیص داده و آن ها را در نتایج گوگل حذف می نماید. پس باید دقت کنیم که نکاتی را که این الگوریتم بررسی میکند در سایت خود رعایت نماییم.

برای آشنایی بیشتر کلیک کنید: الگوریتم پاندا

الگوریتم مرغ مگس خوار

به بیان ساده الگوریتم مرغ مگس خوار به کاربران کمک می‌کند تا زمانی که کلمه‌ای را سرچ می‌کنند، به سرعت به لینک ها، تصاویر، ویدئوها و… در ارتباط با آن کلمه دست یابند. همان طور که می‌دانید مرغ مگس خوار به دقت و سرعت مشهور است و علت نام‌گذاری این الگوریتم نیز این است که به سرعت و با دقت بالایی، مطالب مدنظر را حدس زده و به شما نشان می‌دهد.
الگوریتم کبوتر

الگوریتم bert

زمانی که کاربران تصور می‌کردند جستجوی اینترنتی به اوج کمال خود رسیده است، گوگل از الگوریتم BERT رو نمایی کرد. گوگل که از این الگوریتم به عنوان با هوش‌ترین الگوریتم یاد می‌کند، گفته که بر پایه هوش مصنوعی برنامه ریزی شده است و وظیفه آن این است که به ربات‌های گوگل کمک کند تا بتوانند درک درست‌تر و بهتری از ساختار معنایی کلماتی داشته باشد که در کوئری‌ها وجود دارد.

الگوریتم bert گوگل

الگوریتم برت

الگوریتم Paraphrasing

الگوریتم مترجم برای هسته گوگل و در تشخیص مفهوم عبارات به شدت به گوگل در فهم معنا و مفهوم محتوا ها کمک میکند.

الگوریتم اپاسوم (Possum) الگوریتم موش کور

الگوریتم موش کور کارش تشخیص این است که یک سایت به صورت واقعی وجود دارد و یا خیر و اینکه در چه موقعیت مکانی قرار گرفته است و آیا می تواند خدمات حضوری ارائه دهد یا خیر و آیا قدمت و سابقه خوبی در آن شهر و یا محله دارد یا خیر. با استفاده از این روش می توانید بر روی سئو محلی خود به شدت کار نمایید.

الگوریتم هاک (hawk)

این الگوریتم تکمیل کننده مشکلات الگوریتم موش کور در سئو محلی میباشد. مشکل اساسی که توسط این الگوریتم در نتایج گوگل حل شد این بود که به محتواها و بیزینس های جدید نیز امکان دیده شدن را داد.

الگوریتم گورخر

گورخر نام یکی از الگوریتم های گوگل است که به بررسی سایت های متقلب و سایت هایی که تبلیغاتشان زیاد است می‌پردازد.

الگوریتم RankBrain

کار الگوریتم rankbrain این می باشد که تشخیص دهد کاربر از جستجوی عبارت انجام شده واقعاً به دنبال چه چیزی است؟ برای مثال اگر فردی سرچ کند نتیجه مسابقه ایران، قطعاً به دنبال این بوده است که اگر در یک روز گذشته تیم فوتبال ایران مسابقه ای داشته است نتیجه آن را بداند.

الگوریتم هیلتاپ

الگوریتم هیلتاپ کار تشخیص سایت های تخصصی و معتبر را بر عهده دارد.

الگوریتم Page Authority

این الگوریتم به هر صفحه ای در اینترنت امتیاز میدهد، در گذشته این امتیاز ها از 1 تا 10 بود، بعد از چند سال گوگل این امتیاز ها را نمایش نداد و اعلام کرد دیگر از این روش استفاده نمیکند. بعد از آن moz به صفحات امتیاز داد که این امتیاز ها را با pa و da نام گذاری کرد و امتیاز آنها را از 0 تا 100 اعلام کرد.

الگوریتم کافئین

این الگوریتم کارش این است که صفحاتی را بروزرسانی میشوند به سرعت به گوگل گزارش دهد تا در نتایج و رتبه ها ترتیب اثر داده شود.

الگوریتم موبایل فرندلی

کار این الگوریتم این است که واکنش گرایی سایت ها در نسخه موبایل و بهم ریختگی آنها را در موبایل بررسی کند. البته به همین منظور ابزاهایی مانند page speed insights و cwv را ساخت و به شدت توسعه داد. که البته به شدت زیر مجموعه های زیادی دارد.

الگوریتم eat

این الگوریتم 3 چیز را در سایت بررسی میکند: 1. توان تخصصی 2. معتبر بودن سایت 3. صداقت

الگوریتم YMYl

این الگوریتم که در سال 2015 آمد یک شعار دارد و آن Your Money or Your Life است و مفهومش این است که ما مراقب سرمایه و زندگی (سلامت) شما هستیم. پس کار این الگوریتم این است که سایت هایی که در حوزه های مالی (حتی مثل ملک) و سایت هایی که با سلامتی مردم سروکار دارند قوانین سخت گیرانه ای وضع نماید تا سایت های ضعیف رشد نکنند.

الگوریتم Chair

الگوریتمی است که به درست بودن و میزان و کیفیت لینک های خروجی از سایت میپردازد. الگوریتم Chair با اینکه بسیار مهم است اما در ایران خیلی شناخته شده نیست.

پوگو استیکینگ (Pogosticking) کاربر میاد توی نتایج سایت شما رو کلیک میکنه ، چیزی که میخواد رو پیدا نمیکنه میره سایت بعدی رو کلیک میکنه، این از bounce rate هم بدتره

با این که تمامی موارد بالا جزو اصطلاحاتی است که هر سئو کار حداقل برای یک بار هم که شده، نام آن‌ها را شنیده است اما چند مورد وجود دارد که بسیار رایج‌تر از باقی موارد است و ما در این جا قصد داریم به معرفی آن‌ها بپردازیم. لازم به ذکر است که شما زمانی که قصد دارید یک سئوکار حرفه‌ای شوید اولین گامی که باید بردارید این است که اطلاعات کافی در مورد هر کدام از این اصطلاحات، کسب کنید.

 

الگوریتم سندباکس (sandbox)

گوگل الگوریتم های زیادی دارید که یکی از این ها سندباکس یا جعبه شنی میباشد. در حال حاضر به طور قطعی وجود این الگوریتم را گوگل تایید نکرده البته موتور جستجو گوگل در اکثر مواقع وجود الگوریتم هایش را تایید یا رد نمیکند. این الگوریتم به این صورت است که برای سایت های تازه تاسیس فعال میباشد و پس از گذشت مدتی به صفحات سایت شما رتبه میدهد زیرا بسیاری از سایت های هستند که پس از 1 ماه دیگر فعالیت نمیکنند به همین علت برای رتبه گیری اولیه حداقل نیاز به یک ماه فعالیت در این حوزه دارید.

 

الگوریتم Helpful Content

محتوای مفید، یک الگوریتم جدید از گوگل است که در سال ۲۰۲۲ معرفی شد. این الگوریتم بر روی کیفیت محتوای وبسایت ها تمرکز دارد و هدف آن این است که نتایج جستجو را برای کاربران مفیدتر کند.

الگوریتم Helpful Content می تواند تأثیر قابل توجهی بر سئوی وبسایت ها داشته باشد. وبسایت هایی که محتوای با کیفیت و مفید تولید می کنند، شانس بیشتری برای قرار گرفتن در رتبه های بالاتر نتایج جستجو خواهند داشت.

ریدایرکت ۳۰۱

ریدایرکت ۳۰۱ در واقع به مفهوم تغییر آدرس دائمی از سمت سرور می‌باشد. این کار در بیشتر موارد زمانی صورت می‌گیرد که یک صفحه حذف همیشگی شده باشد و یا این که آدرس آن تغییر کرده است. با مراجعه نمودن گوگل یا حتی کاربر به این صفحه، سرور به صورت خودکار اقدام به انتقال کاربر به آدرس جدید می‌کند.

ریدایرکت 302

 Temporary Redirect یک کد وضعیت HTTP است که به موتورهای جستجو و کاربران می گوید که صفحه ای که در حال حاضر در حال مشاهده آن هستند، به طور موقت به صفحه دیگری منتقل شده است. این نوع ریدایرکت زمانی استفاده می شود که یک صفحه به طور موقت غیرفعال شده است، مانند زمانی که در حال تعمیر یا به روز رسانی است.

هنگامی که یک کاربر یک صفحه با کد وضعیت 302 را درخواست می کند، مرورگر کاربر به طور خودکار آن را به صفحه جدید منتقل می کند. موتورهای جستجو نیز این تغییر را تشخیص می دهند و صفحه جدید را در نتایج جستجو ایندکس می کنند.

 

زنجیره ریدایرکت یا redirect chains

یکی از مشکلاتی که ممکن است در خصوص ریدایرکت ها برای شما پیش بیاید زنیجیره ریدایرکت میباشد. برای آنکه با این مفهوم به خوبی آشنا شوید به این مثال توجه کنید. صفحه 1 به 2 ریدایرکت میشود و صفحه 2 به 3 در اینجا مشخصا سه صفحه به هم دیگر ریدایرکت شده اند در حالی که میتوان صفحه 1 را مستقیم به 3 ریدایرکت کرد به اتفاقی که در این مثال اتفاق افتاد میگویند زنجیره ریدایرکت و باید از آن پرهیز نمود. بنابراین تا جایی که میتوانید سعی کنید ریدایرکت را بین دو صفحه انجام دهید نه و به صورت اصولی این کار را انجام دهید.

 

متن جایگزین تصاویر

متن جایگزین یا به عبارتی Alternative Text، یک متن جایگزین است که در مواقعی که گوگل قادر به نشان دادن تصویر نباشد و تصویر لود نشود، این متن به نمایش در می‌آید و این که در مواقع عادی این متن به نمایش گذاشته نمی‌شود. این مورد زمانی که سرعت اینترنت بسیار پایین باشد و گوگل قادر نباشد تصویر را نمایش دهد نیز به کاربر نشان داده می‌شود. برخی این مورد را با title اشتباه می‌کنند در حالی که با یکدیگر متفاوت هستند و شما به راحتی با قرار دادن ماوس بر روی تصویر می‌توانید عنوان عکس را مشاهده کنید.

نکته مهم

شاید لازم نباشد همه اصطلاحات را با نام اختصاصی آنها حذف کنید. اما برای موفقیت در سئو باید تمامی موارد را بشناسید، در واقع این موارد برای گوگل مهم بوده اند که به اصطلاح تبدیل شده اند. لیستی از تمامی موارد تهیه کنید، تک به تک همه را چک کنید که سایت شما از آنها پیروی می کند یا خیر. ترکیب تمام اصطلاحات سئو و الگوریتم های گوگل راهی برای رسیدن به صفحه اول گوگل است.

سوالات متداول درباره اصطلاحات سئو

1اصطلاحات مهم رایج سئو کدام اند؟
UI، UX، Keyword، On Page SEO، Off Page SEO، External Link، Internal Link، Referring Domain و همچنین Penalty از جمله رایج‌ترین اصطلاحاتی هستند که هر شخص سئوکار باید با آن‌ها آشنایی کامل داشته باشد.
2مواردی که در سئو مهم محسوب می شوند کدام اند؟
Nofollow Link، Crawler-Robot-Spider، Keyword Stuffing، Follow Links، Over Optimization و Keyword Density از جمله مواردی هستند که در سئو بسیار مهم و کلیدی هستند.
3اصطلاحات سئو سالم و سئو مخرب کدام اند؟
سئو کلاه سیاه، سئو کلاه سفید و سئو کلاه خاکستری از جمله اصطلاحات سئو سالم و مخرب هستند، گفتنی است سئو کلاه سفید از نظر گوگل تایید شده است در حالی سئو کلاه سیاه کاملا منع شده است. سئو کلاه خاکستری نیز چیزی مابین این دو نوع سئو است و در اکثر مواقع گوگل متوجه استفاده آن توسط کاربر نمی‌شود.

ویدئو کاملی از اصطلاحات سئو

4.7/5 - (45 امتیاز)
89 / 100