اگر از فعالان دنیای سئو و طراحی سایت باشید، شاید این سوال تا به حال در ذهن شما ایجاد شده باشد که، سایتهای ورد پرسی با سایتهای با کد نویسی اختصاصی چه تفاوتهایی دارند؟ کدام یک میتواند گزینه مناسبی برای طراحی سایت باشد؟
این دو گزینه همواره دارای مزایا و معایب خاص خود هستند و از این رو، همیشه در جلسات مشاوره مورد بررسی قرار میگیرند. در ادامه این مطلب قصد داریم تا شما را با اصلیترین ویژگیها و مزایای هر کدام از سایتهای با کد نویسی اختصاصی و سایتهای ورد پرسی آشنا کنیم تا در نهایت بتوانید با استفاده از اطلاعات که در اختیارتان قرار دادیم، تصمیم بگیرید که کدام گزینه میتواند برای کسب و کار شما بهتر باشد.
فهرست موضوعات در این آموزش
آشنای با وردپرس با ویژگیهای آن
قبل از اینکه تفاوت سایت وردپرسی و سایت اختصاصی را مورد بررسی قرار دهیم، بهتر است تعریفی از هر کدام به شما ارائه دهیم. وردپرس یک نرم افزار منبع باز یا open source به حساب میآید که به کاربران اجازه میدهد تا با استفاده از آن بتوانند سایت، وبلاگ یا اپلیکیشن خود را طراحی کرده و بسازند. وردپرس در دسته بندی سیستمهای مدیریت محتوا، که به اصطلاح به آنها cms نیز گفته میشود، قرار میگیرد و محبوبترین آنها به حساب میآید. شما برای مدیریت، ایجاد محتوا و حذف آن نیاز به یک سیستم مدیریت محتوا دارید. سازندگان ورد پرس، این سیستم محبوب مدیریت محتوا را به صورت رایگان در اختیار عموم قرار دادهاند.
اکثرا کد ها و امکانات مورد نیاز به صورت رایگان و پیشفرض در این سیستم مدیریت محتوا قرار داده شدهاند و دقیقا به همین خاطر، سرعت ساخت سایت با ورد پرس بالاتر میرود. با استفاده از ورد پرس، دیگر نیازی به کد نویسی های جداگانه و اختصاصی نیست.
همان طور که اشاره شد، وردپرس یک نرم افزار منبع باز است. به این معنی که، کارشناسان زیادی در سر تا سر دنیا روی آن کار کردهاند و از این رو به صورت روزانه کیفیت و امکانات جدید به آن اضافه میشود.
البته در این بین ممکن است این سوال در ذهن شما ایجاد شود که، آیا امنیت سایتهای وردپرسی مناسب است؟ برای پاسخ به این پرسش باید گفت، بله! امنیت سیستم مدیریت محتوا وردپرس به طور روز افزون در حال افزایش است. با آپدیتها و استفاده از نسخههای جدید و همچنین رعایت نکات مهم در حفاظت از سایت خود، میتوانید از بالا بودن امنیت وبسایت وردپرسی خود اطمینان حاصل کنید. و همچنین سئو سایت وردپرسی هم مانند بقیه سایت ها امکان پذیر است و اکثر سایت های موفق گوگل بر روی سی ام اس وردپرس می باشند.
قالبها و افزونههای مختلفی تاکنون برای وردپرس طراحی و ساخته شدهاند و برخی از آنها رایگان هستند و برای بعضی دیگر باید هزینهای را پرداخت کنید.
از جمله اصلیترین مزایای طراحی سایتهای وردپرسی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- بالا بودن سرعت طراحی سایت
- هزینه کم
- کاربری راحتتر
- سازگار با تمامی موتورهای جستجو به ویژه گوگل
- دارای قالبهای متنوع از نظر گرافیکی
- امنیت بیشتر نسبت به سایر cms ها
منظور از سایتهای با کد نویسی اختصاصی چیست؟
سایتهای اختصاصی، توسط یک فرد یا یک تیم برنامه نویس، فقط برای یک سفارش دهنده طراحی و ساخته میشوند. این شرکتها از زبانهای برنامه نویسی متفاوتی برای طراحی سایت بهره میگیرند. زبانهایی مانند php، asp.net، جاوا اسکریپت و….
در برخی مواقع، این شرکتها و تیمهای برنامه نویسی نمونههایی از انواع سایتها را طراحی میکنند، مثل سایتهای فروشگاهی، خبری، شرکتی و…. این سایتها با استفاده از زبانهای برنامه نویسی مختلفی طراحی شدهاند و کد سایتها فقط در اختیار شرکت تولید کننده قرار دارد.
حال زمانی که یک مشتری برای سفارش یک سایت شرکتی به آنها مراجعه میکند، میتواند همان نمونهها را مشاهده کرده و در صورت نیاز، برخی از موارد مثل رنگ، طرحهای گرافیکی و… را تغییر دهد. در این صورت، کد سایت فقط در اختیار شرکت است و هیچ شرکت دیگری آن را در اختیار ندارد.
البته در این بین، برخی از شرکتها اقدام به طراحی یک سیستم مدیریت محتوای اختصاصی میکنند. این نوع سیستمها معمولا سادهتر از وردپرس هستند و امکانات زیادی ندارد و از این رو سبک و کاربردیتر هستند.
اکثر امکاناتی که در ورد پرس وجود دارند، برای بیشتر افراد بدون استفاده هستند! سیستمهای مدیریت محتوا اختصاصی این بخشها را در خود ندارند!
همچنین در برخی موارد نیز، ساختار سایت از اول تا آخر، قالب، گرافیک و… منحصر به فرد است و فقط برای مشتری مورد نظر طراحی شده است. از جمله مهمترین مزایای سایتهای اختصاصی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- شخصی سازی به صورت گستردهتر
- امکان اضافه کردن ویژگیهای منحصر به فرد که در سیستمهایی مثل ورد پرس وجود ندارند.
- گرافیک جذابتر و منحصر به فرد
همچنین بخوانید : طراحی سایت وردپرسی بهتر است یا Asp
بررسی تفاوت بین وردپرس و سایت اختصاصی
برای اینکه با تفاوت بین ورد پرس و سایت با کد نویسی اختصاصی آشنا شوید، باید سه فاکتور اصلی و مهم را در نظر داشته باشید:
- نیاز: باید مشخص شود که قرار است سایت شما چه نیازی را برطرف کند. باید توقعاتی که از سایت خود دارید را مشخص کنید.
- میزان بودجه: با بررسی کامل، بودجهای که میخواهید برای طراحی سایت خود اختصاص دهید، مشخص کنید. برای این کار بهتر است به چشم انداز کسب و کار خود فکر کنید.
- آینده: به چه اندازه قصد گسترش آن را دارید؟ تعداد کاربران سایت شما حدودا چقدر خواهند بود؟ سایتی که طراحی میکنید باید پاسخگوی نیازهای آینده شما نیز باشد یا نیاز است تا آن را ارتقا دهید؟
به صورت کلی، در موارد زیر طراحی سایت با کد نویسی اختصاصی میتواند برای شما گزینهای مناسب و به صرفه تر باشد:
- سازمانها و شرکتهای بزرگی که نیازهای خاصی دارند و از این رو نیاز به سیستمهای خاصی دارند.
- شرکتها و سازمانهایی که سایت، اساس و ساختار کسب و کارشان را شکل میدهد.
- سازمانها، شرکتها و همچنین فروشگاههایی که حجم کاربران سایتشان بسیار بالا است.
- سازمانها و شرکتهایی که ایدههای خاصی دارند و هنوز سیستم خوبی برای آن ایدهها راه اندازی نشده است.
- شرکتهایی که بودجه و همچنین زمان کافی برای طراحی سایت به صورت اختصاص دارند.
در موارد زیر طراحی سایت با ورد پرس برای شما بهتر و مناسبتر است:
- سازمانها و شرکتهایی که اساس کسب و کار آنها بر پایه سایت نیست.
- افرادی که به ویژگیهای خاص نیاز ندارند و امکانات سیستم مدیریت محتوا ورد پرس برایشان کفایت میکند.
- سازمانها و شرکتهایی که زمان و همچنین بودجه کافی برای طراحی سایت به صورت اختصاصی ندارند.
در یک نگاه؛ کدام یک بهتر است؟
در پایان نیز میتوان گفت که اصلیترین تفاوت ورد پرس و سایت با کد نویسی اختصاصی، در نیازهایی است که میتوانند برای شما برآورده کنند. اگر نیازهای خاصی دارید که در وردپرس پیش بینی نشدهاند و اگر سایت شما کاربران زیادی خواهد داشت، بهتر است گزینه طراحی سایت با کد نویسی اختصاصی را انتخاب کنید. در غیر این صورت، وردپرس میتواند گزینه مناسبی برای شما باشد؛ گزینهای با سرعت و امنیت مناسب که هزینههای کمتری برای شما ایجاد میکند.
سوالات متداول سایت اختصصاصی و وردپرسی
- وردپرس چیست؟
یک سیستم مدیریت محتوای (CMS) متن باز و رایگان است که برای ساخت و مدیریت وبسایتها استفاده میشود.
- سایت اختصاصی چیست؟
یک وبسایت سفارشیسازی شده که از ابتدا برای نیازهای خاص شما طراحی و توسعه داده میشود.
- کدام یک برای من مناسبتر است؟
بستگی به نیازها و بودجه شما دارد. برای وبسایتهای ساده و با بودجه کم، وردپرس مناسبتر است. برای وبسایتهای پیچیده و با نیازهای خاص، سایت اختصاصی بهتر است.
- هزینه ساخت سایت با وردپرس چقدر است؟
هزینه آن به قالب و افزونههای مورد استفاده بستگی دارد، اما به طور کلی ارزانتر از سایت اختصاصی است.
- آیا میتوان با وردپرس یک وبسایت بزرگ ساخت؟
بله، اما ممکن است با افزایش حجم محتوا و کاربران، سرعت سایت کاهش یابد.
- آیا میتوان با وردپرس یک فروشگاه اینترنتی ساخت؟
بله، با استفاده از افزونههایی مانند WooCommerce میتواند با استفاده از وردپرس، صاحب یک فروشگاه اینترنتی شد.
- چه مدت زمان برای ساخت یک سایت با وردپرس لازم است؟
بستگی به پیچیدگی وبسایت، اما به طور کلی سریعتر از سایت اختصاصی است.
1 Comment
من هم از سایت برنامه نویسی استفاده میکردم
خستم کرد و اومدم روی وردپرس
واقعا راحت شدم