فهرست موضوعات در این آموزش
رفع خطای Mobile Usability در سرچ کنسول
یکی از بخش هایی که بسیاری از سئو کاران و وبمستران بر روی آن زیاد تمرکز میکنند و زمان زیادی را صرف میکنند، بخش Mobile Usability و رفع خطاهای Mobile Usability در سرچ کنسول میباشد. تصویر زیر را ببینید، میخواهیم باهم ایراداتی که در سرچ کنسول گوگل در بخش Mobile Usability نمایش میدهد را برطرف کنیم.
یکی از بخش هایی که بسیاری از سئو کار ها و وبمستران بر روی آن تمرکز زیادی میکنند و زمان زیادی را صرف میکنند، بخش Mobile Usability و رفع خطا های Mobile Usability در سرچ کنسول میباشد.
در این آموزش به شما خواهیم آموخت که چگونه ایرادات این بخش را برطرف نمایید.
ابتدا خیلی خلاصه باید بگوییم که از سال ۱۳۹۷ به بعد با توجه به اینکه گوشی های هوشمند بسیار رایج شدند و بسیاری از مردم به وسیله موبایل به جستجو در اینترنت پرداختند، گوگل نیز به این موضوع به شدت پرداخت و امتیاز سایت هایی را که در نسخه موبایل ظاهر بهتری داشتند را به شدت افزایش داد و بر همین اساس بخش های زیادی را در سرچ کنسول به بررسی نسخه موبایل اختصاص داد، که یکی از مهمترین بخش ها بخش Mobile Usability می باشد که در این مقاله ایراداتی را که گوگل در این بخش آنها را بررسی میکند به شما آموزش می دهیم.
برای ساخت و راه اندازی سرچ کنسول اینجا را بخوانید.
بررسی ریسپانسیو و Mobile Friendly بودن سایت
در ابتدا لازم است که خودمان یاد بگیریم، ریسپانسیو بودن سایت خود را نسخه موبایل بررسی کنیم بدین منظور پیشنهاد می کنیم از ابزار خود گوگل برای این کار استفاده کنید: mobile-friendly
همانطور که در تصویر زیر مشاهده می کنید بعد از وارد کردن نام سایت این ابزار برای شما بررسی می کند که سایت شما از نظر گوگل در نسخه موبایل مشکل ظاهری دارد یا خیر!
بعد از وارد کردن نام سایت مورد نظرتان در قسمت مشخص شده بر روی دکمه تست کلیک نمایید و حدوداً یک دقیقه صبر کنید تا نتیجه برای شما ظاهر گردد.
همانطور که در تصویر زیر میبینید سایت سئو ایران ریسپانسیو و Mobile Friendly میباشد.
بعد از وارد کردن نام سایت مورد نظرتان در قسمت مشخص شده بر روی دکمه تست کلیک نمایید و حدوداً یک دقیقه صبر کنید تا نتیجه برای شما ظاهر گردد.
همانطور که در تصویر زیر میبینید سایت سئو ایران ریسپانسیو و Mobile Friendly میباشد.
برای این که از تست خود مطمئن شوید ابتدا بر روی گزینه View tested page کلیک نمایید و سپس در بخش جدیدی که نمایش داده می شود
در سمت راست صفحه بر روی گزینه screenshot کلیک نمایید تا متوجه شوید گوگل چگونه سایت شما را در نسخه موبایل دیده است
بخش های مختلف Mobile Usability سرچ کنسول
اکنون به سرچ کنسول رفته و بخش های موجود در Mobile Usability را معرفی و بررسی میکنیم:
mobile usability issues
طبق شماره گذاری به آموزش بخش های مختلف تنظیمات Mobile Usability میپردازیم:
- نوع ارور
- نمودار تعداد کلی ارور ها
- تعداد و روند هر ارور
- وضعیت اصلاح ارور (نشان میده که اقدامی صورت گرفته یا خیر)
خطاهای Mobile Usability سرچ کنسول
اکنون به سرچ کنسول رفته و خطاهای موجود در Mobile Usability را معرفی و بررسی میکنیم:
- Clickable elements too close together
- Content wider than screen
- Text too small to read
هر سه خطایی رایج را که در بالا هم آوره شد بررسی و روش رفع آنرا آموزش میدهیم.
Clickable elements too close together
این خطا فقط در هنگامی رخ می دهد که دو تا از المان های سایت که امکان کلیک کردن دارند بر روی یکدیگر افتاده و امکان استفاده از هر دوی آنها وجود ندارد.
روش رفع مشکل: سایت خود را باز کرده به نسخه موبایل بروید ابتدا متوجه شوید که گوگل دقیقا کدام دو المان را مد نظر داشته، سپس از طریق سیستم مدیریت محتوای خود و یا تغییر در سایز هر یک از این المان ها از طریق css آنها را کوچکتر و یا جابجا نمایید تا دیگر بر روی یکدیگر قرار نگیرند.
Content wider than screen
این ارور هنگامی به وقوع می پیوندد که سایت در اندازه افقی تصویر قرار نمیگیرد و بخشی از آن یا از تصویر خارج شده و یا اینکه تمام عرض صفحه را پوشش نمی دهد.اغلب سایت ها با این بخش است ارور ها سر و کار دارند و البته دیده شده در بسیاری از مواقع سایت مورد نظر در نسخه موبایل به صورت صحیح نمایش داده می شود، اما با این حال گوگل اذان ایراد گرفته است. به این دلیل که مرجع ما برای تشخیص موضوع این ابزار گوگل می باشد بنابراین می بایست آن را جدی گرفته و نسبت به رفع آن اقدام کنیم
روش رفع مشکل: اگر این ارور در یک یا چند صفحه از سایت شما رخ داده است نیازی نیست که به تمام سایت دست زده شود فقط می بایست آن صفحاتی را که در آن نمایش داده می شود اصلاح کرد. برای رفع مشکل می بایست از طریق inspect اقدام نمایید و کدهای فایل css سایت خود را به گونه ای تغییر دهید که سایت عرض مناسبی به خود بگیرد.
Text too small to read
این ارور همانطور که از نامش پیداست موقعی به وقوع می پیوندد که از دید گوگل متن های صفحه مورد نظر ریز هستند و قابلیت خوانایی خوبی ندارند.
روش رفع مشکل: کافیست به صورت خود مراجعه نمایید متن هایی را که سایز آنها در نسخه موبایل سایت به شدت ریز و کوچک هستند بزرگ کنید.
نکات طراحی نسخه موبایل سایت
در انتها نیز نکات ریزی را که برای طراحی سایت در نسخه موبایل بسیار ضروری هستند آورده ایم :
1. سازگاری با صفحه نمایش و چشم نوازی
2. حرکات بی پاسخ
3. اندازه دکمه نامناسب
4. محتوای گیج کننده
5. ناوبری دشوار
6. پر کردن داده ها به طور مکرر
7. افتادن در لوپ اسکرول و یا کاری تکراری
8. پیمایش و ضربه های بی پایان
9. اطلاعیه های مزاحم
نتیجه اصلاح سایت در Mobile Usability
اگر موارد گفته شده در بالا را به صورت درست انجام داده باشید، نتیجه باید چیزی شبیه به تصویر زیر شود:
در انتها نیز اگر بخواهیم شما را مجاب کنیم که حتما به نسخه موبایل سایت خود اهمیت دهید، همین کافی است که بدانید دیجی کالا، دیوار و آپارات اعلام کردند که 85% ترافیک آنها از موبایل میباشد.
تاثیر رفع خطای Mobile Usability در سرچ کنسول بر سئو
علاوه بر این، گوگل و سایر موتورهای جستجو توجه زیادی به تجربه کاربری در دستگاههای موبایل میکنند و به سایتهایی که تجربه کاربری بهتری برای کاربران موبایل فراهم میکنند، امتیاز بیشتری میدهند. بنابراین، با رفع خطاهای مربوط به Mobile Usability و بهبود تجربه کاربری در دستگاههای موبایل، شما احتمالاً رتبه و رتبهبندی سایت خود را در نتایج جستجو بهبود خواهید بخشید.
در نتیجه، رفع خطای Mobile Usability به شما کمک میکند تا سئو و وضعیت سایت خود را بهبود داده و به موتورهای جستجو نشان دهید که سایت شما برای کاربران موبایل بهینه شده است. این بهبودات میتواند ترافیک وبسایت شما را افزایش داده و رتبهبندی شما در نتایج جستجو را بهبود بخشد.