فهرست موضوعات در این آموزش
سئو On Page چیست؟
برای ورود به دنیای دیجیتال مارکتینگ و سئو، باید با اصطلاحات این حوزه و تکنیکهای مختلف آنها آشنا شوید. بسیاری از صاحبین سایتها و پروژههای سئو به دلیلعدم آشنایی کافی با اصطلاحات و تکنیکهای موجود در این حوزه، هزینههای گزاف و بعضا بیموردی را صرف نیروهای ناشی و تکنیکهای غلط در این مسیر میکنند که در بسیاری از موارد میتواند ضربههای جبران ناپذیری را به پروسه بهینهسازی سایت آنها وارد کند.
از این رو توصیهای که ما همواره به مشتریان خود و کسانی که قصد سئو سایت دارند میکنیم، این است که ابتدا خودشان مطالعات قابل قبولی در این فیلد داشته باشند تا بتوانیم تخصصیتر به آنها مشاوره داده و در صورت نیاز آموزشهای لازم را برای پشتیبانی بدهیم. به طور کلی برای ورود به هر دنیای جدید در حوزه تکنولوژی برای توسعه کسب و کار، بهتر است ابتدا خودتان آشنایی نسبی با آن را پیدا کنید. پروژههای سئو سایت از دو بخش اصلی سئو On Page و سئو Off Page تشکیل میشوند که تمامی فرآیندهای بهینهسازی سایت در یکی از این دو دسته قرار میگیرند. در این مقاله قصد داریم به معرفی سئو آن پیج و آموزش تکنیک های سئو On Page بپردازیم.
سئو آن پیج (On Page SEO)
سئو On Page یکی از اصطلاحات سئو میباشد که بسیار رایج است و از اهمیت بالایی برخوردار است. همان طور که گفته شد، فعالیتهای هر پروژه سئو از دو بخش اصلی سئو On Page و Off Page تشکیل میشود. سئو آن پیج که به آن سئو داخلی نیز گفته میشود، به مجموع فعالیتهایی که در جهت بهینهسازی داخلی سایت شما انجام میشود، گفته میشود. بهینهسازی داخلی سایت از بخشهای مختلفی تشکیل میشود که عبارتند از:
- بهینهسازی کدهای سایت
- تولید و بهینهسازی محتوای متنی سایت
- بهینهسازی تصاویر
تمامی تکنیکهایی که در این راستا به کار گرفته میشوند، موجب افزایش ترافیک ورودی سایت شما و همچنین ارتقاء رتبه کلمات کلیدی در گوگل خواهد شد. در واقع هیچ سایتی بدون انجام این مراحل نمیتواند در موتورهای جستجو رتبه خوبی بگیرد و این بخش در سئو کاملا ضروری میباشد. اگر تکنیک های سئو آن پیج به درستی استفاده شود، سایت شما از لحاظ ظاهر، عملکرد و محتوا تجربه کاربری خوبی را در جهت پاسخگویی به نیازهای بازدید کنندگان خود ایجاد میکند که این موضوع برای رباتهای خزنده گوگل در آنالیز وب سایت شما یک پوینت مثبت به شمار میرود.
تکنیک های سئو On Page
مبحث سئو آن پیج بسیار گسترده است و فاکتورهای زیادی در آن دخیل هستند. عوامل موثر در سئو داخلی سایت آنقدر متنوع هستند که یک مقاله تخصصی جداگانه در این خصوص برای شما تهیه کرده ایم. اما در این مقاله نیز قصد داریم به صور خلاصه به معرفی و بررسی مهمترین تکنیک های سئو On Page بپردازیم.
-
بهینه سازی ساختار سایت
اولین بخش از بهینهسازی داخلی سایت، مربوط به ساختار آن میباشد که در اصل این مرحله باید از ابتدای طراحی سایت رعایت شود. در واقع اگر از ابتدای طراح سایت اصول سئو در آن رعایت نشود، اصلاح آنها در آینده میتواند ضربههای جبران ناپذیری را به فرآیند بهینهسازی سایت وارد کند. مهمترین گامها برای بهینهسازی ساختار سایت عبارتند از:
- ساخت نویگیشن و منوها متناسب با نوع سایت
- استفاده از Breadcrumb
- بهینه سازی URL های سایت
- استفاده از Table of Contents در صفحات
-
سئو محتوا متنی
یکی از مهمترین بخشهای سئو آن پیج، تولید محتوای سئو میباشد که اصولی کاملا متفاوت با نویسندگی و ویراستاری کتابها و مطبوعات دارد. کلمات کلیدی در تولید محتوای متنی برای سئو حرف اول را میزنند. پس از شناسایی و انتخاب کلمات کلیدی متناسب با کسب و کار شما، نحوه به کار گیری آنها در محتوای متنی سایت شما مهمترین فاکتور سرنوشت ساز رتبه سایت با این کلمات در موتورهای جستجو خواهد بود. رعایت چگالی کلمات کلیدی، استفاده صحیح از هدینگها و به کار بردن کلمات کلیدی در آن ها، لینک بیلدینگ داخلی (که خود به تنهایی یک مبحث بسیار گسترده و مهم میباشد) و استفاده از محتوای جذاب و پر کاربرد در راستای پاسخگویی به سوالات و نیازهای کاربران سایت شما، از مهمترین اصول تولید محتوا برای سایت میباشد. مطالبی که گفته شد در تمامی سایتها چه فروشگاهی و چه شرکتی صدق میکند.
-
بهینه سازی کدهای سایت
عملکرد سایت شما تا حد زیادی میتواند در رضایت یاعدم رضایت کاربران آن تاثیر بگذارد. سایتی که عملکرد ضعیف داشته باشد نمیتواند پاسخگوی نیازهای کاربران خود باشد و این موضوع علاوه بر افزایش نرخ پرش، میتواند در برندینگ کسب و کار شما نیز تاثیر منفی بگذارد. بهینهسازی کدهای سایت بخشهای مختلفی را از عیبیابی و رفع انواع ارور و باگ در صفحات گرفته تا بهبود سرعت و عملکرد کلی بخشهای مختلف سایت را شامل میشود. در سال ۲۰۲۱ سرعت سایت یکی از مهمترین فاکتورهای رتبهبندی نتایج در موتور جستجوی گوگل به شمار میروند و بسیاری از سایتها حتی اگر محتوای با کیفیتی هم تولید کنند، به دلیل سرعت پایین توسط گوگل جریمه میشوند. برای افزایش سرعت سایت خود میتوانید از ابزارها و افزونههای موجود در این خصوص کمک بگیرید. یکی دیگر از ترفندهای بهینهسازی کدهای سایت، استفاده از کدهای اسکیما میباشد که میتوانند مفهوم بسیاری از بخشهای سایت شما را خیلی بهتر به خزندههای گوگل برسانند و موجب تمایز نمایش سایت شما در نتایج گوگل شوند. برای آشنایی بیشتر با این کدها مطالعه مقاله Schema چیست؟ را به شما پیشنهاد میکنیم.
-
بهینه سازی تصاویر سایت
تصاویر، یکی از آیتمهایی میباشند که در پروژههای سئو معمولا زیاد جدی گرفته نمیشوند و به سادگی از آنها عبور میشود. در حالی که یکی از فاکتورهای مهم در سرعت و همچنین رتبه سایت شما، همین تصاویر میباشند. برای بهینه سازی تصاویر سایت خود نکات و ریزه کاریهای بسیاری وجود دارد که باید آنها را رعایت کنید. مهمترین این موارد عبارتند از:
- قرار دادن Alt شامل کلمات کلیدی صفحه برای تمامی عکسها
- فشردهسازی حجم عکسها
- بهینهسازی URL تصاویر
- استفاده از فرمت سئو فرندلی برای تصاویر سایت (مانند WebP)
- استفاده از کلمات کلیدی انگلیسی در نام فایل عکس در کوتاهترین حالت ممکن
-
استفاده از Call to Action
پس از این که سایت شما از لحاظ محتوایی و عملکرد به کیفیت قابل قبولی رسید، باید حتی الامکان در آن آیتمهایی را قرار دهید که تعامل کاربران با آن صفحه را افزایش دهد. استفاده از Call to Action یا فراخوان به عمل این موضوع یکی از تکنیک های سئو On Page میباشد که موجب افزایش نرخ تبدیل صفحات سایت شما میشود. مهمترین مواردی که در افزایش تعامل بازدید کنندگان صفحه وب شما تاثیر میگذارند عبارتند از:
- استفاده از دکمههایی جهت فراخوان به عمل (مانند ثبت سفارش، عضویت در خبرنامه و…)
- درج بخش نظرات کاربران
- درج گزینه اشتراک یا عضویت در شبکههای اجتماعی
- قرار دادن چت آنلاین