فهرست موضوعات در این آموزش
سایت مپ و هر آنچه که باید بدانیم (sitemap)
سایت مپ چیست یک فایل XML است که برای ربات های موتور جستجو طراحی شده است که در برگیرنده کدهای HTML می باشد که URL های یک سایت ( صفحات ، فیلم ها و سایر فایل های موجود درآن سایت و پیوندهای بین آنها را لیست می کند ) مدیران سایت ها هنگام طراحی وب سایت، خلق یک صفحه جدید از site map بهره می گیرند.
سایت مپ این زمینه را برای وبمستران فراهم میکند که بتوانند لیست لینک ها یا پیوندهای خود را از طریق سایت هایشان به اشتراک بگذارند. یکی از لازمه موفقیت سئو سایت فروشگاهی داشتن سایت مپ است.
هدف سایت مپ چیست؟
هدف سایت مپ بالا بردن درک وهوشمندی موتورهای جستجو مانند گوگل است به آنها کمک می کند که صفحات مهم ترشمارا به همراه اطلاعاتی مانند ( تاریخ آخرین آپدیت صفحات، تعداد تغییرات صفحات، اولویت بندی هر صفحه، ) پیدا کنند.
در واقعیت اگر از نقشه مپ استفاده نکنید گوگل تصور میکند که محتوای سایت شما تکراری است وبه همیت علت رتبه سئو سایت شما ارتقا نمی یابد.تیم متخصص ما، درسئو به شدت به شما پیشنهاد می کند ازنقش موثر نقشه سایت در سئو غافل نشوید چون آدرس های اینترنتی شما را به آسانی در اختیار ربات ها و گوگل میگذارد و راه را به آنها نشان می دهد.
اکثر سایت ها تعداد زیادی صفحه پویا دارند که فقط از طریق فرم ها و نوشته های کاربران قابل دسترسی هستند فایل های نقشه مپ آدرس اینترنتی این صفحات را در اختیار موتورهای جستجوگر می گذارند تا به راحتی این صفحات را پیدا کنند.
مثلا:
موتور جستجوهای YAHOO ,GOOGLE ,BING ,ASK مشترکا نقشه های سایت را پشتیبانی و حمایت می کنند.
بروز رسانی دائمی نقشه سایت و ارسال آن در زمان انتشار صفحات جدید به موتورهای جستجو اجازه می دهد صفحات جدید را خیلی سریع تر پیدا کنند محتویات آن را بخوانند و صفحات را بر این اساس فهرست بندی کنند این اقدامات برای ما به روشنی خبر از افزایش رتبه سئو می دهد.
سه نوع نقشه سایت داریم
• نقشه هایی که طراحان در زمان برنامه ریزی از آن استفاده می کنند.
• مجموعه ایی از صفحات یک وب سایت که توسط کاربران دیده می شود.
• لیست هایی که برای موتورهای جستجو ساختار بندی می شوند.
نقشه سایت ممکن است برای نرم افزارها و یا کاربران ایجاد شده باشد خیلی از وب سایت ها نقشه های قابل نمایش توسط کاربران دارند که یک نمایش ساختارمند و سلسله مراتبی از سایت را نشان می دهد و به بازدید کنندگان کمک می کند که صفحات خاص خود را پیدا کنند و همچنین خزنده ها نیز می توانند از آن استفاده کنند.
سایت شما دو حالت دارد
سایت بزرگ و پیچیده
• در این حالت احتمال دارد که خزندگان گوگل بیشتر صفحات جدید و به روز شده شما را نبینند.
• شما لیست گسترده ایی از صفحات دارید که ممکن است به خوبی آن ها را پیوند نداده باشید پس باید آن ها را در لیست نقشه سایت قرار بدهید تا ابه شما اطمینان بدهد که گوگل به صفحات شما توجه کرده است.
• اگر سایت خود را به تازگی طراحی کرده اید و لینک های خارجی را ایجاد نکرده باشید قطعا گوگل از سایت شما غافل خواهد شد.
• اگر شما در سایت خود از محتوای رسانه ایی قوی مثل ( ویدئو و تصاویر) استفاده کرده باشید ودر GOOGLE NEWS نمایش داده شده باشد در این صورت گوگل اطلاعات کامل و مهم را از نقشه سایت می خواند.
سایت کوچک و معمولی
• زمانی که سایت شما کوچک است مثلا تعداد صفحات 600صفحه یا کم تر باشد ویا اینکه تعداد فایل های رسانه ایی یا خبری سایت کم باشد باید حتما در لیست نقشه مپ قرار بگیرید تا گوگل بتواند صفحات مهم و خبری شما را پیدا کند.
• سایت شما داخلی است و در این حالت گوگل با دنبال کردن لینک ها از صفحه اصلی تمام صفحات مهم را در سایت شما پیدا می کند.
در زمان ایجاد تغییرات دائمی در محتوای صفحات
اگر مدام در حال تغییر محتوای هستید بهتر است کار را به یک نقشه xml بسپارید تا محتوای جدید شمارا در موتورهای جستجو نمایش بدهد.
مراحل ایجاد نقشه سایت
قدم اول این است که شما باید محتوای سایت خود را چک کنید.
مطمن شوید که محتوای شما جامع و ساختار یافته است مشخص کنید که صفحات اصلی شما به کجا لینک دارد.شما باید سلسله مراتبی از صفحات را براساس اهمیت و نوع آنها دسته بندی کنید این نکات برای سئو بسیار پر اهمیت است.
در زمان ایجاد نقشه سایت باید URL های خود را کدنویسی کنید.
سعی کنید هر URL را با قالب های سایت مپ برچسب گذری کنید با استفاده از ویرایشگر sublime text می توانید این نکات را برای هر url مشخص کنید (محل، تاریخ آخرین تغییر،فرکانس تغییر داده شده، اولویت بندی و ارجحیت صفحه)
کد گذاری را معتبر کنید.
بهتر است کد نویسی را به شکل دستی وارد نکنید زیرا ممکن است دچار خطا بشوید. برای جلوگیری از بروز هرگونه خطا ما به شما پیشنهاد می دهیم ازابزاراعتبارسنج سایت مپ xml استفاده کنید.خطای شما را به راحتی پیدا می کند و کمک می کند کد گذاری شما عاری از هرگونه خطایی باشد.
سایت مپ سایت خود را به rootو robots.txt اضافه کنید.
شما باید فایل xml را به پوشه اصلی وب سایت خود( root) اضافه کنید و با این کار صفحه به سایت شما اضافه می شود.
بعد از اینکه نقشه سایت را به فایل های سایت اضافه کردید باید آن را برای موتورهای جستجو ارسال کنید.
گوگل به صورت هوشمند همه موارد را مدیریت می کند موتورهای جستجو به آسانی وب سایت شمارا فهرست بندی می کنند و افزایش رتبه سایت را برایتان فراهم میکنند.
اگر تغییر دادن کد در وب سایت برای شما کاری سخت است می توانید از راه های دیگری نیز استفاده کنید که عبارتند از:
استفاده از افزونه YOAST
اگر سایت شما با وردپرس طراحی شده است می توانید با نصب کردن افزونه YOAST یک مپ سایت برای سایت خود ایجاد کنید.
SCREAMING FROG
این نرم افزار مجموعه ایی از ابزارهای سئو را ارائه می دهد تا شما بتوانید سئو خود را تحلیل و ارزیابی کنید،لینک های شکسته را شناسایی کنید،محتواهای تکراری را پیدا کنید همچنین به شما کمک می کند بدون اینکه خودتان در تغییر دادن کدها نقشی داشته باشید تغییرات را اعمال کنید.کدها به صورت خودکار تغییر می کنند. اگر سایت شما کم تر 400 صفحه باشد ای نرم افزار رایگان است ولی اگر سایت شما بزرگ باشد باید هزینه پرداخت کنید.
PLAN SLICK
PLAN SLICK به دلیل ویژگی سازنده سایت مپ بصری بسیار مورد توجه است می توانید صفحات مختلف را قالب بندی کنید و وب سایت خود را ساختار دهی کنید و در صورت رضایت از نقشه سایت بصری خود آن را به عنوان یک فایل Sitemap خلق کنید.
• گاهی ممکن است که صفحات توسط موتورهای جستجو پیداو دیده نشوند نقشه سایت اطمینان می دهد که خزنده ها این کار را به درستی انجام می دهند.
• باعث می شود موتورهای جستجو به سرعت صفحات را پیدا کنند و فهرست بندی لازم را انجام بدهند.
• نقشه سایت برای موتورهای جستجو اولویت بندی صفحات وب سایت را مشخص می کند.
• شما می توانید برای نمایش دادن اطلاعات بیشتری ازصفحات از برچسب گذاری استفاده کنید مثلا lastmod تاریخ اخرین تغغیرات صفحه را به موتور جستجو نشان می دهد یا changefreq تعداد به روز رسانی صفحات را اعلام می کند.
• نقشه سایت اطلاعات تکراری از صفحه شما پاک میکند.
• به وب سایت های بسیار بزرگ و پیچیده اجازه می دهد تا نمایه سازی ساختار یافته ایی را برای خود ایجاد کنند.
آموزش های مرتبط با سایت مپ