یکی از سوالات رایج افرادی است که تصمیم به شروع فعالیت در این حوزه دارند این است که شغل سئو چیست؟ سئو در اصل وبسایت را بهینه کرده تا به کمک کلمات کلیدی تعیین شده، در نتایج ابتدایی جستجو گوگل به کاربران نمایش داده شود. اما سوالات بسیاری درباره این شغل برای افراد به وجود آمده است که در ادامه با تمامی موارد لازم برای شغل سئو آشنا می شوید. تا انتها همراه ما باشید.
فهرست موضوعات در این آموزش
شغل سئو چیست؟
امروزه بسیاری از کسب و کارها گرایش بیشتری به دنیای دیجیتال داشته و رقابت بین برندها برای کسب جایگاه بهتر و بالاتر در نتایج جستجوها شدت گرفته است. این کار برعهده متخصص سئو بوده که باید با استفاده از دانش سئویی خود، سایت را از نظر سئو بهینه کرده تا کاربران هدفمند را به طرف آن هدایت کند. اما وظیفه ی اصلی متخصص سئو چیست؟
آشنایی با وظایف متخصص سئو
متخصصین سئو باید خود را با تمامی روش های سئویی آپدیت شده آشنا باشد؛ زیرا دائماً قوانین و الگوریتمهای گوگل و دیگر موتورهای جستجو در حال تغییر هستند. سئوکار حرفه ایی باید در شناسایی و استخراج کلمات کلیدی مناسب برای وبسایت و پیشبرد سایت با برنامه ایی دقیق تخصص کافی داشته باشد. همچنین باید به پلتفرمهای مختص بهینهسازی سایت از جمله سرچ کنسول و گوگل آنالیتیکس مسلط بوده و بتواند درک خوبی از رفتارهای کاربران سایت و توانایی تحلیل آن ها را داشته باشد. پس از آشنایی با وظایف سئوکار، نوبت پاسخ به سوال میزان درآمد شغل سئو چیست؟ می رسد که در ادامه به آن پاسخ خواهیم داد.
میزان درآمد شغل سئو چقدر است؟
در هر شغل، میزان درآمد آن برای افراد امری بسیار مهم می باشد. برخی از شرایط ایجاب می کند که به عنوان کارآموز سئو با میزان درآمد محدود در یک شرکت شروع به کارکرده و پس از فراگیری مهارت های لازم، اقدام به ارتقا شغلی در یک شرکت کنید. اما ممکن است برخی به مهارت های کافی برای استخدام در یک شرکت به عنوان کارشناس سئو رسیده باشند و بخواهند مستقیماً فعالیت خودشان را به عنوان عضوی از یک تیم سئو در یک شرکت آغاز کنند.
برخی دیگر از افراد هم به صورت فریلنسر در خانه فعالیت میکنند که این هم یکی از روشهای کار در حوزه سئو است. بنابراین بازار کار سئو کاملاً گسترده و غنی بوده و میتوانید متناسب با توانمندیهای خود فعالیتتان را در آن آغاز کنید.
عوامل موثر بر میزان درآمد سئوکار
عوامل بسیاری وجود دارد که حقوق و میزان درآمد متخصص سئو را تعیین می کند. در صورتی که قصد شروع کار در حوزه سئو دارید، بهتر است این عوامل را شناخته و پس از مشخص کردن توانایی های خود، اقدام به دریافت پروژه یا درخواست حقوق از شرکت مورد نظر کنید. این عوامل عبارت انداز:
- تعداد سال سابقه کار
- میزان تسلط بر سئو داخلی و خارجی، سئو تکنیکال
- پروژه های موفق و کلمات کلیدی سئو شده
- تعداد پروژه ها
- اسامی شرکت هایی که فعالیت داشته اید
- زبان سایت و زبان کلمات کلیدی سئو شده توسط شما (وب سایت و کلمه کلیدی ها انگلیسی باشد یا فارسی)
- kpi هایی که برای پروژه مشخص شده است
- پرسونال برندینگ متخصص سئو
- مدت زمان فعالیت بر هر پروژه
بازار کار و درآمد متخصص سئو در ایران چگونه است؟
همانطور که در ابتدای مطلب شغل سئو چیست؟ گفته شد، دیجیتال مارکتینگ در ایران به تازگی وارد بازار شده و توانسته فرصت های شغلی برای افراد ایجاد کند. علاوه بر این بسیاری از کسب و کار به فضای آنلاین روی آورده اند و این امر موجب شده تا رقابت در این حوزه کاری بسیار باشد. درصورتی که تخصص کافی در حوزه سئو سایت داشته باشید؛ شانس بیشتری برای دریافت پروژه های قوی و بزرگ دارید. داشتن رزومه قوی می تواند شانس شما را در موفقیت در این بازار بیشتر کند.
البته حتما توصیه میکنیم حداقل 1 تا 2 سال در شرکت های سئو کسب تجربه و دانش کنید و بعد جداگانه شروع به فعالیت نمایید.
انواع شاخه های شغل سئو چیست؟
سئو شاخه های مختلفی دارد که می توان پس از ورود به این حوزه، شاخه مورد نظر را انتخاب کرده و فرد تخصص خود را در زمینه مورد نظر بیشتر کند. شاید برای شما این سوال پیش بیاید که شاخه های این شغل چیست؟ پس تا انتها همراه ما باشید تا با آن ها آشنا شوید.
-
تولید کننده محتوا سئو شده
اصلی ترین بخش هر سایت، محتوای آن می باشد. بنابراین یک تولیدکننده محتوا باید تسلط کاملی روی اصول سئو داشته باشد و سئو محتوا را اصلی ترین بخش کارخود قرار دهد. تخصص در این حوزه باید به گونه ای باشد که متن را در راستای استراتژی سایت با استفاده از کلمات کلیدی مهم و تعیین شده بنویسد.
-
تحلیلگر سئوسایت
برای پاسخ به سوال شاخه های شغل سئو چیست؟ باید گفت که یکی از شاخه های این شغل، تحلیلگر سئو سایت می باشد. متخصص این حوزه، مسئول حفظ سلامت سایت بوده و باید برای بهینه سازی سایت از لحاظ داخلی و خارجی تلاش کند. تحقیق درباره کلمات کلیدی سایت یکی دیگر از وظایف تحلیل گر سئوسایت می باشد.
-
مدیر و کارشناس سئوسایت
مهم ترین مسئولیت های سئو، برعهده مدیر و کارشناس آن می باشد. این فرد، روند کاری اعضای تیم را نظارت کرده و به آن ها آموزش های لازم را جهت پیشبرد وبسایت می دهد. همچنین استراتژی های چیده شده برای وبسایت را بررسی کرده تا تصمیم نهایی درباره موضوعات مهم را بگیرد.
-
متخصص لینک سازی
یکی از مهم ترین مراحل سئو سایت، لینک سازی در سئو خارجی محسوب می شود. در واقع متخصص لینک ساز با تمرکز روی بک لینک سازی سایت، موجب افزایش ترافیک و هدایت آنها به یک صفحه خاص از سایت میشود.
جمع بندی نهایی
دراین مطلب توضیحی درباره شغل سئو چیست؟، میزان درآمد سئوکار و شاخه های شغل سئو پرداختیم. این حرفه، یکی از پرطرفدار ترین شغل محسوب شده که می توان با فراگیری آموزش های کافی و کسب تجربه، در این زمینه موفقیت کافی را به دست آورد. در صورتی که تمایل دارید در این حرفه شروع به کار کنید، ابتدا از افراد با تجربه در حوزه سئوسایت، مشورت بگیرید.
سوالات متداول درباره شغل سئو چیست؟
- شاخه های شغل سئوکار چه می باشد؟
این شغل شاخه های مختلفی برای فعالیت دارد که عبارت اند از: تولید کننده محتوا، تحلیلگر سئو، مدیر سئو و غیره که می توان در هر زمینه فعالیت نمود. - عوامل موثر بر میزان درآمد سئوکار چیست؟
تعداد سال سابقه کار، میزان تسلط، تعداد پروژه های موفق و غیره عوامل تعیین کننده در میزان درآمد سئو می باشد. - دلیل اهمیت به روز بودن سئوکار در چیست؟
متخصصین سئو باید خود را با تمامی روش های سئویی آپدیت شده آشنا باشد؛ زیرا دائماً قوانین و الگوریتمهای گوگل و دیگر موتورهای جستجو در حال تغییر هستند.