وبمستر چیست؟

وبمستر چیست
سئو سایت

وبمستر چیست

خیلی از افراد در کل نمی دانند که وبمستر چیست؟ در حقیقیت 2 تا وبمستر داریم: 1. شغل وبمستر 2. ابزار وبمستر گوگل (که این ابزار از سال 2019 به سرچ کنسول گوگل تغییر نام داد) که همچنان با اختلاف بهترین ابزار بررسی سئو سایت میباشد.

در همین رابطه اگر شخصی خود را وبمستر معرفی نمود، می توان گفت که وبمستر بودن یک شغل است و کسی که صاحب یک وب سایت می باشد و کارهای سئو آنرا انجام دهد همان وب مستر است که کار طراحی و در اصل نگهداری، توسعه و مدیریت وب سایت بر عهده او می باشد(بیشتر افرادی که روی سئو سایت کار می کنند را وبمستر سایت می نامند).

لازم به ذکر است که این مسئله تنها برای سایت های کوچک می باشد و در سایت های بزرگ داستان بطور کلی فرق می کند. در سایت های بزرگ تمامی کارها به صورت تیمی و گروهی انجام می شود و هر کس وظیفه خاص خود را دارد، مانند: مدیر مارکتینگ، مسئول روابط عمومی، مدیر یا تیم برنامه نویسی، مسئول طراحی و بخش پشتیبانی که تمام این بخش ها توسط وب مستر هماهنگ و رهبری می شود تا یک سئو بدون نقص و حرفه ای برای وب سایت صورت گیرد.

وبمستر چیست

وبمستر

خوب حالا بریم سراغ ابزار وبمستر گوگل (google webmaster tools)

وبمستر گوگل

اکانت وبمستر گوگل

آموزش وبمستر

اولین کار بعد از اینکه متوجه شدیم که وبمستر کیست، وقت این است که وبمستر گوگل را آموزش ببینیم. مطالعه مقاله آموزش گوگل وبمستر تولز 2020 به شما پیشنهاد می شود. اول باید برای سایت یک اکانت گوگل وبمستر بسازید.

شما با این کار می توانید به ابزارهای گوگل وبمستر کنسول دسترسی داشته باشید. با وارد شدن به اکانت خود می توانید به صفحه اصلی دسترسی پیدا کنید و سایت خود را اضافه نمایید. با این کار شما به صفحه که مالکیت سایت شما را تایید می نمایید وارد خواهید شد.
* وبمستر گوگل، معروف به سرچ کنسول گوگل ورودی های گوگل و رتبه ی کلمات کلیدی را نمایش میدهد و همچنین اشکالات سئو سایت را برای شخصی که به آن دسترسی دارد به صورت کامل نمایش میدهد.

برای مثال: یکی از بخش های وبمستر گوگل بخشی است که نشان میدهد سایت شما sitemap دارد یا خیر، ثبت سایت مپ باعث می شود سایت شما با سرعت بیشتری ایندکس شود.(آموزش وبمستر) این نکته را به یاد داشته باشید که هرچه تعداد صفحات سایت شما بیشتر باشد مسلما این موضوع به شما کمک بیشتری می کند تا اینکه شما تنها 50 یا 100 صفحه در سایتتان داشته باشد. همه افراد می توانند آموزش وب مستر را فرا بگیرند.

اما بیشتر آموزش وبمستر برای افرادی از جمله: کسانی که صاحب کسب و کار آنلاین هستند، افرادی که مدیریت سایت ها را بر عهده دارند، کسانی که حرفه و شغل آنها بنامه نویسی بارای وب سایت و موبایل می باشد و افرادی که کار سئو انجام میدهند حائز اهمیت است.

 

وظایف وبمستر

شرح وظایف وبمستر از این قرار است:

  • مانیتورینگ وضعیت سایت (رفع مشکل قطعی سایت)
  • حل مشکلات پایه سئو
  • بهبود تایتل ها
  • پاسخگویی به کاربران از طریق چت آنلاین، کامنت و …
  • بررسی سالم بودن لینک های سایت
  • گزارش وضعیت سایت
  • بررسی و بهبود ui و ux
  • افزایش زمان حضور کاربران
  • داشتن ارتباط سازنده با کارفرما

مهم ترین وظایف وبمستر این است که سایت را مانیتور کند و حواسش به از دسترسی خارج شدن سایت باشد این کار را میتوان با استفاده از سایت های مانیتورینگ انجام داد همچنین از دیگر وظایف مهم یکی وبمستر ارائه گزارشات ماهیانه به صورت مرتبط از بخش های مختلف وب سایت مورد نظر میباشد.

 

وبمستر کیست؟

همانطور که می دانید هر شغل و سمتی که بر عهده افراد قرار دارد وظایف خاص خود را دارد. حال می خواهیم بدانیم که وبمستر چیست و به نمونه هایی از وظایفی که یک وبمستر بر عهده دارد اشاره کنیم. از آنجایی که وظایف وب مستر بسیار متنوع می باشد و ممکن است این وظایف با توجه به سئو سایت و هدف هایی که برای وب سایت مورد توجه است تغییراتی را نیز در بر گیرد.

به عنوان مثال، وبمستر مسئول برنامه‌نویسی و گاها طراحی سایت است و همچنین از نظر فنی با سرورها و پایگاه‌داده‌ها سروکار دارد. فرد وبمستر همچنین مسئول بروزرسانی محتوا، افزودن صفحات جدید، حذف صفحات قدیمی و به روزرسانی لینک‌ها و تصاویر سایت است.

از جمله وظایفی که یک وب مستر بر عهده دارد می توان به چند نمونه زیر اشاره کرد:

  • بررسي کردن سايت هایی که پر بيننده هستند و ارتباط آنها با سایت های مرتبط برای گذاشتن لینک یا تبلیغ برای سایت مربوطه
  • بررسي کردن صفحاتی که دارای بازدید کنندگان کم می باشد و تلاش برای اینکه سايت بهبود یابد.
  • درستی و صحت لینک هایی که در سایت موجود است.
  • بررسی صفحاتی که مدت زمان زیاد است که به روز سانی نشده اند و تلاش یرای به روز رسانی کردن این صفحات.
  • زمانبندی کردن برای ارسال محتواهای جدید در سایت.
  • طرح نظر سنجی در مورد گرافیک و طراحی وب سایت مورد نظر و سرعت بارگزاری صفحات از کاربران.
  • بررسی کردن وضعیت سرور وب‌سایت
  • ثبت سایت و تلاش برای بالا بردن رتبه‌ی سایت در موتور های جستجو یا همان سئو
وبمستر چیست

وظایف وبمستر

تخصص ‌های مورد نیاز یک وبمستر حرفه‌ ای

اصلا فرقی نمی‌کند که شما مدیر یک وب سایت کوچک هستید یا بزرگT تنها مورد حائز اهمیت در شغل وب مستری این است که شما آشنایی حدودی با مشکلاتی را داشته باشید که امکان رخ دادنشان در وب سایت‌ها وجود دارد. برخی از مهم‌ترین این اتفاقات در ادامه برای شما درج شده است:

  • برنامه‌نویسی و توانایی اجرای کدها و خطایابی آن‌ها
  • تولید محتوا و آگاه بودن به تاثیر بسیار زیاد آن بر ارتقاء رتبه سایت
  • بهبود تجربه کاربری
  • آگاهی به امنیت سایت و ابزارهایی که می‌توانند امنیت سایت را بالا ببرند
  • کنترل و بررسی سرور
  • و…

همان طور که مشاهده کردید یک مدیر باید بتواند وب سایت خود را از زوایا مختلف بررسی نماید و چنان چه مشکلی پیش آمد، بتواند آن را حل کند. لازم به ذکر است که چنان چه خودتان به صورت مستقیم، مدیریت وب سایت را بر عهده ندارید، باز هم باید تا حدودی بر این تخصص‌ها مسلط باشید تا قادر به مدیریت سایر اعضای تیم باشید.

شغل وبمستری چه مزایا و معایبی دارد؟

شغل وبمستری نیز همانند سایر شغل‌ها مزیت‌ها و معایب خاص خود را دارد و محال است که در این شغل با چالش‌های متفاوت رو به رو نشوید. نکته حائز اهمیت در شغل وبمستری این است که چنانچه شما بتوانید در این کار تخصص لازمه را کسب کنید بی‌شک در آینده‌ای نه چندان دور به درآمد بسیار بالایی دست خواهید یافت. البته ذکر این نکته کلیدی ضروری است که این شغل، تلاش دائمی و مستمری را می‌طلبد که از عهده هر کسی بر نمی‌آید.

حقوق یک وب مستر چقدر است؟

در ادامه میزان درآمد یک وبمستر را بررسی میکنیم، این اعداد کاملا واقعی بوده، البته موارد خاصی وجود دارد که مثلا یک وبمستر در سال 1400، نیز 50 میلیون تومان ماهانه دریافت کرده است، اما اینها مواردی است که زیر 1% رخ میدهد.

حقوق وبمستر در سال 1395

بین 3 تا 5 میلیون تومان

حقوق وبمستر در سال 1397

بین 4 تا 6 میلیون تومان

حقوق وبمستر در سال 1399

بین 6 تا 10 میلیون تومان

حقوق وبمستر در سال 1401

بین 8 تا 15میلیون تومان

دستمزد و حقوق وبمستر ها در سال 1402

دستمزد و حقوق وبمستر ها در سال 1402 به عوامل مختلفی بستگی دارد، از جمله تجربه، مهارت، محل کار و نوع وب سایت. به طور کلی، وبمستر های با تجربه و مهارت بیشتر می توانند انتظار دستمزد بالاتری داشته باشند. وبمستر هایی که در شرکت های بزرگ یا سازمان های دولتی کار می کنند نیز معمولاً درآمد بیشتری نسبت به وبمستر هایی که به صورت آزاد کار می کنند دارند. نوع وب سایت نیز می تواند بر دستمزد وبمستر تأثیر بگذارد. وبمستر هایی که وب سایت های تجاری یا سازمانی را مدیریت می کنند معمولاً درآمد بیشتری نسبت به وبمستر هایی که وب سایت های شخصی یا غیرانتفاعی را مدیریت می کنند، دارند.

طبق یک گزارش از وب سایت Salary.com، میانگین دستمزد یک مدیر وب در ایران در سال 1402 حدود 12 میلیون تومان در ماه است. این دستمزد برای یک وبمستر با تجربه کمتر ممکن است به 6 میلیون تومان در ماه کاهش یابد و برای یک وبمستر با تجربه بیشتر ممکن است به 20 میلیون تومان در ماه افزایش یابد.

در ادامه، به بررسی عواملی که بر دستمزد و حقوق وبمستر ها تأثیر می گذارد، می پردازیم.

تجربه

تجربه یکی از مهمترین عواملی است که بر دستمزد وبمستر ها تأثیر می گذارد. وبمستر هایی که تجربه بیشتری دارند، معمولاً مهارت و دانش بیشتری دارند و می توانند خدمات با کیفیت بالاتری ارائه دهند. به همین دلیل، آنها می توانند انتظار دستمزد بالاتری داشته باشند.

مهارت

مهارت های وبمستر نیز بر دستمزد او تأثیر می گذارد. وبمستر هایی که مهارت های بیشتری در زمینه های مختلف وب مانند طراحی وب، توسعه وب، بازاریابی وب و امنیت وب دارند، معمولاً می توانند انتظار دستمزد بالاتری داشته باشند.

محل کار

محل کار نیز می تواند بر دستمزد وبمستر تأثیر بگذارد. وبمستر هایی که در شرکت های بزرگ یا سازمان های دولتی کار می کنند معمولاً درآمد بیشتری نسبت به وبمستر هایی که به صورت آزاد کار می کنند دارند. این به این دلیل است که شرکت ها و سازمان های دولتی معمولاً بودجه بیشتری برای پرداخت حقوق و مزایای کارکنان خود دارند

تا این جای کار با مزیت‌های این شغل آشنا شده‌اید اما باید بگوییم که وبمستری جزو شغل‌های پر استرس می‌باشد و گاهی شما مجبور خواهید بود چندین روز متوالی بیدار بمانید و تا دیر وقت به پروژه خود رسیدگی کنید. همچنین با ورود رقبای جدیدی که روز به روز در حال افزایش هستند، باعث شده تا بازار این کار حالت رقابتی پیدا کند و شخصی در این زمینه موفق‌تر خواهد بود که بتواند از رقبای خود پیشی بگیرد.

پس سعی کنید با وجود تمامی این معایب، از استراتژی‌های خاص خود استفاده کنید و راهکارهایی نوین و جدیدی را راه اندازی کنید که باعث شود مشتریان، شما را متفاوت از دیگران بخوانند و با اطمینان کافی شما را به عنوان وبمستر سایت خود برگزینند.

مقالات زیر در خصوص وبمستر می توانند برای شما مفید باشند:

سوالات متداول درباره وبمستر

1وبمستر به شخصی گفته می‌شود؟
در واقع می‌شود گفت که وبمستری یک شغل است و عنوان وبمستر به شخصی اطلاق داده می‌شود که وظیفه و مسئولیت مدیریت یک وب سایت اعم از وب سایت‌های کوچک و بزرگ را بر عهده گرفته است.
2یک وبمستر حرفه ‌ای به چه مهارت‌ هایی احتیاج دارد؟
یک وبمستر زمانی می‌تواند در شغل خود حرفه‌ای باشد که تا حدودی به تخصص‌هایی همچون برنامه نویسی، کنترل سرور، سئو، تولید محتوا و… تسلط داشته باشد و قادر باشد مشکلات احتمالی وب سایت را رفع کند.
3مزایا و معایب شغل وبمستری چیست؟
از جمله مزایای این شغل می‌توان به درآمد بالا، جذابیت و هیجان آن، آسان و راحت بودن آن اشاره داشت، در حالی که برجسته‌ترین عیب آن وجود رقبای زیاد و همچنین استرس زیادی است که این کار به فرد وارد می‌کند.

ویدئو آموزشی برای استفاده از وبمستر

4.8/5 - (104 امتیاز)
77 / 100

29 Comments

  1. فربد شیرازی گفت:

    وبمستر رو چجوری وصل کنم به سایت بهتره؟ با هاست؟

  2. رحیم گفت:

    مفید بود ممنون از تنظیم کننده این مقاله

  3. SEO IRAN گفت:

    خیلی جالبه اصطلاح وبمستر رو یا بچه های قدیمی تر و فنی میگن یا اونایی که هیچی بلد نیستن

    هی میگن این کاره وبمستره؛ اون کار وبمستر نیست

  4. رضایی گفت:

    لایک. مقاله مفید و کاملی بود
    دید کاملی راجع به اکو سیستم آنلاین و وبمسترها بهم داد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

6 − 4 =