در این آموزش میخواهیم به صورت کامل ریدابرکت 302 را تحلیل و بررسی کنیم، در مقاله قبلی سئو ایران درباره اینکه ریدایرکت 301 چیست؟ برای شما عزیزان صحبت کردیم. امروز می خواهیم شما را با یک نوع ریدایرکت دیگر به نام ریدایرکت 302 آشنا کنیم. / redirect 302
این سئوال برای افرادی بوجود می آید که یا سایت دارند و یا کار طراحی سایت انجام می دهند و به نوعی با سرور ها سر و کار دارند.
فهرست موضوعات در این آموزش
ریدایرکت چیست؟
تمام وب سایت ها با مشکلات مختلف در سایت خود مواجه می شوند و برای رفع مشکلات به وجود آمده در وب سایت به دنبال راه حل مناسب می باشند تا بتوانند رتبه و جایگاه وب سایت خود را در نتایج موتورهای جستجو حفظ نمانید.
یکی از مشکلاتی که همه وب سایت ها با آن مواجه هستند حذف کردن صفحات اضافی در سایت است که وجود آن ها ضرورتی نداشته و برای بهبود سئو سایت بهترین کار این است که آن را حذف کرد. از دیگر مشکلات این است که بنا بر هر دلیلی شما قصد دارید که آدرس سایت خود را تغییر دهید. برای این کارها نیاز دارید تا از ریدایرکت استفاده کنید.
ریدایرکت در واقع نوعی انتقال دوباره می باشد. انتقالی دائمی یا موقت که به روش های مختلفی صورت می گیرد که هر یک از این روش های مختلف ریدایرک در شرایط خاص مورد استفاده قرار می گیرند. درباره ریدایرکت 301 در مقاله قبلی توضیحاتی را در اختیار شما قرار دادیم در این مقاله می خواهیم درباره ریدایرکت 302 بیشتر صحبت کنیم.
ریدایرکت 301
ریدایرکت 301 روشی از ریدایرکت است که با استفاده از آن شما می توانید با حفظ 90 درصد از امتیاز و رتبه وب سایت قبلی خود آدرس یک صفحه و یا سایت را به آدرس جدید انتقال دهید.
این روش یکی از روش هایی است که می توانید از آن برای بهبود وضعیت سئو وب سایت خود استفاده کنید و دیگر نگران از دست دادن رتبه وب سایت خود در نتایج موتورهای جستجو نباشید.
ریدایرکت 302
قبل تر به این موضوع اشاره کردیم که ریدایرکت دارای دو نوع دائمی و موقت می باشد که از هریک از آن ها در شرایط خاص استفاده می شود. از ریدایرکت 301 که در دسته ریدایرکت های دائمی قرار دارد برای انتقال آدرس و صفحه از وب سایت قدیمی به سایت جدید استفاده می شود تا بتوانید رتبه سایت خود را در صفحات موتورهای جستجو همچون گوگل حفظ نمایید.
اما ریدایرکت 302 که موتورهای جستجو رفتار متفاوت تری به آن از خود نشان می دهند. جزء ریدایرکت های موقتی می باشد. بدون شک برای شما هم بارها پیش آمده است که پربازدیدترین صفحه وب سایتتان با مشکل مواجه شده باشد و ندانید که برای رفع آن چه کاری باید انجام دهید. این مشکل تا جایی ادامه پیدا کرده است که توانسته سرمایه شما را نیز به خطر بیاندازد. صفحه سایت شما با خطای 404 مواجه شده و با گذر زمان آدرس صفحه سایت شما از دیتابیس موتورهای جستجو حذف خواهد شد.
در چنین شرایطی کاری که باید انجام دهید و بهترین کار برای نجات صفحه سایت استفاده از ریدایرکت 302 می باشد. با استفاده از ریدایرکت 302 آدرس قدیمی را به آدرس جدید انتقال دهید تا بتوانید رتبه و اعتبار سایت خود را همچنان حفظ نمایید. بعد از آن بر روی تنظیمات صفحه مورد نظر کار کنید تا آن را به حالت اول برگردانید.
ریدایرکت 302 از یک آدرس به آدرس دیگر صورت می گیرد و برای مدت زمان کوتاهی می تواند موتورهای جستجو و بازدیدکنندگان سایت را به آدرس جدید منتقل کند. یعنی تا زمانیکه مشکل صفحه سایت شما برطرف شود.
سئوالات مربوط به ریدایرکت 302
نکاتی که در ریدایرکت 302 باید رعایت شود
دانستید که ریدایرکت 302 از ریدایرکت های موقتی می باشد که در مواقع اضطراری و به صورت محدود از آن ها استفاده می شود اما نکته مهم دیگر هم درباره این ریدایرکت وجود دارد که در زمان استفاده از آن باید رعایت شود. این نکات شامل موارد زیر می باشد:
از آنجایی که ریدایرکت 301 و ریدایرکت 302 تا حدودی شبیه به هم هستند در زمان استفاده باید دقت کنید که از آن ها به جای یکدیگر اشتباها استفاده نکنید.
به مدت زمانی که از ریدایرکت 302 استفاده می کنید توجه داشته باشید زیرا در صورت طولانی شدن این بازده زمانی موتورهای جستجو صفحات قبلی سایت را ایندکس نمی کنند و بعد از مدت زمان آن ها را حذف خواهند کرد که حذف شدن صفحه قبلی مساوی خواهد بود با از بین رفتن رتبه و جایگاهی که شما در نتایج جستجو بدست آورده بودید.
روند استفاده و کاربرد ریدایرکت 302 را باید به طور کامل یاد بگیرید و یا از افراد متخصص در این زمینه کمک بخواهید. زیرا کوچکترین اشتباه در استفاده از ریدایرکت 302 باعث می شود که کاربران با اولین کلیک خود بر روی صفحه مورد نظر با خطای 404 مواجه شوند.
در صورت امکان حتما از متخصصین سئو برای استفاده از ریدایرکت 302 مشورت و راهنمایی بخواهید.
کجا باید از ریدایرکت 302 استفاده کنیم؟
موارد و جاهایی که می توانید از ریدایرکت 302 استفاده کنید کمتر از ریدایرکت 301 می باشد و آن هم به دلیل موقتی بودن این ریدایرکت است.
شما زمانی می توانید از این ریدایرکت استفاده کنید که سایت یا صفحه سایت را بخواهید تغییر دهید و می خواهید در این مدت زمانی کاربران نتوانند تغییرات شما را مشاهده کنند. یا اینکه بخواهید یک آدرس کوتاه را به یک آدرس طولانی تغییر دهید و یا بالعکس.
حتما این موضوع را به خوبی می دانید که تغییر دادن آدرس نیاز به دقت بسیار دارد زیرا کوچکترین خطا یعنی نابود کردن کل وب سایت شما. پس در این مورد استفاده از ریدایرکت دائمی کاربردی تر خواهد بود اما برخی مواقع مدیران وب سایت ها از ریدایرکت 302 استفاده می کنند تا تا بتوانند همان آدرس اول را در گوگل حفظ کنند این کار به نوعی گیج کردن گوگل محسوب می شود که جز در مواقع ضروری پیشنهاد نمی شود.
حرف آخر
این نکته را همیشه به خاطر داشته باشید که ریدایرکت های 301 و 302 برای حل کردن مشکلات دائمی و موقتی وب سایت شما به وجودآمده اند و طراحی شده اند. پس اگر می خواهید که برای همیشه آدرس سایت خود را تغییر دهید انتخاب شما باید ریدایرکت 301 باشد و در صورتیکه مشکل به وجود آمده برای وب سایت شما موقتی می باشد و تنها برای چند روز یا چند ساعت می خواهید آدرس سایت را تغییر دهید از ریدایرکت 302 استفاده کنید تا بتوانید رتبه و جایگاه وب سایت خود را در نتایج جستجو حفظ نمایید.
سئوالات مربوط به ریدایرکت 302
آیا ریدایرکت 302 بر سئوی سایت تاثیرگذار است؟
موتورهای جستجو و شبکه های اجتماعی، ریدایرکت 302 را نوعی تغییر آدرس می پنداشتند که باعث می شد رتبه صفحات ایندکس شده، به شدت افت کند و به طور کلی سئوی سایت، در اثر تغییر آدرس تا حد بسیار زیادی نادیده گرفته شود. امروزه ریدایرکت 302 و ریدایکرت 301 از نظر عملکرد بر سئو سایت (نه از نظر ساختاری!) چندان تفاوتی با یکدیگر نداشته و به همین سبب می توان گفت که این نوع ریدایرکت نیز همچون 301، امتیاز و رتبه صفحه را نیز به آدرس جدید منتقل می کند.
تفاوت ریدایرکت 302 و 301 چیست؟
تفاوت اصلی این دو ریدایرکت در موقتی بودن و دائمی بودن آن است؛ همانطور که در بالا گفتیم ریدایرکت 302 موقتا صفحات و وب سایت را انتقال می دهد اما ریداریرکت 301 به طور دائمی انتقال پیدا می کند و ارزش و رتبه سایت نیز به همراه آن انتقال پیدا می کند.
آموزش های مرتبط با ریدایرکت
1 Comment
تفاوت ریدایرکت 302 با 307 چیه؟ من هیچ جا پیدا نمی کنم