فهرست موضوعات در این آموزش
بهترین افزونه ساخت Table of Contents
مطابق آخرین تغییرات هسته الگوریتم گوگل، حداکثر تمرکز سئو داخلی سایت، باید بر روی ایجاد تجربه کاربری خوب و مناسب برای بازدیدکنندگان سایت باشد. این آیتم شامل سرعت بارگذاری سایت شما، ریسپانسیو بودن و موبایل فرندلی بودن سایت، استفاده از محتوای با کیفیت و غیر تکراری با هدف پاسخگویی با نیاز کاربر، استفاده از محتوای ویدئویی و صوتی، به روز بودن سایت شما و… میشود. به طور کلی تک تک موضوعاتی که یک بازدید کننده از سایت شما انتظار دارد، باید رعایت شود.
یکی از این موضوعات مطرح در ایجاد تجربه کاربری، استفاده از فهرست مطالب یا table of contents میباشد. در سایتهای وردپرس، فهرست مطالب را با استفاده از افزونههای زیادی میتوان پیادهسازی کرد. در این مقاله قصد داریم به معرفی بهترین افزونه ساخت table of contents پرداخته و نحوه کار کردن با آن را به شما آموزش دهیم. با ما همراه باشید.
table of contets چیست؟
table of contents یا همان فهرست مطالب، جداولی میباشند که در صفحات محتواهای طولانی قرار گرفته و دارای لینکهای پرش به سر تیترهای محتوای صفحه میباشند. به کار بردن این جداول در صفحات، مزایای بسیاری دارد میتواند تجربه کاربری مناسبی را برای بازدیدکنندگان سایت شما ایجاد کند. بسیاری از مواقع، کاربران هنگام مراجعه به صفحه سایت شما، به دنبال پاسخ یکی از سوالات خاص خود میگردند که میتوانند به آسانی آن را در table of contents پیدا کرده و با استفاده از لینک موجود در آن، بدون نیاز به اسکرول در صفحه مستقیما روی سر تیتر مورد نظر فرود بیایند. این همان موردی است که گوگل ارزش بسیار زیادی برای آن قائل است.
* به صورت مخفف به Table of Contents میگیم toc
یعنی کاربر به سادگی بتواند پاسخ سوال خود را در صفحه شما پیدا کند. از فهرست مطالب میتوان برای صفحه مقالات، صفحات خدماتی و معرفی محصول استفاده کرد. به طور مثال اگر سایت شما خدماتی است، میتوانید در یکی از سرتیترهای صفحه به نحوه درخواست خدمات از مجموعه خودتان بپردازید و در table of contents ابتدای صفحه، گزینه درخواست خدمات را با لینک پرش به سر تیتر آن قرار دهید تا کاربران، مستقیما به گزینه ثبت سفارش یا تماس با شما سوق داده شوند. چ
استفاده از فهرست مطالب، از دو جهت برای سئو سایت اهمیت دارد. یکی این که شما برای بازدید کنندگان سایت خود یک دسترسی آسان به مطالب قرار میدهید و امتیاز تجربه کاربری خوب را میگیرید. دیگر اینکه در ابتدای محتوا یک bullet list شامل کلمات کلیدی موجود در سرتیترها قرار میدهید. از این رو، با این که فهرست مطالب را میتوان در بالا، پایین و میان مطلب قرار داد، بهترین محل قرارگیری آن در ابتدای مطلب و قبل از اولین سرتیتر میباشد.
برای قرار دادن table of contents در صفحات، باید برای هر یک از سرتیترها یک id با نام دل بخواه گذاشته و عبارت آن را در فهرست مطالب، به آن id لینک کنید و نهایتا لینک تمامی سرتیترها را داخل یک جدول لیستی قرار دهید. اما با توجه به این که این کار میتواند زمان بر باشد مخصوصا اگر سایت شما صفحات زیادی با محتوای طولانی داشته باشد، پیشنهاد نمیشود. اگر از سایتهای وردپرس استفاده میکنید، برای پیادهسازی TOC کافیست افزونه ساخت table of contents مربوط به آن را نصب کنید تا به طور اتوماتیک و یا به انتخاب شما دستی، در همه صفحات پیادهسازی شود.
بهترین افزونه ساخت table of content چیست؟
اگر قصد ساخت table of contents برای تعداد زیادی از صفحات سایت وردپرس خود را دارید، افزونههای زیادی میتوانند به یاری شما بیایند. در این جا به معرفی بهترین افزونه های سئو سایت برای ساخت فهرست مطالب میپردازیم:
- Easy Table of Contents
- CM Table of Contents
- Ultimate Blocks
- Table Of Contents Plus
- Multipage
- Fixed TOC
- Thrive Architect
- Element Pack
آموزش افزونه Easy Table of Contents
افزونه Easy Table of Contents بهترین افزونه ساخت table of content در وردپرس میباشد که در حال حاضر بیش از ۲۰۰.۰۰۰ نصب فعال را دارا میباشد. این پلاگین، یکی از بهترین افزونه های سئو در وردپرس می باشد. بهترین اکنون این افزونه در سایت سئوایران نیز فعال میباشد و نحوه نمایش فهرست موضوعات آن را در ابتدای مقالات ما میتوانید مشاهده کنید. البته مواردی مانند رنگ کادر و فونت و پس زمینه، طول جدول، سایز فونتها و… همگی به صورت دستی قابل تغییر و تنظیم در این افزونه میباشند که در ادامه توضیح خواهیم داد.
ابتدا باید افزونه را نصب کنید. آن را میتوانید از سایتهای مختلف و یا خود مخزن افزونههای وردپرس دریافت نمایید. پس از نصب، حتما بر روی گزینه فعال کردن افزونه کلیک کنید تا تنظیمات آن به طور کامل بر روی سایت شما پیادهسازی شود. سپس باید وارد بخش تنظیمات افزونه شوید تا آنها را شخصیسازی کنید. برای این کار، در منوی سمت راست پیشخوان سایت، بر روی گزینه افزونه ها، و سپس افزونههای نصب شده کلیک کنید. وارد بخش settings افزونه Easy Table of Contents شوید. حال به بررسی تک تک گزینههای پیش رو میپردازیم.
در بخش اول، میتوانید تمامی بخشهایی که میخواهید فهرست مطالب به طور خودکار در آنها اعمال شود را مشاهده میکنید که برگهها و نوشتهها در آن به طور پیش فرض انتخاب شده اند. بخش Enable Support فقط تنظیمات table of contents را در هنگام ویرایش آن بخشها فعال میکند و در قسمت Auto Insert، میتوانید انتخاب کنید که فهرست مطالب بدون نیاز به ویرایش آن بخشها و اعمال دستی، به صورت اتوماتیک در آن صفحات قرار بگیرد.
در قسمت position، محل قرار گیری فهرست مطالب را باید انتخاب کنید که معمولا بهترین محل قرارگیری آن برای موتورهای جستجو، قبل از اولین سرتیتر میباشد. گزینهی Show When، به شما این امکان را میدهد تا انتخاب کنید با توجه به تعداد سرتیترها چه زمان فهرست مطالب به طور اتوماتیک درج شود. به طور مثال میتوانید آن را برای مقالاتی با ۴ عنوان یا بیشتر انتخاب کنید که در مقالات کوتاهتر قرار نگیرد. Header Label، در واقع تیتر اصلی خود فهرست موضوعات میباشد که به صورت پیش فرض در بالای آن نمایش داده میشود. میتوانید عبارت آن را به دلخواه تغییر دهید و یا به طور کلی نمایش عبارت آن را غیر فعال نمایید.
در میان گزینههای باقی مانده، آیتم Counter اهمیت دارد که نحوه نمایش لیست موضوعات را میتوانید انتخاب کنید که عددی، bullet، حروف یونانی و… باشد و یا اینکه کلا هیچ نشانهای در کنار لیست قرار نگیرد.
این بخش مربوط به تنظیمات ظاهری افزونه Easy Table of Contents میباشد. در بخش ابتدایی، میتوانید عرض جدول را به طور دستی تنظیم کنید که پیشنهاد میکنیم بگذارید به طور اتوماتیک خودش متناسب با طول عبارات تنظیم شود. گزینهی Float، فهرست را با متن شما ادغام کرده و آن را در کنار متن نشان خواهد داد. در ادامه، تنظیمات مربوط به اندازه فونتها وجود دارد که میتوانید آنها را به طور دستی تغییر دهید. انتخاب Theme رنگی فهرست مطالب نیز کاملا به سلیقه شما و رنگ سازمانی سایتتان بستگی دارد.
اگر تمهای پیش فرض افزونه Easy Table of Contents با سلیقه شما همخوانی ندارد، کد رنگهای بخشهای مختلف آن را در این قسمت میتوانید به صورت دستی وارد کنید.
این تنظیمات پیش فرض در همه سایتها یکسان میباشند و نیازی نیست آنها را تغییر دهید. فقط برای ذخیره تغییراتی که دادید، روی گزینه Save Changes کلیک کنید.
پس از ذخیره تنظیمات، در پایین همه صفحات و بخشهایی که table of contents را برای آنها Enable کرده اید، تنظیمات فهرست مطالب به صورت جداگانه و انحصاری نیز به نمایش در میآید که از طریق آن میتوانید نمایش فهرست موضوعات را برای برخی صفحات غیر فعال کرده و یا تعداد سرتیترهای نمایش داده شده را کم و زیاد کنید.
مراحل ساخت Table of Contents با المنتور
برای ساخت Table of Contents با المنتور، مراحل زیر را دنبال کنید:
- ابتدا یک صفحه جدید در وردپرس ایجاد کنید یا یک صفحه موجود را باز کنید.
- از منوی المنتور، روی افزودن ویجت کلیک کنید و Table of Contents را انتخاب کنید.
- ویجت Table of Contents را در صفحه خود قرار دهید.
- در تنظیمات ویجت، موارد زیر را تنظیم کنید:
- عنوان: عنوانی برای Table of Contents خود انتخاب کنید.
- تگ HTML: تگ HTML مورد نظر خود را برای عناوین انتخاب کنید.
- شامل: عناوین خاصی را که می خواهید در Table of Contents خود نمایش داده شوند انتخاب کنید.
- بجز: عناوین خاصی را که نمی خواهید در Table of Contents خود نمایش داده شوند انتخاب کنید.
- نمایش: نحوه نمایش عناوین را انتخاب کنید.
- تنظیمات اضافی: تنظیمات اضافی مانند رنگ، فونت و اندازه را تنظیم کنید.
- روی ذخیره کلیک کنید.
پس از ذخیره تنظیمات، Table of Contents شما در صفحه نمایش داده می شود.
2 Comments
سلام چجوری تو مقاله ها قرارش بدیم؟
اتوماتیک واسه من قرار نمیگیره دستی بلد نیستم
وقتی افزونه رو فعال میکنید
داخل هر محتوا این امکان رو دارین که Table of Contents رو فعال کنید