فهرست موضوعات در این آموزش
URL Parameters چیست؟
آیا تا به حال به ساختار url سایتهای مختلف توجه کرده اید؟ معماری URLهای یک سایت، یکی از مباحث مهم در سئو سایت میباشد و آیتمهای مختلف به کار برده شده در آدرس هر یک از بخشهای سایت، میتوانند مفاهیم مختلفی را به خزندههای گوگل برسانند. از این رو بهینهسازی URLها، یکی از بخشهای مهم در پروژههای سئو سایت به شمار میرود. در این مقاله قصد داریم به معرفی URL Parameters و کاربرد آنها بپردازیم.
ابتدا پیشنهاد میکنیم این مطلب را بیاموزید: url چیست؟
URL Parameters به چه معناست؟
پارامترهای تشکیل دهندهی یک آدرس، اصلیترین بخش بهینهسازی url های سایت میباشند که مسیر خزیدن رباتهای گوگل را مشخص میکنند. هر یک از عبارات و کاراکترهای موجود در ساختار یک آدرس، میتواند نشان دهندهی محتوای صفحه و دستور حرکت در مسیری خاص به خزندههای گوگل باشد. استفاده از URL Parameters در فیلتر سایتهای فروشگاهی و گردشگری، نمایش نتایج جستجو در سایت ها، دو یا چند زبانه کردن سایت ها، معاملات در بانکی و ارزهای دیجیتال و… از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
به طور کلی هر سایتی که دارای صفحات زیادی باشد، باید حتما در طراحی آن از URL پارامترهای مناسب استفاده کرد. هر گونه خطا در استفاده از این کدهای دستوری، میتواند خسارات جبران ناپذیری به سئو سایت وارد کند.
کاراکترهایی مانند علامت سوال، &، ویرگول، مساوی و… همگی نشان دهندهی مفاهیمی خاص به موتور جستجوی گوگل میباشند که شاید تا به حال به این موارد در url صفحات مختلف سایتها توجه چندانی نمیکردید. هر عبارت یا کاراکتری که بعد از علامت سوال در ساختار آدرس یک صفحه به کار برده میشود، یک نوع از URL Parameters به حساب میآید.
به طور کلی ساختار URL پارامترها پس از علامت سوال در آدرس آغاز میشود و بین کدهای دستوری آن ها، علامت مساوی قرار میگیرد. برای استفاده از چند URL پارامتر مختلف در یک صفحه، این کدهای دستوری با علامت & از یکدیگر جدا میشوند.
انواع URL Parameters
URL Parameters انواع مختلفی دارد که هریک از آنها جهت تعریف دستورهای مختلف کراول کردن برای گوگل استفاده میشود. در این جا به معرفی تعدادی از پرکاربردترین انواع URL پارامتر میپردازیم.
URL پارامترهای Passive
Passive Parameters صرفا جهت مرتبسازی و تعریف Session idها استفاده میشوند و در واقع برای تحیل رفتار بازدیدکنندگان سایت مورد استفاده قرار میگیرند و هیچ تاثیری در نوع نمایش محتوای صفحه و همچنین سئو سایت ندارند. کد دستوری Passive Parameters در URL سایت پس از علامت سوال به صورت session id=1234 وارد میشوند.
URL پارامترهای Active
Active URL Parameters، پارامترهایی هستند که در اصل هم در سئو سایت تاثیر داشته و هم جهت مرتبسازی محتوای صفحات در راستای جلوگیری از به وجود آمدن URL تکراری استفاده میشوند. در اینجا به معرفی انواع URL Parameters
اکتیو میپردازیم.
- Sorting: این پارامترها جهت مرتبسازی صفحات بر حسب حروف الفبا، قیمت، جدید یا قدیمی بودن، میزان محبوبیت، تاریخ و… استفاده میشوند و کد آنها به صورت sort=date یا sort=price و… وارد میشود.
- Narrowing: یکی از پر کاربردترین انواع پارامترها، Narrows میباشند که جهت فیلتر محتوای صفحه استفاده میشوند و کد آنها به طور مثال به صورت size=small وارد میشود.
- Translating: این پارامترها جهت نمایش صفحه به زبانهای دیگر استفاده میشوند و اصلیترین کاربرد را در سایتهای دو یا چند زبانه دارند. یک نمونه پیادهسازی آنها به صورت lang=fr میباشد.
- Specifying: این نوع از URL Parameters جهت تعیین نوع محتوا و نمایش محتوایی خاص و محدود استفاده میشود. یک مثال از این پارامترها، store=men میباشد.
- Pagination: این پارامتر همان طور که از نامش پیداست، برای صفحهبندی استفاده میشود و کد آن به صورت page=01 وارد میشود.
تاثیر URL Parameters در سئو
از URL Parameters زمانی استفاده میشود که در برخی صفحات، URLهای مختلفی جهت فیلتر، مرتبسازی و… اعمال شدهاند و استفاده از URL پارامترها، باعث میشوند تا خزندههای گوگل مسیر بهتری برای کراول کردن صفحه داشته باشند و محتوای این آدرسها بهتر به آنها فهمانده شود. در واقع از URL Parameters برای درک بهتر موتورهای جستجو از سئو لندینگ پیج هایی شامل URL مختلف استفاده میشود اما این کار را تنها زمانی باید انجام دهید که این گونه صفحات در سایت شما وجود داشته باشند.
اگر هنوز این صفحات ساخته نشده اند، بهترین کار استفاده از صفحات جداگانه برای هر یک از بخشها میباشد. چرا که گوگل به تازگی اعلام کرده است که استفاده از URL Parameters میتواند برای سئو سایت شما مخرب و خطرناک باشد چرا که با این کار احتمال گیج شدن خزندههای گوگل و اختلال در روند ایندکس شدن صفحات سایت شما را بسیار بالا میبرد. پیشنهاد ما به شما این است که اگر نمیتوانید URL پارامترها را به نحوی صحیح مدیریت کنید، حتی الامکان از آنها استفاده نکنید.
URL Parameters در سرچ کنسول
شما میتوانید URL پارامترهای قابل شناسایی توسط خزندههای گوگل برای سایت خودتان را در بخش URL Parameters در گوگل سرچ کنسول مشاهده کرده و آنها را ویرایش نمایید. پس از بررسی این بخش، اگر از URL پارامتری استفاده کردهاید که هنوز توسط ربات های گوگل شناسایی نشده است، میتوانید آن را در این قسمت به صورت دستی در قسمت Add Parameter تعریف کرده و اضافه کنید. در صورت اضافه نکردن نیز پارامترها احتمال دارد به مرور زمان توسط هوش مصنوعی گوگل شناسایی شوند.