on page seo یا همان سئو داخلی سایت مجموعه فعالیت هایی است که در جهت بهینه سازی ساختار سایت و محتواها (مقالات) سایت صورت میگیرد. هدف از سئو داخلی این است که شما بتوانید سایت خود را برای موتورهای جستجو به گونه ای بهینه سازی و بروز رسانی(آپدیت) کنید که آن ها بتوانند راحت تر صفحات وب سایت شما را کراول کرده و آن ها را به کاربران بیشتری نمایش دهند.
بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو (سئو) راهکاری است که با آن می توانیم به نتایج جستجوی مردم راه پیدا کرده و کاربران و به نوعی مخاطبین خود را افزایش دهیم. همانطور که برای قرار گرفتن در صفحه اول گوگل اشاره کردیم راهکارهای سئو سه دسته کلی دارند. بهینه سازی داخلی سایت یا on page seo و بهینه سازی خارجی سایت یا off page seo و همچنین بهینه سازی تکنیکال یا technical seo که در این مقاله می خواهیم درباه سئو داخلی سایت صحبت کنیم.
سئو داخلی = کارهایی که در داخل سایت برای موفقیت در سئو انجام میشود
فهرست موضوعات در این آموزش
سئو داخلی سایت
سئو داخلی سایت یا سئو On Page، مجموعه اقداماتی است که با استفاده از بهینه سازی در داخل سایت، باعث افزایش رتبه و ترافیک سایت از موتورهای جستجو می شویم. منظور از سئو داخلی سایت، بهینه سازی محتوا و کدهای HTML وب سایت و لینک بیلدینگ داخلی سایت است. به طور ساده تر کلیه کارهایی که برای سئو سایت در داخل وب سایت انجام می شود را سئو داخلی می گویند. مواردی که مدیر سایت امکان تغییر و دسترسی آن را دارد مثل: متن ها، محصولات، درج متاتگ ها، اضافه کردن و مدیریت لینک های هر بخش و خلاصه هر امکانی که در درون سایت وجود دارد.
سئو داخلی سایت نه تنها باعث می شود برداشت و تفسیر موتورهای جستجو از سایت شما بهتر شود، بلکه به کاربران کمک می کند تا محتوای یک صفحه را بهتر درک کنند. در واقع سئو داخلی سایت که خوب انجام شده باشد به موتورهای جستجو کمک می کند تا مطالب و محتواهایی که کاربران در سایت شما مشاهده می کنند را درک کرده و ارزش آن را از دیدگاه آنها بررسی کنند و در نتایج بالاتر گوگل آنرا نمایش دهند. در نتیجه موتورهای جستجو به این وسیله به قرار گرفتن در صفحه اول گوگل به شما کمک خواهد کرد و مناسب ترین صفحات را با توجه به جستجوی کاربران به آنها ارائه می دهد.
سئو داخلی مجموعه ای از فعالیت های برنامه نویسی و محتوا است که هدف از آنها ایجاد یک ساختار قوی برای وب سایت است که شما را به آسانی به استانداردها و اهداف گوگل نزدیک می کند. در سئو داخلی محتوایی را که خلق می کنید باید کاربر پسند باشد و در قدم اول نیازهای اساسی کاربران را پوشش بدهد محتوای نوشته شده شما باید با کلمات کلیدی که به کار می برید سازگار و همسو باشد تا کاربران را برای مدت زمان بیشتری در سایت نگه دارد.
یکی از فاکتورهای مهم در جذب کاربران تاثیر سرعت بارگذاری صفحات می باشد که نباید بیشتر از 4 ثانیه طول بکشد زیرا کاربرصفحه را می بندد و سایت شمارا ترک می کند. برای افزایش سرعت لود صفحات می توانید حجم عکس ها راپایین بیاوردید یا اینکه کدهای HTML بی مصرف را کم کنید. هدف On Page SEO بهینه سازی مواردی از جمله ( تگ های عنوان صفحه، عبارات کلیدی، محتوا ها، متا توضیحات) می باشد و به طور کلی باعث افزایش ترافیک سایت شده و رتبه سایت را در گوگل ارتقا می دهد. اگر برای سئو داخلی سایت خود به کمک نیاز دارید فرم زیر را پر کنید تا کارشناسان ما با شما تماس بگیرند.
نکات اصلی سئو داخلی سایت
- انتخاب عنوان مناسب برای صفحات سایت
- ساختار منو و دسته بندی سایت
- توضیحات متا در سئوی داخلی
- لینک های داخلی سایت
- بررسی ایندکس شدن مطالب
- سئوی تصاویر و رعایت نکات مربوطه
- برای درک بهتر اهداف شما توسط کاربران حتما از تصاویر استفاده کنید دقت کنید که حجم تصاویر کم باشد و از تگ های ALT نیز استفاده کنید
- در سئو داخلی بهتر است تعداد کلمات نوشته شده بیش از 900 کلمه باشد زیرا اهمیت بیشتری پیدا می کند.
- باید محتوای خود را بهینه سازی کنید به این معنا که شما باید یک کلمه کلیدی اصلی و چند کلمه کلیدی فرعی بنویسید، کلمات کلیدی باید باهم مرتبط باشند و از تکرار بیش ازحد آنها خود داری کنید.
- به صفحات داخلی سایت حتما لینک بدهید زیرا گوگل متوجه می شود که صفحات با ارزش تری هم در سایت دارید، لینک ها را در فوتر و ساید بار ایجاد نکنید
- در سئو داخلی باید سرعت بارگذاری صفحات بالا باشد زیرا باعث جذب کاربران به سایت می شود
- محتوایی که می نویسید باید خوانا و مفهوم باشد به این معنا که موارد لیست شده را شماره گذاری کنید،اطلاعات مهم خود را برجسته کنید و متن شما باید عنوان مشخص داشته باشد
- لینک دهی به سایت های خارجی با کیفیت را فراموش نکنید زیرا برای موتورهای جستجو مهم و ارزشمند است
- برای هر صفحه URL ایجاد کنید و ازکلمات کلیدی هم برای آن استفاده کنید.
- فراموش نکنید که به دسته بندی ها و برچسب ها در هر پست لینک بدهید
تغییرات سئو داخلی بعد از آپدیت 2024 گوگل
در اپدیت اخیر گوگل به محتوای مفید و یا helpful content توجه بسیار زیادی شد، موتور جست و جوی گوگل با استفاده از این الگوریتم تمامی صفحات مهم سایت را بررسی می کند تا متوجه محتوای کاربردی و اصولی برای کاربران گوگل بشود . توجه این الگوریتم به این است که ختما محتوا با حوزه آن سایت مرتبط باشد و از محتواهای اسپم و بدون کاربرد برای گول زدن گوگل استفاده نشده باشد . محتوای سایت که جزو مهم ترین موارد سئو داخلی است در اپدیت گوگل توجه بسیار زیاد تری از قبل به آن خواهد شد.
بهینه سازی تصاویر در سئو داخلی سایت
عکس ها و تصاویری که در یک وب سایت قرار داده می شود می بایست در قدم اول کم حجم باشند و بهینه شده باشند ولی این به این معنی نمی باشد که عکس ها کیفیت نداشته و یا کم کیفیت باشند. نرم افزارهایی مانند فتوشاپ ابزاری برای بهینه کردن تصاویر وب سایت دارند که به آنها save for web می گویند. یکی از کارهای مهمی که برای بهینه سازی تصاویر و بهبود سئو داخلی سایت می بایست انجام شود alt می باشد که برای گوگل اهمیت بسیاری دارد که تصاویر وب سایت alt داشته باشد. alt در واقع متن جایگزینی برای تصویر بوده که می توان آنرا به فارسی نیز وارد کرد. همچنین در نامگذاری تصاویر از حروف فارسی استفاده نکنیم و با استفاده از خط فاصله اسامی را از هم جدا کنیم.
انتشار محتوای با کیفیت
درباره محتواهایی که در وب سایت خود می خواهید آن ها را انتشار دهید و نحوه تولید یک محتوای با کیفیت بارها در مقاله های قبلی صحبت کرده ایم. محتوای با کیفیت بدون سئو هم می تواند برای کسب رتبه و جایگاه وب سایت شما در نتایج جستجو مفید و موثر باشد و بدون شک اگر با تکنیک های سئو همراه باشد که دیگر تاثیر گذاری بهتری را برای سایت شما به همراه خواهد داشت.
اما سوالی که برای همه شما امکان دارد به وجود آید این است که روش صحیح تولید محتوا باید به چه شکل باشد . ما به شما خواهیم گفت که ویژگی یک محتوای با کیفیت چه چیزهایی می تواند باشد. از ویژگی های مهم و تاثیر گذار در محتوای با کیفیت این است که محتوایی که تولید کرده اید در راستای وب سایت و کسب و کار شما باشد و از عناصر جذب کننده در آن استفاده کرده باشید.
یعنی اینکه سعی کنید در محتواهای خود به گونه ای عمل کنید که برای کاربر جذاب بوده و خواننده را ترغیب به خواندن آن محتوا تا انتها کند. محتوایی که تولید می کنید باید مفید باشد و دارای حجم بالایی باشد. سعی کنید در محتواهای خود از هرگونه تعصب و جهت گیری در زمینه خاصی خودداری کنید.
بهینه سازی عنوان
برای آنکه بتوانید این نکته از سری نکات سئو داخلی سایت که باید بدانید را بهتر درک کنید خودتان را در جایگاه یک کاربر تصور کنید که می خواهد وارد سایت شما شود. برای شما چه مسائلی می توانند در زمان جستجو گوگل جذاب و سوال برانگیز بوده و بخواهید روی آنها کلیک کنید؟! به نظرتان جذابیت عنوان صفحه می تواند شما را ترغیب به وارد شدن به سایت کند یا مفهومی بودن آن؟! شاید هم توضیحات متا هستند که برای شما جذابیت دارند؟! انتخاب عنوان سئو نکته مهمی است که حتما باید در آن خلاقیت داشته باشید.
اگر کاربرانی که وارد سایت شما می شوند یک وبگرد حرفه ای باشند که تایم زیادی را در طول روز به این موضوع اختصاص می دهند که به دنبال اطلاعات جدید باشند بدون شک مواردی که در بالا به آنها اشاره کردیم برایشان مهم بوده و به آن دقت دارند. اما برخی دیگر از افراد هستند که تجربه چندانی دراین زمینه ندارند و به صورت رندم بر روی عنوان هایی کلیک می کنند که برایشان جذابیت دارد. بنابراین اگر شما بتوانید یک عنوان جذاب برای مخاطبین سایت خود تولید کنید، می توانید کاربران زیادی را ترغیب کنید که وارد سایت شما شوند. این یکی از مهم ترین تکنیک های سئو داخلی سایت بود.
بهینه سازی محتوای وب سایت
مواردی که در متن بالا درباه نکات سئو داخلی سایت به آن ها اشاره کردیم بدون اینکه شما محتواهای سایت خود را بهینه سازی کنید می توان گفت که هیچ تاثیری در روند سئو سایت شما نخواهند داشت. در نتیجه می توانیم بگوییم که بهینه سازی محتوای وب سایت از مهم ترین نکات سئو داخلی سایت است که باید به آن اهمیت بسیاری داده شود.
مهم ترین مسئلها ی که در بهنیه سازی محتوا باید در نظر داشته باشید جایگذاری عبارت های کلیدی می باشد. شما در محتواهایی که تولید می کنید از یک عبارت کلیدی اصلی و چند عبارت کلیدی فرعی استفاده خواهید کرد. یعنی باید متن محتوای خود را با یک عبارت اصلی آغاز کنید و با توجه به میزان محتوایی که دارید تولید می کنید در پاراگراف های مختلف محتوا حداقل یکبار از آن استفاده کنید. عبارت های فرعی هم به همین شکل می باشند تنها با این تفاوت که استفاده از آن ها نسبت به کلمه کلیدی اصلی کمتر می باشد.
موتورهای جستجو همچون گوگل با توجه به تعداد دفعاتی که شما از عبارت های خود در محتوا استفاده کرده اید می توانند متوجه اصلی و فرعی بودن آن ها شوند به همین خاطر باید بعد از اینکه محتوای شما به اتمام رسید به خوبی آن را بررسی کرده تا مشکلی به وجود نیاید.
لینک های داخلی
لینک های که شما به صفحات داخلی سایت خود می دهید از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می باشند و دلیل آن هم این است که انگار شما دارید برای خود یک فضای وب گستر ایجاد می کنید. فراموش نکنید اولین مسئله که خزنده گوگل می تواند صفحه ای از صفحات وب سایت شما را پیدا کند دنبال کردن همین لینک ها می باشد. بنابراین اگر در صفحات سایت شما لینکی وجود ندارد باعث می شوید که خزنده گوگل صفحه شما را به صورت کراول کرده و از آن خارج شود و این شما هستید که نباید چنین اجازه ای به آن بدهید و باید هر کاری می توانید انجام دهید تا خزنده گوگل در سایت شما بماند. این فرآیند بسیار در سئو آن پیج سایت سایت شما تاثیر دارد و باید آموزش لینک سازی را دیده باشید و آن را بلد باشید.
استراتژی صحیح لینک سازی داخلی
اینکه شما فقط به سئو خارجی توجه داشته باشید و بخواهید سایت خود را با رپرتاژ، بنر و… در نتایج جستجو بالا بیاورید کار بسیار اشتباهی است. یک استراتژی سئو موفق باید از سئو درون صفحه و سئو خارج از صفحه تشکیل شده باشد. اگر می خواهید لینک سازی داخلی خود را اصلاج کنید و یا سایت نوپایی هستید که تازه می خواهید یک استراتژی لینک سازی صحیح تدوین کنید باید به نکاتی توجه کنید. مراحل تدوین استراتژی صحیح سئو داخلی سایت عبارتند از:
- ابتدا تمامی محتواهای سایت خود را به همراه پوزیشن آنها مشخص کنید.
- کلماتی که می خواهید با آنها رتبه بندی شوید را انتخاب کنید و در راس هرم قرار دهید.
- مرتبط ترین و ارزشمندترین محتواهای خود را انتخاب کنید.
- به هر کلمه کلیدی از حداقل سه محتوای مرتبط لینک دهید
- حال در مرحله بعد مرتبط ترین محتواها را به محتواهایی که به لندینگ های خود لینک کرده اید لینک کنید.
کارهایی که نباید در سئو داخلی سایت انجام دهید
- بیش از یک تگ H1 در متن خود نداشته باشید.
- تگ H2 و H3 یکسان و تکراری ایجاد نکنید.
- از به کار بردن بیش از حد کلمه کلیدی در متن خودداری کنید. چرا که کاملا برای گوگل قابل تشخیص است.
پیشنهاد می کنیم برای آشنایی کامل تر، اشتباهات سئو را بخوانید.
برای موفقیت در سئو سایت خود با سئو ایران همراه باشید.
پیشنهاد ما این است بعد از سئو داخلی حتما به سراغ سئو خارجی بروید. دقت کنید:
اول سئو داخلی بعد سئو خارجی سایت
تاثیر ساختار سایت در سئو ان پیج
ساختار سایت از این جهت حائز اهمیت است که می تواند باعث راهنمایی یا برعکس باعث سردرگمی کاربران شود.سوی دیگر اهمیت ساختار سایت برای درک بهتر موتورهای جستجو از صفحات ما و امادهسازی و دستهبندی ان برای کاربران هدف است از مواردی که میتوان در ساختار سایت اشاره کرد تگهای هدینگ هستند که اهمیت هربخش را نشان میدهند .استفاده نادرست از این تگها میتواند از درک درست موتورهای جستجو از سایت ما بکاهد. باید دقت کنیم مهمترین تگ صفحه باید اچ۱ باشد و در هر صفحه تنها یک بار استفاده شود. برای تگهای دیگر ترتیب را رعایت کنیم (بعد از اچ۲ مستقیم سراغ اچ۴ نرویم و از اچ۳ استفاده کرده باشیم قبل از اچ۴) و موارد اینچنینی دیگر.
اپدیت و فرش نس محتوا
باتوجه به اینکه قوانین موتورهای جستجویی همچون گوگل بعد از مدتی تغییر میکند و همچنین برخی محتواها به مرور باتوجه به شرایط موضوع پوشش داده شده نیاز به اپدیت و بازبینی دارند تا اطلاعات بروز و کاملتری در دسترس کابران قرار بگیرد. کاربری که مطلب مورد نظر خود را سرچ می کند به دنبال یافتن تازهترین و کاملترین مطلب است لازم است محتواهایی که نیاز به اپدیت دارند را بروزرسانی کنیم و تاثیر ان را در رضایت کاربر و همچنین موتورهای جستجو مشاهده کنیم. این تازه سازی و اپدیت محتوا توسط الگوریتم freshness گوگل بررسی می شود و در سال 2024 اهمیت بسیاری پیدا کرده است.
استفاده از نقل قولهای معتبر و مرتبط
شاید برایتان سوال باشد که تاثیر نقل قول بر سئو داخلی چیست؟ فرض کنید شما منتظر نتیجه یک ازمون هستید بعد از پرس و جو از جاهای مختلف همچنان منتظر یک خبر موثق از سایت یا سازمان مربوطه هستید وقتی خبری مبنی بر انتشار نتایج به گوش شما میرسد ناخوداگاه توجه میکنید به گوینده خبر اگر این خبر از مقام رسمی یا سایت معتبر و قابل استنادی باشد شما به خبر اعتماد می کنید ولی در مقابل اگر خبر را از کانالهای غیرموثق بشنوید احتمال اعتمادتان به خبر به مراتب کمتر است. پس ما هنگامی که در مورد موضوعی صحبت میکنیم اگر از زبان مرجع معتبر حرفی را منتقل کنیم برای مخاطب اثرپذیری بالاتری را خواهد داشت.
فاکتور سئو داخلی سایت در تگهای هدینگ و عنوان
یکی از نکات سئو داخلی را میتوان استفاده و بکارگیری کلمات در تگهای heading در عناوین صفحات دانست، این موضوع دید روشنی را نسبت به موضوع صفحه برای کاربران ایجاد میکند. الگوریتم موتورهای جستجو قسمتهای محتوای زیر هر تگ عنوان را با خوده عنوان مقایسه و بررسی مینماید و ارتباطی را بین آنها برقرار میکند.
Heading باید با قصد شکل دهی به صفحه به کار گرفته شود، حتما مطمئن شوید که Heading با محتوا همخوانی کامل دارند. کلمه کلیدی اصلی، بایستی در قسمتی از صفحه و در قسمت تگ h۱ قرار داده شود. از قرار ندادن ۱ h و یا مخفی کردن آن در صفحه به طور جدی خودداری نمایید، چرا که این تگ به کاربران و همچنین به گوگل اجازه خواهد داد تا بتوانند موضوع صفحه را به درستی درک کنند.
اغلب وب سایتها به خصوص سایتهای وردپرسی، به طور اتوماتیک عنوان صفحه را در تگ ۱hجای خواهند داد. برای اطمینان از وجود داشتن ۱h، به قسمتی که کدهای HTML قرار گرفتهاند توجه کنید. به منظور یافتن تگ ۱ hبر روی صفحه سایت کلیک راست کرده و سپس گزینه view-source را برگزینید و بعد از آن با زدن دکمه f۳ عبارتh۱ را تایپ نمایید.
در زمان تعیین heading فاکتورهایی وجود دارد که توصیه میشود از آنها بپرهیزید چرا که موجب حفظ جایگاه شما در موتورهای جستجو میشود، از جمله میتوان به استفاده غیر ضروری از کلمات کلیدی در تگهای ذکر شده اشاره داشت.
شما میتوانید از پلاگین Yoast Seo در وردپرس جهت بهینهسازی صفحات استفاده نمایید. این پلاگین در واقع وظیفه تحلیل عوامل داخلی صفحه جهت بهبود سئو داخلی صفحات، را بر عهده دارد. از مهمترین مزایای این پلاگین میتوان به هشدار دادن در صورت بروز هرگونه مشکلی همانند هدینگ ها، تصاویر، عنوان صفحه، متا توضیحات، محتوا و غیره اشاره داشت.
رابطه و اهمیت هدینگ با زیر هدینگ ها در زمینه سئوی داخلی
همواره به این موضوع توجه داشته باشید که در صفحات فرود و برخی از وب سایت ها، کاربران محتوای صفحه را به طور کامل مطالعه نمیکنند و بازدید آنها از مطالب به صورت کلی انجام میشود و معمولا در پی یافتن بخشهایی هستند که بتواند به سوالات آنها پاسخ دهد و یا برای آنها ارزشمند یا جذاب باشد. وجود تگهای Heading و subheading موجب میشود تا صفحه به چندین قسمت تبدیل شده و در نهایت ارائه مطلب واضحتر شود. استفاده از هدینگ ها در سایت اگر به صورت درست و اصولی باشد و نیاز کاربر را بتواند بر طرف کند در سئو داخلی تاثیر خیلی خوبی دارد و باعث می شود کاربر بیشتر در آن صفحه بماند.
شما با کمک گرفتن از ابزارهایی مانند گوگل آنالیتیکس میتوانید دریابید که کاربران وب سایتتان از چه بخشهایی بیشتر استقبال کرده و آنها را مطالعه کردهاند و یا این که دریابید کدام بخشها جذاب نیستند و کاربران مایل به مطالعه محتوای آنها نمیباشند. بخش هایی که برای سئو داخلی سایت نباید از قلم بیاندازیم:
- منو سایت
- فوتر سایت
- ساید بار سایت
- دسته بندی های سایت
- سئو مقالات
- سئو تصاویر
- سئو ویدئو ها
- سئو خدمات
- سئو محصولات
- سئو نمونه کارها
اگر موردی جا مونده برامون کامنت کنید که همه استفاده کنیم.
تاثیر اسکیما در سئو داخلی
حتما با اسکیما (Schema) اشنایی دارید ولی ایا از تاثیر ان در سئو اطلاع دارید؟ تاثیر اسکیما در سئو کم نیست در واقع زمانی که شما از اسکیما استفاده می کنید به موتورهای جستجو میگویید دقیقا هربخش شامل چیست و چه کاری انجام میدهد برای مثال بیزنس موضوعش چیست، مقاله شما چگونه است، نویسنده فلان مطلب کیست ادرس شرکت/فروشگاه شما چیست و چه تایمی خدمات و محصول ارائه میدهید .یکی از مهمترین تاثیرهای استفاده از اسکیما در سئو داخلی، نشان دادن سایت شما در گراف دانش گوگل است که در صفحه اول نتایج به کاربران نمایش میدهد.(چون مقاله مرتبط با این پاراگراف در سئو ایران داریم بنظر همین مقدار متن کافیست که هم مطلب پوشش داده شده باشه هم از کنیبال جلوگیری شود)
پیوند یکتای (URL) بهینه
پیوند یکتا یا همان url زمانی بهینه است که برای کاربر راحت باشد، بامعنا باشد، به موضوع صفحه مرتبط باشد همچنین کوتاه باشد که استفاده از ان راحتتر باشد. بهتر ان است که شامل کلمه کلیدی صفحه هم باشد. قرار دادن متن پیوند یکتا به زبان انگلیسی این مزیت را دارد که هنگام اشتراک کذاری نظم خود را حفظ میکند و دچار بهم ریختگی نمیشود.
نقش مدیا در سئو داخلی(ویديو-عکس-صوت و..)
یکی از موارد مهم در سئو داخلی استفاده از تصاویر، صوت و ویدیو است. استفاده از مدیا باعث سرگرم شدن کاربر و همچنین خارج شدن صفحه از حالت خشک و بی روح است .هنگامی که کاربر در حال تماشای ویدیو یا خواندن یک عکس اینفوگرافیک است مدت زمان حضورش در صفحه بالا میرود و این امتیاز مثبت برای سایت است البته باید توجه کنیم باید مواردی را در سایت قرار دهیم که علاوه بر نگه داشتن کاربر و توجه به بحث سئو، برای کاربر مفید و کارامد باشد . از مزیتهای مهمتر مدیا خصوصا ویدئو و صوت میتوان به اعتمادسازی بیشتر برای کاربر اشاره کرد. فرض کنید شما محصولی برای فروش دارید یا خدماتی برای ارائه دارید زمانی که صاحبان سایت و برند جلوی دوربین قرار میگیرند و از خدمات و محصولات خود سخن می گویند کاربر به مراتب بیشتر می تواند اعتماد کند و خرید/استفاده از خدمات بهتر و بیشتر میشود.
استفاده درست از کلمات کلیدی و تاثیر ان در پیشگیری از کنیبالیزیشن
اهمیت و جایگاه کلمات کلیدی از چشم هیچکس پوشیده نیست چرا که رکن اساسی فرایند سئو همین استفاده درست از کلمات کلیدی است. استفاده از همین کلمات کلیدی باعث رشد سایت شما میشوند اگر در جای درست استفاده نشوند میتوانند مشکلاتی همچون کنیبالیزیشن یا همنوع خواری را بوجود بیارود . این مشکل زمانی بوجود میاید که برای هر کلمه کلیدی بیش از بک صفحه در سایت داشته باشید که در این صورت موتورهای جستجو گیج میشوند و نمیتوانند صفحه اصلی را تشخیص دهند و رتبه و اعتبار را بین این صفحات تقسیم میکنند و صفحه اصلی افت می کند.
راهنمایی کاربران در بخش کامنت
گاهی پس از مطالعه محتوای نوشته شده، کاربر بازهم پاسخ خود را دریافت نمیکند و در قسمت نظرات و کامنتها از شما صاحب وبسایت سوال خود را میپرسد اینجاست که شما میتوانید با راهنمایی درست کاربر این امتیاز رضایت را از ایشان دریافت کنید که برای موارد بعدی اگر سایت ما را در نتایج مشاهده نمود باتجربه خوبی که از قبل داشته بازهم سایت مارا انتخاب میکند که این موارد برای سئو سایت ما بسیار مفید است. مورد مهم دیگری که میتوان به اهمیت راهنمایی کاربر در بخش نظرات اشاره کرد استفاده از کلمات کلیدی و لینکسازی در این بخش است که در هنگام پاسخ به سوال کاربر میتوانید از انها استفاده کنید.
استفاده از سیگنالها و دیتای سرچ کنسول
سرچ کنسول از بهترین ابزارهای گوگل است که بصورت رایگان در اختیار وبمسترها قرار گرفته است. گوگل سرچ کنسول یکی از بهترین ابزارها برای راهنمایی مدیران وبسایت هاست در این ابزار میتوانید ببینید کدام صفحات شما مشکل ایندکس دارند. کدام صفحات هیچ لینکی به انها داده نشده است و اصطلاحا یتیم هستند، صفحات پر بازدید خود را می توانید مشاهده کنید، صفحات با بیشترین/کمترین میزان کلیک را هم میتوانید مشاهده کنید.
بعد از مدتی از راهاندازی سایت شما کیوردهایی که با انها ایمپرشن دریافت کردهاید را در کنسول خود میتوانید مشاهده کنید و نسبت به اپدیت یا ایجاد انها در صفحه مربوطه اقدام کنید.
چه عواملی باعث پایین آمدن رتبه وب سایت می شود؟
- تولید محتوای کوتاه باعث افت رتبه سئو داخلی سایت می شود از دید گوگل محتوای کم تر از 400کلمه ارزشی ندارد و محتوای مفید باید بیش از 900 کلمه باشد
- گوگل محتوای تکراری و کپی شده را بی ارزش می داند و به محتوای منحصر و یکتا نمره می دهد در غیر اینصورت نمی تواند تشخیص دهد که محتوای اصلی برای کیست و جریمه می شوید.
- استفاده کردن از روش کلوکینگ یعنی) پنهان کردن کدها برای موتور های جستجوگر (،باعث می شود گوگل شما را به شدت جریمه کند.
- به کار بردن بیش ازحد کلمات کلیدی درصفحات
- استفاده کردن از ربات هایی که به صورت خودکار محتوای بی ارزش تولید می کنند گوگل در صورت شناسایی کردن این محتوا رتبه سایت را پایین می آورد
مطلب را برای رفع نیاز کاربر بنویسید نه گوگل
مطلب زمانی ارزش پیدا میکند که برای نیاز کاربران نوشته شده باشد نه رتبه گرفتن از موتورهای جستجو . مطلبی که برای کاربر مفید باشد رضایت کاربران را در پی دارد و در نتیجهی ان موتورهای جستجو هم به شما امتیاز میدهند ولی مطلبی که نیاز کاربر را در نظر نگیر بعلت تصنعی بودن و غیرمفید بودن فیدبک های خوبی دریافت نمیکند و در نتیجه رشدی نخواهد داشت.
اثر سئو تکنیکال بر سئو داخلی
تکنیکال سایت همان بخش فنی سایت است که اگر دچار خطا شود حتی روی ظاهر سایت هم اثر میگذارد. یکی از موارد مهم تکنیکال داشتن گواهی ssl است که از موارد اولیه امنیت سایت است که در این حالت سایت به جای http با https باز میشود با انجام این کار به گوگل گفتهاید قوانین شما در سایت ما رعایت شده است.
مورد بعدی تکنیکال که باید رعایت کنیم پیدا کردن لینکهای شکسته در سایت است این لینکها چون راه به جایی نمیبرند باعث سردرگم شدن و اذیت شدن کاربر میشوند و تجربه خوبی را برایش رقم نمیزند.
ریسپانسیو بودن سایت مخصوصا برای حالت موبایل
این روزها استفاده کاربران از تلفن هوشمند بسیار بیشتر شده است و روند ان بشدت رو به رشد است پس به تبع ان استفاده کاربران از نسخههای موبایلی وب بیسار بیشتر است و از ان جایی که بنظر گوگل همیشه حق با کاربر است پس واجب است سایتها نسخه موبایلی خود را بسیار تقویت کنند و اصطلاحا موبایل فرندلی کنند که دسترسی کاربران به تمام اجزای سایت در بهترین و سریعترین حالت ممکن صورت بگیرد.
سایتی که حالت ریسپانسیو را نداشته باشد کاربر مجبور میشود برای دیدن متن صفحه را زوم کند یا المانها به درستی و در سایز موبایل قرار نگرفته باشند این موارد باعث افزایش نرخ پرش میشوند که برای سایت ما امتیاز منفی حساب میشود.
ui/ux و تاثیر آن در سئو داخلی سایت
همانطور که احتمالا میدانید ui مخفف عبارت User Interface Design و ux مخفف عبارت User Experience Design است.
در ui تمرکز بر طراحی بصری و گرافیکی و هارمونی رنگهاست و بهتر از است از طرح و رنگهای ساده استفاده شود، تایپوگرافی چگونه باشد و…
در ux تمرکز بر کجا قرار گرفتن المانها و چگونه بهتر شدن انهاست مثلا فرم تماس یا سرچ در کجای صفحه قرار بگیرد بهتر است، در منوی سایت چه مواردی بهتر است قرار بگیرد؟ کدام موارد در سایدبار قرار بگیرند و غیره.
حال تصور کنید با صفحهای از سایت مواجه شدهاید که هیچکدان از این موارد را رعایت نکردهاند ؛ سایت ترکیب گرافیکی مناسبی ندارد، المانها در جای درست قرار نگرفتهاند و کاربر نیاز به جست و جوی زیادی دارد تا انها را پیدا کند. در چنین حالتی این سایت برای ما دستاورد خاصی نخواهد داشت چه در بحث فروش چه ارائه خدمات و…. زیرا کاربر با سختی و ناهمگونی مواجه شده است و خسته میشود و سایت ما را ترک میکند.
سوالات متداول درباره سئو داخلی سایت
- سئو داخلی سایت چیست؟
- کارهایی که نباید در سئو داخلی سایت انجام دهید، کدام اند؟
- سئو داخلی چه تاثیری بر سایت می گذارد؟
- بعد از اپدیت اخیر گوگل در سال 2024 سئو داخلی چه تغییراتی کرد ؟ قطعا تمامی مواردی که قبلا برای سئو داخلی انجام میدادید را امروز هم باید انجام بدید اما بعد از این اپدیت ها مشخص شد که محتوای مفید و کاربر پسند تاثیر زیادی در رتبه گرفتن صفحه شما دارد.
14 Comments
سلام لطفا در مورد ایندکس محتویات سایت بیشتر توضیح دهدی با تشکر از سایت خوبتون
آیا نوع جمله بندی هم در سئو داخلی سایت تاثیر دارد؟
در کل صفحه اصلی باید چند تا تک h1 داشته باشیم؟
بهتره حداکثر 2 تا h1 داشته باشید. مگر در شرایط خاص و برای برخی سایت های بزرگ که به صورت عمودی افقی برنامه سئو بلند مدتی دارند
سلام.
می خواستم بدون سئو داخلی سایت چطور می تونه به ما کمک کنه تا سایت کامل و مفقی داشته باشیمو واینکه واقعا سئو داخلی می تونه تاثیر گذار باشه.
میشه بفرمایید در کل چند تگ h2 می توان در سایت قرار داد؟
منظورتون از در سایت مشخصا کجای سایت هست؟
اگر صفحه ی اصلی منظورتون هست بین ۲ تا ۴ عدد
اگر برای پست ها منظورتونه حداکثر ۲ عدد
بهترین حالته
جناب مشتی 😉
اگر اهمیت سئو داخلی سایت رو جدی نگیرید کل سایت از بین میره
کلمات کلیدی چندبار تکرار کنیم نسبت به متن چجوری تشخیص بدیم تعداد تکرارشو؟
حداکثر از چندتا لینک داخل متن می تونیم استفاده کنیم؟
بستگی به سایت و پیشینه اون داره
اما
معمولا ۳ تا ۵ لینک
این موضوع به چگالی کلمات یا Keywords density مربوط هست.
معمولا برای متون ۱۲۰۰ کلمه ای بیشتر از ۵ مرتبه و کمتر از ۱۲ مرتبه توصیه میکنیم که به سئو کمک کنه
این موضوع مربوط به آموزش های خزنده ها و گوگل ایندکسین. میشه
لطفأ آموزش های مربوطه رو بخونید و در آموزش مربوطه بپرسید
خیلیا میگن سئو خارجی و لینک سازی مهم تره و تاثیر بیشتری روی سئو سایت داره
در صورتیکه اصلا اینطور نیست
بدون سئو داخلی
سئو خارجی سایت اصلا مفهومی پیدا نمیکنه