فهرست موضوعات در این آموزش
گوگل scholar چیست؟
اگر دانشجو، محقق و یا حتی یک کاربر ساده هستید که قصد بدست آوردن اطلاعات درباره موضوعی را دارید، گوگل scholar کمک بسیار زیادی می تواند به شما بکند. در حقیقت گوگل اسکالر (گوگل اسکولار) و یا در تلفظ اصلی آن گوگل اسکالر، یک موتور جست و جوی کاربردی است که به صورت رایگان می توانید به وسیله آن به بسیاری از مقالات و یا منابع علمی و پژوهشی دسترسی پیدا کنید.
حتما بخوانید: گوگل چیست؟
ممکن است روش های دیگری هم برای بدست آوردن مقالات و یا منابع علمی و… وجود داشته باشد، اما اگر به دنبال آسان ترین روش هستید، استفاده از گوگل scholar همان چیزی است که به دنبال آن هستید. شما با استفاده از این موتور جست و جو می توانید به بسیاری از مقالات، کتاب ها، مستند ها، متون حقوقی و یا قضایی، پایان نامه ها و… دسترسی داشته باشید. در ادامه می پردازیم به نکات بسیار مهم و نحوه استفاده از این موتور جست و جو، پس با ما همراه باشید.
حتما بخوانید: اصطلاحات سئو سایت
آموزش کار با گوگل scholar و بررسی نکات مهم آن
در زمانی که شما در موتور جست و جو گوگل اسکالر عبارتی را جست و جو می کنید، با هزاران نتایج مختلف رو به رو نخواهید شد و صرفا می توانید مقالات، منابع، مستندات پژوهشی و یا علمی را مشاهده نمایید. با کمک گوگل اسکالر به راحتی می توانید با جستجوی عبارت گوگل اسکولار (در تلفظ صحیح “اسکالر”) وارد این بخش از گوگل شوید.
شما در این قسمت می توانید نوع دسته بندی اطلاعاتی را که قصد دارید به آن دسترسی داشته باشید را انتخاب نمایید. از جمله این دسته بندی ها عبارت اند از: جست و جو در بین مقالات (Articles)، قضا و یا دادگاه ها (Case law) ، پژوهش ها، مستند ها و… . همچنین می توانید با لحاظ کردن یک سری تغییرات موجب بهبود سازی این موتور پیشرفته گوگل برای به نمایش درآوردن نتایج شوید.
نحوه بهبود نتایج جست و جوی گوگل scholar به صورت پایه
موتور جست و جوی گوگل اسکالر این قابلیت را به شما می دهد تا علاوه بر جستجوی ساده عبارات، جستجوی پیشرفته آن را، با شخصی سازی کردن یک سری شاخص ها تجربه نمایید.
در مرورگر هایی که زبان پیش فرض آنها انگلیسی بوده، در سمت چپ و مرورگر هایی که زبان پیش فرض آنها فارسی است، در سمت راست یک پنل را مشاهده خواهید کرد که با استفاده از آن می توانید یک سری شاخص ها همچون زمان انتشار (به طور مثال مقالات بین سال های 2005 تا 2010)، نوع ترتیب نمایش از نظر زمان انتشار، ارتباط و… را شخصی سازی نمایید.
بهبود نتایج گوگل اسکالر به صورت پیشرفته
یکی از مهم ترین قابلیت های این موتور جست و جو، قابلیت پذیرش تنظیمات پیشرفته برای شخصی سازی کردن جستجو می باشد. که شما با باز کردن منوی همبرگری این صفحه، می توانید به این تنظیمات پیشرفته و یا (advanced search) دسترسی داشته باشید. تنظیمات گوگل اسکالر در قالب یک سری فیلد وجود دارد که باید آنها را تکمیل نمایید. این فیلد ها عبارت اند از:
فیلد AND و یا with all of the words
عباراتی را که در این فیلد تکمیل می نمایید، در واقع همان جست و جوی معمولی است و یا به زبان ساده، این موتور جست و جو عباراتی را که در این فیلد مشاهده نماید، در تمام متون بررسی و پیدا می کند.
فیلد “” و یا همان with the exact phrase
زمانی که شما عباراتی را در بین دوتا کوتیشن وارد نمایید، دقیقا این عبارت توسط این موتور در بین مقالات، جست و جو می شود.
فیلد (-) و یا همان without the words
زمانی که شما عبارتی را در این فیلد تکمیل نمایید به معنای آن است که نتایجی به نمایش شما در خواهد آمد که این عبارات در بین آنها نخواهد بود.
فیلد OR و یا همان with at least one of the words
شما می توانید با استفاده از این فیلد دو کلمه را نام برده تا حداقل یکی از این کلمات در نتایج جست و جو وجود داشته باشد.
فیلد allintitle و یا همان where my words occur
شما با استفاده از این فیلد می توانید مشخص نمایید که عبارتی را که قصد جست و جوی آن را دارید، تنها در عنوان وجود داشته باشد و یا در تمام مقاله مورد نظر.
فیلد author و یا همان Return articles authored by
اگر شما نام مولف به خصوصی را در ذهن دارید، با وارد کردن نام آن در این فیلد می توانید مقاله مورد نظر را در صورتی که آن مولف آن را نوشته باشد را مشاهده نمایید.
فیلد source و یا همان Return articles published in
با تکمیل نمودن این عبارت همانند فیلد قبلی، می توانید منبعی را که در نظر دارید تا گوگل در آنجا اقدام به جست و جو نماید را وارد نمایید، مانند ویکی پدیا و… .
معرفی برخی از مهم ترین ویژگی های استفاده از گوگل scholar
- جست و جوی عبارت مورد نظر شما در تمام منابع پژوهشی و علمی
- قابلیت جستجوی مقاله ها و یا مستندات طبق سال انتشار هر یک
- توانایی بازدید از رفرنس مقالات و یا مستندات
- قابلیت بازدید از تعداد رفرنس های مقالات
- توانایی بررسی ورژن های متفاوت مقاله مورد نظر
- نمایش مقالات و… در قالب های مختلف
- به نمایش درآمدن نقل قول ها، انتشارات و یا نویسندگان مرتبط با آن.
- توانایی جستجوی عبارت به صورت ساده تا پیشرفته
درباره گوگل اسکالر
روی شانه های غول ها بایستید.
Google Scholar یک راه ساده برای جستجوی گسترده ادبیات علمی ارائه می دهد. از یک مکان، می توانید در بسیاری از رشته ها و منابع جستجو کنید: مقالات، پایان نامه ها، کتاب ها، چکیده ها و نظرات دادگاه، از ناشران دانشگاهی، انجمن های حرفه ای، مخازن آنلاین، دانشگاه ها و سایر وب سایت ها. Google Scholar به شما کمک می کند تا کار مرتبط را در سراسر جهان تحقیقات علمی پیدا کنید.
جمع بندی
امروزه اگر شما یک دانشجو، محقق، دانش آموز و یا حتی یک کاربر ساده باشید، با استفاده از گوگل اسکالر می توانید به صورت رایگان به مقالات، مستند ها و… دسترسی پیدا کنید. شما می توانید با شخصی سازی کردن جستجوی خود، با استفاده از فیلد های گفته شده در این مقاله، نتایجی بهینه تر و دقیق تری بدست آورید.
اما باید دقت داشته باشید که این موتور جستجوگر گوگل ممکن است برای افرادی که قصد بدست آوردن مطالب بسیار دقیق و تخصصی هستند مناسب نباشد. اما برای افرادی که به اطلاعات بسیار تخصصی نیازی ندارند، گوگل اسکالر بسیار کاربردی و مفید خواهد بود.
2 Comments
سلام
دوستان
آیا راهی برای ایندکس شدن یک سایت وردپرسی جدید با حوزه پزشکی از سمت ایران در گوگل اسکالر هست؟؟
خیلی برام مهمه
ارادت استاد عزیز
یکی از مشتریام سوالی ازم پرسید که کاملا درمانده شدم، ممنون میشم راهنماییم کنید.
چندتا سوال داشتم
1. چطور مطمئن باشیم که در مسیر درست سئو کردن یک سایت پزشکی هستیم؟
2. سایت وردپرسی یک مجله پزشکی هست و داری مجوز های بین المللی
این سایت باید مقالاتش در سایت های بین المللی که مجلات علمی رومنتشر میکنن نمایش داده بشه. مثل گوگل اسکالر
حال سوال اینجاست: میگن گوگل اسکال نمیتونه با سایت های کوچک ارتباط برقرار کنه
آیا افزونه ای هست که این مشکلات رو حل کنه و بتونه با گوگل اسکالر و….. ارتباط برقرار کنه یا خیر؟ راهکاری وجود داره؟
3. امروزه نرم افزارهایی کار سئو و غیره رو، مثل ربات انجام میده، آیا افزونه ی وردپرسی، روشی یا راهکاری هست که بتونه جایگزینی مناسب برای سایت های وردپرسی به وجود بیاره که مجلات علمی راحت تر مدیریت بشن و تولید محتوای علمی هم انجام بشه