شما وقتی میخواهید به مکانی مراجعه کنید نیاز دارید که از نقشه ی راه استفاده کنید، اصلا بدون نقشه و یا مسیر یاب جایی رفتن عاقلانه است؟ قطعا خیر
مخصوصا اگر اولین بار است که به آن مکان مراجعه میکنید، یا مثلا در یک مجتمع بزرگ نیاز به راهنمایی در طبقات دارید، تا بدانید باید به کدام طبقه بروید، سایت نیز به همین روال است و باید نقشه ای داشته باشد که موتورهای جستجو بتوانند سایت را crawl کنند و خصوصا برای یافتن تغییرات و اضافه شدن صفحات جدید سریع تر مطلع شوند و اقدامات indexing را انجام دهند این نقشه ی سایت ، همان سایت مپ میباشد. برویم سراغ سایت مپ چیست؟ و چه تاثیری در سئو سایت دارد!
فهرست موضوعات در این آموزش
سایت مپ چیست؟ site map
sitemap فایل متنی می باشد که در سایت شما آدرس تمام صفحات سایت را در بر دارد. سایت مپ اطلاعات هر صفحه از سایت را در خود نگهداری می کند، این فایل بروزرسانی و اهمیت و نحوه ارتباط با صفحات دیگر را نیز در برمیگیرد.
نقشه سایت یک فایل XML است که URL های یک سایت را لیست می کند.
دقت کنید: سایت مپ را با نقشه سایت هایی که در گذشته در سایت ها برای کاربران طراحی می کردند اشتباه نگیرید. آن ها صفحات سایت را به کابران نمایش می داد اما در اینجا صحبت از صفحه و یا آدرسی است که آدرس تمام صفحات سایت را به موتور های جستجو می دهد تا اگر به هر دلیل حتی صفحه ای یتیم بود برای مثال گوگل بتواند آنرا پیدا کند… پیشنهاد ما این است که Orphaned content چیست را مطالعه کنید.
sitemap به موتورهای جستجو مانند گوگل کمک می کند صفحات سایت ما را بهتر پیدا کنند و از به وجود آمدن صفحه جدید و تغییرات در صفحات قدیمی شما و موتورهای جستجو را آگاه می سازد. همچنین شانس شما را برای ایندکس شدن بیشتر خواهد کرد ولی تضمینی برای اینکه صفحات بهتر ایندکس شوند وجود ندارد، اما بودن sitemap اگر قرار باشد یک صفحه از سایت ایندکس شود، به این کار سرعت خواهد بخشید.
آیا به نقشه سایت نیاز دارم؟
اگر در سایت خود به شکل درستی لینکسازی کرده باشید یافتن و حتی درک گوگل از سایت شما بهتر خواهد شد. لینک مناسب به این معنی است که به تمام صفحاتی که به نظر شما مهم می دانید می توان از طریق خزش از طریق این لینکها دسترسی پیدا کرد. نثشه سایت میتواند در خزش و پیدا کردن تمام صفحات مخصوصا صفحات مهم سایت کمک شایانی داشته باشد.
ممکن است به نقشه سایت نیاز داشته باشید اگر:
سایت شما بزرگ است. به طور کلی، در سایت های بزرگ، اطمینان از اینکه هر صفحه با حداقل یک صفحه دیگر در سایت لینک داده شده است، دشوارتر است. در نتیجه، به احتمال زیاد ربات گوگل ممکن است برخی از صفحات جدید شما را کشف نکند.
سایت شما جدید است و لینک های خارجی کمی به آن دارد. خزنده گوگل و سایر خزندههای وب با دنبال کردن لینکها از یک صفحه به صفحه دیگر در وب میخزند. در نتیجه، اگر سایت دیگری به صفحات شما لینک داده نشود، ممکن است خزنده گوگل صفحات شما را کشف نکند.
سایت شما دارای محتوای رسانه ای غنی (ویدئو، تصاویر) است یا در Google News نشان داده شده است. گوگل میتواند اطلاعات اضافی را از نقشههای سایت برای جستجو در نظر بگیرد.
ممکن است نیازی به نقشه سایت نداشته باشید اگر:
سایت شما کوچک است و کمتر از ۵۰۰ صفحه دارد که میخواهید در وب نشان داده شوند.
سایت شما به صورت داخلی لینک شده است. این بدان معنی است که خزنده گوگل می تواند با دنبال کردن لینکهایی که از صفحه اصلی شروع می شود، تمام صفحات مهم سایت شما را پیدا کند.
شما فایل های رسانه ای (ویدئو، تصویر) یا صفحات خبری زیادی ندارید که بخواهید در نتایج جستجو نشان داده شوند. نقشههای سایت میتوانند به گوگل کمک کنند تا فایلهای ویدیویی و تصویری یا مقالههای خبری را در سایت شما پیدا و درک کند. اگر نیازی به نمایش این نتایج در جستجو ندارید، ممکن است نیازی به نقشه سایت نداشته باشید
Sitemap چه فایلهایی را پشتیبانی میکند؟
گوگل توانایی این را دارد که پسوندهای متفاوت را در Sitemap شناسایی کند. و این امر به محتویات سایت وابسته است و شما می توانید با Sitemap این کار را برای موتورهای جستجو و گوگل آسان کنید.
نقشه سایت یا همان Sitemap می تواند پسوندهایی مانند HTML، Video، Image، Mobile و News را پشتیبانی کند.
برای درک کامل تری از سایت مپ باید این را گفت که در اصل با ایجاد سایت مپ، یک generator در سایت ایجاد میشود و این generator می بایست با زبان سایت شما و بخش های مختلف آن سازگاری داشته باشد، برای مثال اگر سایت شما با asp.net ایجاد شده می بایست این generator هم منطبق با زبان asp.net باشد. این موضوع برای cms ها ساده تر است، چرا که برای هر کدام تیمی در گذشته ماژول مورد نیاز برای ایجاد سایت مپ را ساخته و فقط کافی است شما آنرا در سایت خود نصب نمایید.
سایت مپ ها در تمام مدل های طراحی سایت وجود دارند و به نوعی راهنمای سایت ها برای موتور های جستجو هستند. برای وردپرس، سایت سازها، cms هایی مانند لاراول و سایر فریم ورک های طراحی سایت، سایت مپ هایی وجود دارد که می توانید آنها را برای سایت خود استفاده کنید. تاثیر سایت مپ بر روی سئو سایت واقعا چشمگیر است.
روش ایجاد سایت مپ برای سایت
شما نیاز به تولید نقشه روزانه برای سایت خود ندارید، کافی است که یکبار کد آن را تولید کنید، از آن پس با ایجاد هر صفحه یا نوشته یا محصول در سایت، یک بخش به سایت مپ سایت به صورت اتوماتیک اضافه خواهد شد که اشاره به آن صفحه جدید دارد. (اشاره به آدرس یا همان url آن صفحه دارد. url چیست؟ ) برای وردپرس و cms های دیگر واقعا بهترین روش استفاده از پلاگین ها و ماژول های آماده است. اما برای سایت های دیگر باید آنها را خودتان با استفاده از کدهای موجود در اینترنت توسعه دهید.
روش های خاص ایجاد سایت مپ
ساخت سایت مپ در وردپرس با افزونه
ساخت سایت مپ در وردپرس کار بسیار سادهای است. شما میتوانید از افزونههای مختلفی برای این کار استفاده کنید. یکی از محبوبترین افزونههای ساخت سایت مپ در وردپرس، افزونه Yoast SEO است.
مراحل ساخت سایت مپ در وردپرس با افزونه Yoast SEO
- ابتدا افزونه Yoast SEO را از مخزن وردپرس نصب و فعال کنید.
- پس از فعال سازی افزونه، به صفحه تنظیمات افزونه Yoast SEO بروید.
- در بخش Sitemaps، گزینه Generate a Sitemap را فعال کنید.
- پس از فعال کردن این گزینه، سایت مپ شما در آدرس زیر ایجاد میشود:
https://yourdomain.com/sitemap.xml
- برای ثبت سایت مپ خود در گوگل سرچ کنسول، وارد حساب کاربری خود در گوگل سرچ کنسول شوید.
- در بخش Sitemaps، روی Add a new sitemap کلیک کنید.
- در فیلد Sitemap URL، آدرس سایت مپ خود را وارد کنید.
- روی Submit کلیک کنید.
پس از انجام این مراحل، سایت مپ شما در گوگل سرچ کنسول ثبت میشود. این امر به موتورهای جستجو کمک میکند تا صفحات وب سایت شما را بهتر درک کنند و آنها را سریعتر ایندکس کنند.
- ایجاد سایت مپ به کمک سایت های تولید سایت مپ
قطعا اگر از وردپرس استفاده نمیکنید یا برنامه نویسی بلد نیستید ، این بهترین راه است: آدرس دامنه خود را در سایت xml-sitemaps.com درج کنید، سپس بعد از مدت کوتاهی (بستگی به تعداد صفحات سایت شما دارد که چند دقیقه اعلام میکند) یک فایل با پسوند xml به شما تحویل میدهد، که در ریشه هاست خود آن را آپلود میکنید، این فایل به نام sitemap.xml میباشد و در گام بعدی تاییدیه سایت مپ را نیز تیکش را میزنیم.
- ایجاد سایت مپ به صورت دستی
شما میتوانید با کمک کد زیر سایت مپ را خودتان تولید کنید و صفحاتی که به نظرتان مهمتر است را قرار دهید.
<urlset xsi:schemaLocation= <url> |
---|
- ایجاد سایت مپ با افزونه های موجود برای cms ها ( از جمله افزونه Yoast seo یا google sitemap ) برای تولید و Generat سایت مپ برای سایت های وردپرسی
سایت مپ چیست؟
- مرور ساختار صفحات سایت
- کد گذاری url های سایت
- درج تاریخ اخرین بروزرسانی و…
- افزودن نقشه سایت به ریشه سایت درج آدرس نقشه در فایل Robots.txt
- معرفی به وبمستر (سرچ کنسول گوگل)
برای راه اندازی سرچ کنسول گوگل از این بخش استفاده کنید:
نقشه سایت برای خزیدن موتورها و ایندکس کردن وب سایت ضروری است تا بتوان محتوای درون آن را در نتایج جستجو قرار داد.
حتی اگر تجربه زیادی در زمینه توسعه وب ندارید، احتمالا از بهینه سازی موتور های جستجو (SEO) شنیده اید. این یک اصطلاح مهم برای یک لیست عظیم از تکنیک هایی است که می توانند رتبه سایت شما در موتورهای جستجو را بهبود بخشند. بسیاری از استراتژی های سئو که می خواهید در مورد آنها بشنوید متمرکز بر کلمات کلیدی هستند – اما کارهای دیگری نیز وجود دارند که به همان اندازه بسیار حیاتی هستند.
به عنوان مثال، یکی از بهترین کارهایی که می توانید برای افزایش ترافیک ارگانیک سایت خود انجام دهید ایجاد نقشه سایت است. سایت مپ لیستی از کلیه آدرس های اینترنتی (url های سایت) موجود در سایت شما است که اطلاعاتی در مورد آنها وجود دارد. کاری که یک نقشه سایت انجام می دهد این است که ارتباط بین مطالب شما را به موتورهای جستجو میدهد و کار را برای موتور جستجو آسانتر میکند. خوشبختانه، نیازی به دانش خاصی ندارید تا یک سایت مپ حرفه ای بسازید.
در این پست، توضیح می دهیم که نقشه سایت چیست؟ و چگونه آنرا در سایت خود قرار دهید و با جزئیات آن بیشتر آشنا شده و نحوه کار آنها را درک میکنید. ما همچنین به شما نشان خواهیم داد که چگونه می توانید یک مپ ایجاد کنید و به Google معرفی کنید. آموزش راه اندازی سرچ کنسول گوگل
آیا تاکنون فکر کرده اید که چگونه گوگل وب سایت ها را پیدا می کند و تصمیم می گیرد که چگونه سایتها را رتبه بندی کند؟ کلید اصلی Googlebot است – یک برنامه “خزنده” که دو کار اساسی را بر عهده دارد. Googlebot وب را مرور می کند و از صفحه ای به صفحه ای دیگر منتقل می شود. در طول راه، اطلاعات مربوط به پیوندهای مختلفی را که بازدید می کند و نحوه ارتباط آنها را ثبت می کند.
سپس Google از این داده ها برای ایجاد نتایج جستجو استفاده می کند و مشخص می کند کدام یک از مطالب خاص را در نتایج بالاتر نمایش دهد.
با توجه به محبوبیت گسترده Google و اهمیت ترافیک ارگانیک ، شما می خواهید همه تلاش خود را برای کمک به این ربات در درک سایت خود انجام دهید. این جایی است که نقشه های نقشه وارد می شوند.
نقشه سایت (همچنین به عنوان “نقشه سایت XML” نیز خوانده می شود) پرونده ای است که هیچ یک از بازدید کنندگان انسانی شما تاکنون مشاهده نخواهند کرد. علامت گذاری شده است برای “فقط موتور جستجو” و هر صفحه در سایت شما ذکر شده است. همانطور که معلوم است ، این پرونده ساده ابزاری بسیار ارزشمند است.
مزایای استفاده از نقشه سایت
از نظر فنی، به نقشه سایت نیازی ندارید. با سرعتی که Googlebot (و سایر ربات های موتور جستجو) کار می کنند ، بدون شک سایت شما را به تنهایی پیدا و در لیست خود درج می کنند. با این حال، این تضمین نمی کند که هر آنچه را که درک نمیکنید ، اجرا هم نکنید، یکی از دلایل اهمیت ساخت سایت مپ این است که در سرچ کنسول گوگل یا همان وبمستر گوگل بخشی برای مدیریت سایت مپ ها وجود دارد. پس قطعا مهم است. / تمام
نقشه سایت با انجام دو وظیفه اصلی این نگرانی را کاهش می دهد:
از لیستی از تمام صفحات سایت شما تشکیل شده است تا Googlebot مطمئن باشد که همه چیز را پیدا کرده و کشف می کند.
نقشه سایت شامل “ابر داده(اطلاعات جامع و کامل)” – یا اطلاعات متنی در مورد هر صفحه و ساختار صفحات است. این داده ها به چگونگی ساماندهی صفحات و ارتباط آنها با یکدیگر ، آخرین بار به روزرسانی آنها و غیره می پردازد. نقشه سایت برای اطمینان از اینکه Googlebot تمام محتوایی را که باید ارائه دهید مشاهده می کند ، و درک نحوه سازماندهی آن ضروری است. به همین دلایل ایجاد یکی برای سایت شما بسیار مهم است. خوشبختانه ، این کار سختی نیست.
ایجاد نقشه سایت برای وب سایت شما
از آنجا که بیشتر وب سایت ها با نقشه سایت تهیه نمی شوند ، باید یک مورد ایجاد کنید. برای این کار چندین روش وجود دارد که متداول ترین گزینه ها عبارتند از:
یک نقشه سایت به صورت دستی بسازید. این مزیت این است که به شما امکان می دهد نقشه سایت خود را شخصی سازی کنید ، اما فقط برای توسعه دهندگان وب باتجربه توصیه می شود.
از ابزاری تهیه شده توسط بستر وب سایت خود استفاده کنید. تعداد زیادی از سازندگان وب سایت و سیستم های مدیریت محتوا (CMS) ابزار یا افزودنی هایی را ارائه می دهند که می توانید برای ایجاد نقشه سایت استفاده کنید. به عنوان مثال ، کاربران WordPress می توانند افزونه اختصاصی را بارگیری و نصب کنند که به سرعت کار را انجام دهد.
از یک تولید کننده نقشه سایت آنلاین استفاده کنید. این ابزارها عمدتاً از نوع platform-agnostic هستند و عموما گزینه بسیار خوبی هستند. لازم نیست چیز دیگری را در سایت خود نصب کنید ، و این روند به طور معمول سریع و ساده است.
این ابزار آسان است تا زمانی که وب سایت شما دارای کمتر از 500 صفحه باشد ، استفاده از آن آسان است. تمام کاری که شما باید انجام دهید اینست که آدرس اصلی سایت خود را در قسمت بالای صفحه وارد فیلد کنید و سپس بر روی Start کلیک کنید. تولیدکننده سایت شما را خزیده و چند دقیقه طول خواهد کشید «بستگی به اندازه سایت شما دارد»
چگونه به Google در مورد نقشه جدید سایت خود اطلاع دهیم
این مرحله آخر از نظر فنی اختیاری است. اگر یک نقشه سایت ایجاد کنید و آن را در سایت خود بارگذاری کنید ، در نهایت Googlebot آن را پیدا می کند. با این حال ، شما می توانید روند کار را سرعت بخشید ، و از ربات بخواهید که زودتر به این اطلاعات جدید نگاه کند. برای انجام این کار، باید نقشه سایت خود را به کنسول جستجوی Google اضافه کنید.
این داشبورد است که چندین ابزار مفید برای مدیریت وب سایت شما ارائه می دهد. کاملاً رایگان است و تنها آنچه شما نیاز دارید یک حساب Google است. اگر قبلاً از کنسول جستجو استفاده نکرده اید ، ابتدا باید سایت خود را به عنوان یک ویژگی جدید اضافه کنید. سپس ، سایت خود را از صفحه اصلی کنسول جستجو انتخاب کنید دکمه Add / Test نقشه سایت را انتخاب کنید ، URL را که نقشه سایت شما در آن قرار دارد وارد کنید و ارسال را وارد کنید.
پس از آن ، اگر صفحه را تازه کردید ، نقشه سایت جدید خود را ذکر شده است؛ Google از نقشه جدید شما مطلع می شود و باید به زودی آن را بررسی کند. در همین حال، شما ممکن است بخواهید بقیه مواردی را که کنسول جستجو ارائه کرده است کشف کنید. به عنوان مثال، می توانید ببینید Googlebot هنگام خزیدن سایت خود تحت Error Crawl با هرگونه خطایی روبرو می شود، و جزئیات فعالیت خود را تحت Crawl Stats مشاهده می کنید.
جمع بندی در مورد سایت مپ
سئو کارآمد صرفاً استفاده از کلمات کلیدی در وب سایت شما را شامل نمی شود، برای موفقیت در سئو همچنین به کلیه اطلاعاتی که موتور های جستجو برای درک بهتر محتوای شما نیاز دارند تا در اختیار موتورهای جستجو مانند Google قرار گیرد را شامل میشود. ایجاد نقشه سایت یکی از ساده ترین و بهترین راهها برای انجام این کار است. لیست های سایت مپ صفحات به خزنده های موتور جستجو می دهد هر آنچه را که باید در مورد صفحات و ساختار سایت شما بدانند.
همانطور که مشاهده کردیم، می توانید به راحتی نقشه سایت را با استفاده از ژنراتور آنلاین بسازید. سپس به سادگی باید آن را در سایت خود بارگذاری کرده و آن را در کنسول جستجوی Google اضافه کنید تا روند خزیدن سریع شود.
وجود سایت مپ برای کمک به خزنده ها اهمبت دارد، برای سایت های بزرگ و کوچک متفاوت است که تمامی صفحات و مقالات و url هایی از قبیل دسته بندی های سایت و برچسب و صفحات متعلق به نویسنده ها و … را بخواهیم در سایت مپ قرار دهیم، نکته دیگر این است که اگر به صورت دستی sitemap.xml را ایجاد میکنید از تگ های کاربردی نیز غافل نشویم.
14 Comments
سلام
ساختار نقشه سایت XML
میشه راجبش اموزش بدید ؟
سلام خسته نباشید میخاستم بپرسم از کجا میشه فهمید یک سایت نقشه مپ داره یا نه؟
آیا سایت مپ اگر تولید نگردد به سئوی سایت لطمه وارد می شود؟
سلام آیا سایت مپ یک افزونه است؟
با سلام
آیا سایت مپ ربطی به سئو سایت دارد؟
سلام
سابت مپ یک فایل است که با پسوند xml است و حاوی url های از سایت ما است و با فرمت متادیتا ذخیره میشود،( داده های ساختاریافته)
در پاسخ به سوال شما میتوان گفت که سایت مپ را به کمک افزونه ها نیز میتوان ایجاد کرد
روشی به غیر از افزونه نیز وجود دارد که شامل ایجاد دستی فایل sitemap و یا ایجاد باکمک سایت هایی که اتوماتیک تولید میکنند
سایت مپ جزء چک لیست های اولیه سئو است که به فرایند crawl کردن موتور جستجوها کمک میکند
در گذشته سایت مپ اهمیت زیادی داشت، با مرور زمان و پیشرفت موتورهای جستجو و هوشمند تر شدن موتورهای جستجو، سایت مپ جزئی از چک لیست های ابتدایی سئو شد
بهتر است تولید شود، زیرا گوگل مدام در حال تغییر است ، ممکن است درنظر بگیرد. که یکی از چک لیست های سئو را انجام نداده اید
ایجاد سایت مپ به کمک سایت های تولید سایت مپ گذاشتید اما قبلش مگه نباید بسازیمش؟ میشه آموزششو بزارید لطفا. ممنون میشم اطلاع بدید اگه منتشر کردید
اگه سایت مپ نداشته باشیم مشکلی پیش میاد؟
من سایتم رتبه های خوبی بدون سایت مپ داره
فروشگاه اینترنتی آل ور
کل محصولات متنوع داره
ما سعی کردیم ux و تجربه کاربری خوبی به کاربرای سایت بدیم
اما توی سئو اصلا جزء نتایج خوب نمیایم
محتوا عالیه
سایت مپ هم اوکی کردیم
اما ایندکس نمیشیم
علتش چیه؟
سايت مپ نداشته باشيم مشكلي ايجاد ميشه؟
بله، در صورت نداشتن سایت مپ سایت شما ایندکس نخواهد شد.
مطالبتون بسیار کاربردی می باشد خیلی ممنون