گوگل سرچ کنسول

گوگل سرچ کنسول
سئو سایت

سرچ کنسول یک سرویس رایگان ارائه شده توسط گوگل است که به شما کمک می کند حضور سایت خود را در نتایج جستجو، مشاهده، بررسی و عیب یابی کنید. برای اینکه در نتایج جستجوی گوگل قرار بگیرید، لازم نیست در کنسول جستجو ثبت‌نام کنید، اما کنسول جستجو به شما کمک می‌کند تا ببینید گوگل چگونه سایت شما را می‌بیند، چگونه می‌توانید صفحات خود را به کاربران بیشتری نمایش دهید و کجای سایتتان مشکلات تکنیکالی دارد. یکی از مهم ترین ابزارهای سئو سایت، همین سرچ کنسول می‌باشد که شما می توانید با کمک گرفتن از داده ها و گزارشاتی که توسط این ابزار در اختیار شما قرار داده می شود عملکرد وب سایت خود را در نتایج موتورهای جستجو بهبود دهید. در مقاله امروز تمام نکاتی که نیاز است درباره اینکه سرچ کنسول چیست؟ چه قابلیت هایی دارد؟ را در اختیار شما همراهان سئو ایران قرار دهیم

اگر بهینه سازی سایتتان در موتورهای جستجو یا سئو سایت شما برای فروش بیشتر خدمات و محصولات شما، فاکتوری حائز اهمیت است و برای موفقیت در گوگل زمان گذاشته اید و می خواهید در کار خود پیشرفت محسوسی داشته باشید و سایت شما برای کاربران گوگل نیز شناخته شده تر باشد، حتما میبایست با ابزار گوگل سرچ کنسول آشنا شوید و کار کردن با آن را آموزش ببینید.

گوگل سرچ کنسول چیست

گوگل سرچ کنسول

فهرست موضوعات در این آموزش

سرچ کنسول چیست؟ چه قابلیت هایی دارد؟

آیا شما یک وب سایت دارید یا از وب سایت شرکتی که در آن کار می کنید نگهداری می کنید؟ پس برای انجام درست این کار، باید مراقب عملکرد وب سایت خود باشید. گوگل چندین ابزار برای جمع آوری و تجزیه و تحلیل داده ها از وب سایت شما ارائه می دهد. احتمالاً قبلاً نام Google Analytics و Google Search Console را شنیده اید. این ابزارها برای همه کسانی که وب سایت دارند رایگان هستند و می توانند بینش ارزشمندی در مورد وب سایت خود به شما ارائه دهند.

وبمسترها با کمک این داده می توانند وب سایت خود را بهینه سازی کنند. در حقیت سرچ کنسول یک نسخه بروزرسانی شده از گوگل وبمسترتولز می باشد. بنابراین این مسئله بسیار مهم است که تمام وبمسترها بدانند سرچ کنسول چیست؟ چه قابلیت هایی دارد؟

چه کسانی باید از کنسول جستجو استفاده کند؟

صاحبان کسب و کار: حتی اگر خودتان از کنسول جستجو استفاده نمی کنید، باید از آن آگاه باشید، با اصول بهینه سازی سایت خود برای موتورهای جستجو آشنا شوید و بدانید چه ویژگی هایی در جستجوی گوگل در دسترس است.

متخصصان سئو: سرچ کنسول به شما کمک می کند تا ترافیک وب سایت خود را رصد کنید، رتبه خود را بهینه کنید و در مورد نتایج جستجوی سایت خود تصمیم آگاهانه بگیرید. می‌توانید از اطلاعات موجود در کنسول جستجو برای تاثیرگذاری بر بخش‌های فنی وب‌سایت و انجام تحلیل‌های بازاریابی پیچیده در ارتباط با سایر ابزارهای Google مانند Analytics، Google Trends و Google Ads استفاده کنید.

مدیران سایت: شما به عنوان مدیر سایت، به عملکرد سالم سایت خود اهمیت می دهید. سرچ کنسول به شما امکان می دهد به راحتی خطاهای سرور، مشکلات بارگذاری سایت و مسائل امنیتی مانند هک و بدافزار را کنترل کرده و در برخی موارد آنها را برطرف کنید. همچنین می‌توانید از آن برای اطمینان از هرگونه تعمیر و نگهداری سایت یا تنظیماتی که انجام می‌دهید با توجه به عملکرد جستجو استفاده کنید.

توسعه دهندگان وب: اگر نشانه گذاری یا کد واقعی را برای سایت خود ایجاد می کنید، کنسول جستجو به شما کمک می کند تا مشکلات رایج در نشانه گذاری، مانند خطاها در داده های ساختاریافته را کنترل و حل کنید.

برخی از داده‌های کنسول جستجوی گوگل (GSC)

کنسول جستجوی گوگل، همچنین به عنوان GSC شناخته می شود، یک سرویس رایگان از گوگل است که به صاحبان سایت اجازه می دهد تا با استفاده از داده های مستقیم از گوگل سلامت و عملکرد کلی سایت خود را کنترل کنند.

در میان بسیاری از جنبه های خود چندین گزارش ارزشمند ارائه می دهد، از جمله:

ایمپرشنها و کلیک ها

نمایه سازی

لینک‌ها

اقدامات دستی (Manual Actions)

Core Web Vitals

این ابزار همچنین به صاحبان سایت اجازه می دهد تا اقدامات مربوط به سایت خود را انجام دهند مانند:

ارسال نقشه سایت

حذف URL ها از فهرست

بررسی URL ها برای هر گونه مشکل نمایه سازی

علاوه بر این، سرچ کنسول گوگل مرتباً به‌روزرسانی‌هایی را از طریق ایمیل برای مالکان و کاربران تأیید شده ارسال می‌کند که نشان‌دهنده هرگونه خطای ایندکس، مشکلات دسترسی، یا مشکلات عملکرد است.

 

اصطلاحات مهم در سرچ کنسول

چند اصطلاح وجود دارد که باید قبل از استفاده از سرچ کنسول بدانید.

ایمپرشن چیست؟

هر بار که یک URL در یک نتیجه جستجو ظاهر می شود، یک ایمپرشن ایجاد می کند. اگر شما لینک ۸ هستید همین که کاربرد وارد صفحه اول می‌شود برای شما یک ایمپرشن ثبت میشود و حتما لازم نیست کاربر تا انتهای صفحه بیاید تا صفحه شما بازدید بگیرد.

ایمپرشن چیست

کلیک چیست؟

وقتی کاربر لینکی را انتخاب می‌کند که او را خارج از جستجوی گوگل می‌برد، یک کلیک به حساب می‌آید. اگر کاربر روی لینکی کلیک کند، دکمه برگشت را بزند، سپس دوباره روی همان لینک کلیک کند هنوز یک کلیک کرده است و اگر پس از آن آنها روی لینک دیگری کلیک می کنند این دو کلیک حساب میشود.

وقتی کاربر روی لینکی در جستجوی گوگل کلیک می‌کند که درخواست جدیدی را اجرا می‌کند، به‌عنوان یک کلیک حساب نمی‌شود.

همچنین، این شامل نتایج پولی گوگل نمی‌شود.

موقعیت متوسط (average position)​​ چیست؟

این میانگین رتبه بندی صفحه(های) شما برای یک پرس و جو است. فرض کنید راهنمای ما برای ابزارهای سئو رتبه دوم را برای “نرم افزار سئو” و رتبه چهارم را برای “ابزارهای کیورد ریسرچ” دارد. میانگین موقعیت برای این URL ۳ خواهد بود.

CTR چیست؟

CTR، یا نرخ کلیک، برابر است با تقسیم کلیک بر نمایش، ضرب در 100. اگر پست ما در 20 جستجو نشان داده شود، و 10 کلیک ایجاد کند، CTR ما 50٪ خواهد بود.

 

از کجا بفهمم سایت سرچ کنسول دارد؟

برای آنکه بفهمید یک سایت سرچ کنسول دارد یا نه بهترین راه آن این است که مراحل نصب سرچ کنسول را طی کنید. اگر که سرچ کنسول را مجدد نصب کنید با دو حالت رو به رو خواهید شد. اگر که سرچ کنسول شما از قبل اطلاعات داشته باشد یعنی قبلا فردی دیگر آن را نصب کرده است. اما اگر که اطلاعاتی در آن نباشد و سرچ کنسول بنویسد که از فردا میتوانید اطلاعات را مشاهده کنید یعنی تا به الان وب مستر بر روی سایت نصب نبوده است. در ادامه به صورت کامل مراحل نصب سرچ کنسول را برای شما شرح خواهیم داد.

 

آموزش نصب سرچ کنسول

برای نصب search console به دو روش می توانید عمل کنید یکی نصب بر روی تمامی حالات سایت که شامل ساب دامین ها نیز می باشد و برای سایت هایی مناسب است که ساب دامین دارند و حالت دوم بر روی یک حالت سایت یا یک حالت دامنه است اگر که از ساب دامنه استفاده نمیکنید از این روش برای نصب استفاده کنید زیرا راحت تر است.

 

آموزش نصب سرچ کنسول

 

نصب سرچ کنسول با روش Domain

  • ابتدا نام آدرس دامنه خود را بدون ssl و www وارد کنید به عنوان مثال آدرس سایت شما به شکل زیر است https://www.domain.com حال باید آدرس سایت خود را به شکل domain.com وارد کنید. پس از نوشتن آدرس دامنه خود بر روی دکمه continue کلیک کنید.
  • در مرحله بعد یک متن را میبینید که داخل کادری وجود دارد با استفاده از دکمه کپی این متن را کپی کنید این متن یک رکورد TXT می باشد که باید آن را در رکورد های DNS خود ثبت کنید.
  • برای ثبت این رکورد باید به شرکتی مراجعه کنید که دامنه را از آن خریداری کرده اید. اگر که دامنه شما ir است باید از طریق وب سایت نیک این کار را انجام دهید. اگر که دامنه شما بین المللی است باید از شرکتی که دامنه را خریداری نموده اید اقدام کنید برای این کار میتوانید به پشتیبانی شرکت مورد نظر تیکت بزنید و درخواست خود را به صورت کامل و به همراه متن کپی شده ارائه دهید.
  • بعد از انجام دادن مراحل بالا بر روی دکمه Verify یا ثبت کلیک کنید اگر که تمامی مراحل را به صورت درست انجام داده اید و با پیام عدم موفقیت رو به رو شده اید جای نگرانی نیست زیرا گاهی ممکن است ریکورد ها پس از 1 ساعت الی 48 ساعت تغییر کند. بعد از ساعت مقرر میتوانید مجدد امتحان کنید.

اگر تمامی مراحل را به صورت درست طی کرده باشید دسترسی سرچ کنسول بر روی ایمیلی که با آن وارد شده اید داده میشود.

 

نصب سرچ کنسول با روش Domain

 

نصب کردن سرچ کنسول با روش URL Prefix

در این روش نصب هم در ابتدا وارد کادر URL Prefix شوید پس از آن با وارد کردن آدرس سایت شما همچون حالتی که در بالا توضیح دادیم داخل کادر مورد نظر بگذارید و دکمه continue را بزنید. پس از زدن دکمه صفحه ای را میبینید که چندین روش را بری نصب در اختیار شما قرار میدهد. این روش ها شامل موارد زیر است.

  1. HTML file
  2. HTML tag
  3. Google Analytics
  4. Google Tag Manager
  5. Domain name provider

بهترین و آسان ترین راه برای نصب همان روش اول یا روشی است که خود گوگل آن را پیشنهاد میکند و یا به عبارتی دیگر همان HTML FILE البته هر روش را به صورت مختصر هم توضیح میدهیم اما روش اول را به صورت کامل توضیح خواهیم داد.
در حالت اول بر روی گزینه و فایل اچ تی ام ال کلیک کنید و فایل را دانلود نمایید. پس از آنکه فایل را دانلود کرده اید با اطلاعات ورود به هاست به هاست خود وارد شوید. پس از ورود به هاست وارد Public HTML شوید و در همینجا فایلی که از قبل دانلود کرده اید را آپلود نمایید. پس از آن وارد وب مستر یا همان سرچ کنسول بشوید و دکمه تایید را بزنید چنانچه مراحل را درست انجام داده باشید پیام موفقیت به شما نمایش داده خواهد شد.
در روش HTML tag باید یک تگ به خصوص را در بهش هدر سایت اضافه کنید و در روش گوگل آنالیتیکس به کمک این ابزار باید این کار را انجام دهید و پیش از هر چیز این ابزار باید بر روی سایت شما نصب باشد. در نهایت با ابزار google tag manager میتوانید سرچ کنسول را نصب بنمایید به هر حال بهترین روش همان روش اولی است که از همه حالات بهتر است.

 

نصب کردن سرچ کنسول با روش URL Prefix

 

انواع سطح دسترسی در سرچ کنسول

یکی از سوالات متداول وب مستران در خصوص سرچ کنسول سطح دسترسی است شاید شما هم بخواهید به فردی دسترسی بدهید اما نمیدانید که هر سطح دسترسی چقدر به کاربران دسترسی میدهد و چه سطحی از دسترسی را باید بدهید در ادامه تمامی سطوح دسترسی را برای شما توضیح خواهید داد.

  1. سازنده یا Owner Verified: بالاترین سطح دسترسی که میتوانید در سرچ کنسول داشته باشید این سطح دسترسی است. سازنده میتواند دسترسی های جدید اضافه کند و به تمامی بخش ها دسترسی داشته باشد همچنین میتواند دسترسی افراد را نیز حذف نماید. در نظر داشته باشید که دو نوع سازنده داریم یکی سازنده معمولی یکی کسی که در کنار اسمش Verified خورده است Verified کسی است که فایل html را آپلود کرده و حتی توانایی حذف دسترسی دیگر Owner ها را نیز دارد. برای رسیدن به این سطح دسترسی باید فایل html را آپلود نمایید.
  2. سازنده یا Owner: این سطح دسترسی را افرادی که دسترسی کل یا Owner را دارند میتوانند اعتا نمایند افرادی که این سطح دسترسی را دارند به تمامی بخش ها دسترسی دارند و همچنین میتوانند دسترسی جدید نیز بسازند اما تمیتوانند دسترسی Verified Owner را حذف نمایند.
  3. Full یا دسترسی کامل: افرادی که این سطح دسترسی را دارند میتوانند داده های سرچ کنسول را ببینند اما نمیتوانند دسترسی جدید بدهند.
  4. Restricted یا دسترسی محدود: کاربران این بخش فقط به بخش اطلاعات دسترسی دارند و به بخش های فنی نیز دسترسی ندارند و نمیتوانند تغییراتی را اعمال نمایند.

چنانچه قصد دارید تا به فردی دسترسی بدهید به این ترتیب عمل نمایید. در ابتدا از منوی سمت چپ به مسیر setting > users and permissions بروید پس از آن بر روی دکمه ADD USER کلیک کنید. حال صفحه ای برای شما وارد میشود که در آن از شما یک ایمیل میخواهد ایمیلی که قصد دارید تا به آن دسترسی بدهید را انتخاب نمایید و سطح دسترسی را هم انتخاب کنید و بر روی دکمه ADD بزنید. حال ایمیل مورد نظر به اطلاعات و حساب سرچ کنسول شما دسترسی دارد.

 

کارهایی که توسط سرچ کنسول انجام می شود

حال که دانستید سرچ کنسول چیست؟ بد نیست درباره اینکه سرچ کنسول چه کارهایی انجام می دهد هم اطلاعاتی داشته باشید. سرچ کنسول برای بهینه کردن سئو سایت مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین شما می توانید به این آگاهی و نتیجه برسید که گوگل چه اطلاعاتی درباره وب سایت شما دارد و به این آگاهی برسید که در زمان هی مختلف فعالیت وب سایت شما چگونه صورت می گرفته است.

کارهایی که با کمک سرچ کنسول می توانید انجام دهید:

  • بررسی کردن عبارت هایی که وب سایت شما توسط آن ها در گوگل نشان داده می شود
  • اطلاع پیدا کردن و مشاهده ترفیک های دریافتی وب سایت از عبارت ها و کلمات کلیدی مختلف وب سایت
  • بررسی کردن رنک و موقعیت وب سایت که نشان دهنده این موضوع است که به خاطر چه پرسشی رنک گرفته است
  • مقایسه عملکرد سایت در مدت زمان های مختلف
  • تحلیل کردن داده ها براساس نوع نوشتن
  • تحلیل کردن داده ها براساس موقعیت مکانی
  • مشاهده اینکه هر صفحه از وب سایت چه میزان کلیک دریافت کرده است.

فیلتر کردن در کنسول جستجوی گوگل

سرچ کنسول چندین راه مختلف برای مشاهده و تجزیه داده های شما ارائه می دهد. این فیلترها فوق العاده مفید هستند، اما زمانی که با این ابزار آشنا می شوید می توانند گیج کننده باشند.

تعیین نوع جستجو در سرچ کنسول

نوع جستجو
سه نوع جستجو وجود دارد: وب، تصویر و ویدیو. معمولاً از «وب» استفاده می‌شود، زیرا بیشتر ترافیک از آنجا می‌آید، اما اگر بازدیدهای زیادی از جستجوی تصویر و یا ویدیو دریافت می‌کنید، مطمئن شوید که این فیلتر را مطابق با آن تنظیم کرده‌اید.

در کنسول جستجوی گوگل تایپ کنید
همچنین می توانید دو نوع ترافیک را با هم مقایسه کنید. فقط روی تب “مقایسه” کلیک کنید، دو دسته مورد علاقه خود را انتخاب کنید و “اپلای” را انتخاب کنید.

 

عیب یابی خطاهای ایندکس شده

یکی از مهم ترین ویژگی های گوگل سرچ کنسول دادن گزارش درباره مطالب ایندکس شده می باشد که شما با توجه به این گزارش می توانید هر خطای مربوط به ایندکس شدن مطالب وب سایت را برطرف نمایید.

شما به کمک سرچ کنسول خیلی دقیق تر متوجه خواهید شد که چه تعداد از صفحات سایت شما ایندکس شده اند و چه تعداد ایندکس نشده اند همچنین می توانید دلایل ایندکس نشدن صفحات خود را نیز متوجه شوید.

در مورد خطاهای مربوط به  ایندکس شدن مطالب شما می توانید از ابزاری به نام URL Inspection سرچ کنسول استفاده کنید و مشکلات مربوطه را به بهترین شکل رفع کنید و از گوگل بخواهید تا خطای مورد نظر را بررسی کنید.

Search Console

کارهای سرچ کنسول

عیب یابی با سرچ کنسول

گوگل سرچ کنسول یک ابزار ارزشمند برای متخصصان سئو است زیرا ما را قادر می سازد تا صفحات را از دیدگاه گوگل تشخیص و ارزیابی کنیم. از قابلیت خزیدن تا تجربه صفحه، سرچ کنسول موارد مختلفی را برای عیب یابی سایت شما ارائه می دهد.

مسائل خزیدن و ایندکس

مدتها قبل از اینکه یک صفحه بتواند در موتورهای جستجو رتبه بندی کند، باید کرال و سپس ایندکس شود. یک صفحه باید قابل خزیدن باشد تا برای جستجو ارزیابی شود.

 

چه مشکلات خزیدن را تجربه کنید یا نه، ایده خوبی است که به طور منظم گزارش آمار Crawl را در سرچ کنسول نظارت کنید. این گزارش به شما می گوید که آیا با مشکلی مواجه شده است:

 

مسائل و مشکلات ایندکس

 

اگر صفحات شما ایندکس نشده باشند، نمی توانند برای مهمترین عبارات شما رتبه بندی کنند. چند راه وجود دارد که ببینید کدام صفحات در سایت شما در سرچ کنسول ایندکس نمی شوند.

 

اولین جایی که ممکن است احساس کنید مجبور به مشاهده آن هستید، زیر گزارش صفحات است که در ستون سمت چپ سرچ کنسول قرار دارد.

 

در حالی که شما می توانید به اطلاعات زیادی در مورد صفحات سایت خود دسترسی داشته باشید که هم ایندکس شده اند و هم ایندکس نشده اند، این گزارش می تواند کمی گمراه کننده باشد.

 

بخش Indexed گزارش شامل صفحاتی است که ممکن است عمداً ایندکس نشده باشید، مانند صفحات برچسب در وبلاگ خود یا صفحاتی که می خواهید برای کاربرانی که وارد سیستم شده اند رزرو کنید.

Screenshot 2024 07 23 at 18.22.05

مشاهده نمایه سازی صفحه (page indexing) را انتخاب کنید.

 

گزارش به دست آمده مانند گزارش صفحات است، اما بر روی صفحاتی تمرکز می‌کند که سایت شما به اندازه کافی مهم است که در نقشه‌های سایتی که به گوگل ارسال کرده‌اید گنجانده شود.

از اینجا می‌توانید ستون‌های Reasons را در جدول «چرا صفحات ایندکس نمی‌شوند» مرور کنید.

برای مثال، ممکن است چندین صفحه داشته باشید که Crawled شده اند اما در حال حاضر ایندکس نشده اند. برای ارزیابی یکی از صفحات، موارد زیر را انجام دهید:

برای مشاهده لیست صفحات، روی آیتم Crawled – در حال حاضر ایندکس نشده کلیک کنید.

ماوس را روی یکی از صفحات لیست شده نگه دارید تا سه نماد بعد از URL ظاهر شود.

روی نماد Inspect URL کلیک کنید.

 

اطلاعاتی که میشود از طرچ کنسول دریافت کرد

 

  1. شناسایی صفحات پرترافیک 
  2. کوئری‌هایی با بالاترین CTR خود را شناسایی کنید.
  3. به میانگین CTR نگاه کنید.
  4. CTR خود در زمان های مختلف
  5. ایمپرشن های خود را در زمان های مختلف
  6. میانگین موقعیت رتبه صفحات زمان های مختلف
  7. شناسایی صفحات با بالاترین رتبه 
  8. شناسایی صفحات با رتبه پایین 
  9. افزایش و کاهش رتبه بندی صفحات و کیوردها
  10. شناسایی جستجوهای پرترافیک
  11. عملکرد سایت در دسکتاپ، موبایل و تبلت
  12. عملکرد جستجوی سایت در کشورهای مختلف 
  13. چه تعداد از صفحات ایندکس شده اند.
  14. کدام صفحات ایندکس نشده اند و چرا.
  15. تعداد کل صفحات ایندکس شده و خطاهای نمایه سازی 
  16. شناسایی مشکلات استفاده از موبایل 
  17. پیدا و رفع خطاهای AMP 
  18.  و اینکه ببینید گوگل چگونه یک URL را مشاهده می کند.

بهبود سئو سایت با سرچ کنسول

در مطالب بالا متوجه شدید که سرچ کنسول چیست؟ چه قابلیت هایی دارد؟. حال سوال این است که آیا درباره بهبود سایت به کمک سرچ کنسول هم اطلاعتی دارید؟

پیش تر عنوان کردیم که هدف اصلی سرچ کنسول کمک به وبمسترها برای تحلیل و بهینه سازی وب سایت می باشد تا بتوانند در نتیج موتورهای جستجو جایگاه مناسبی را بدست آورند. بنابراین می توان به این نتیجه رسید که استفاده از سرچ کنسول تا چه اندازه می تواند به سئو وب سایت شما کمک کند.

سرچ کنسول چیست؟

توصیه ما در سئو ایران به افراد مبتدی است که برای موفقیت در دنیای اینترنت و کسب و کارهای آنلاین مراحل زیر را در روند فعالیت های خود جای دهند تا بتوانند در بازار رقابت جایگاه مناسبی را بدست آورند.

  • ساخت نقشه سایت(xml)
  • شناسایی و حل خطاهای ایندکس شدن وب سایت
  • بررسی مشکلات امنیتی و اقدامات دستی وب سایت
  • مقایسه کردن عملکردهای خود قبل و بعد از هر بروزرسانی الگوریتم ها
  • ارتقاء دادن صفحاتی که CTR پایینی دارند
  • رنک گرفتن برای عبارات کلیدی بیشتر و افزایش حضور در گوگل

 

دلایل استفاده از گوگل سرچ کنسول

گوگل سرچ کنسول به مدیران سایت ها کمک می کند تا رتبه و شرایط سئو سایت خود را در گوگل مدیریت کنند. از آنجایی که گوگل یک موتور جستجو بین المللی است پس طبیعی است که داشتن بالاترین رتبه در آن هدف و خواسته هر سایتی باشد.

برای اینکه بتوانید از گوگل سرچ کنسول استفاده کنید تا در قرار گرفتن در صفحه اول گوگل به شما کمک کند تنها کافی است با اکانت gmail خود وارد سرچ کنسول شوید و از add aproperty نسبت راه اندازی آن برای سایت خود اقدام کنید.

حال نوبت آن است که بدانیم به چه دلیل باید از گوگل سرچ کنسول استفاده کرد، در ادامه به چند نمونه از این دلایل اشاره خواهیم کرد.

  1. بررسی روند رشد سایت در نتایج گوگل را نمایش می دهد.
  2. حذف کردن صفحاتی را که نمی خواهیم در صفحه نتایج گوگل امکان پذیر میسازد.
  3. تعداد کلیک هایی که از نتایج گوگل روی صفحات وب سایت شما انجام شده نشان میدهد.
  4. نمایش اینکه کدام جستجو ها باعث ترافیک و یا ورودی بیشتر وب سایت شما شده است.
  5. مطمئن شدن از اینکه محتویات وب سایت شما توسط گوگل قابل دسترس است.
گوگل سرچ کنسول

search console

 

چرا باید از سرچ کنسول استفاده کنیم؟

یکی از اولین سوالاتی که برای صاحبین وب سایت ها پیش می آید این است که از کجا میتوانم در خصوص سایتم اطلاعات کسب کنم اینکه از چه کلماتی ورودی دارم و یا مشکلات سایتم از کجاست بهترین ابزار برای این کار که در زمینه سایتتان یار و یاور شما است سرچ کنسول می باشد .سرچ کنسول قابلیت های متعددی دارد که مهمترین آنها چک کردن ورودی های سایت بر روی کلمات کلیدی و تعداد سرچ های آنها است به همین علت این ابزار به یک طلای واقعی برای سئوکاران و وب مستران تبدیل شده است. همچنین سرچ کنسول تعداد لینک های دریافتی سایت و مشکلات سایت را به شما نشان میدهد. در ادامه به صورت بخش بخش به شما آموزش خواهیم داد.

 

بخش های سرچ کنسول

ابزار گوگل سرچ کنسول از بخش های متعددی تشکیل شده است که با خواندن مقاله های آموزش وبمستر تولز و سپس خواندن آموزش وبمستر تولز 1، آموزش وبمستر تولز 2 و آموزش وبمستر تولز 3 می توانید درباره بخش های تشکیل دهنده گوگل سرچ کنسول بیشتر بدانید. اما در این مقاله به اختصار بار دیگر به آنها اشاره ای خواهیم کرد.

سرچ کنسول بخش های مختلفی دارد، در ادامه بخش های مختلف آنرا که در تاریخ اکتبر 2023 در دستر هستند مشاهده میکنید:

Overview

URL inspection

Performance

Discover (در سال 2021 اضافه شد)

Indexing

Pages

Video pages

Sitemaps

Removals

Experience

Page Experience

Core Web Vitals (در سال 2021 اضافه شد)

Enhancements

Breadcrumbs (در سال 2020 اضافه شد)

Faq

تمام faq هایی که در صفحات مقالات یا برگه های سایت خود درج کردید در این بخش قابل مشاهده هستند.

Review snippets

در این بخش مشکلات اسنیپت را سرچ کنسول نمایش میدهد.

Sitelinks searchbox

Unparsable structured data

این بخش یکی از جدیدترین بخش های سرچ کنسول است و در آن صفحاتی را به شما نمایش میدهد که کدهای اسکیما و یا structured data درج شده که قابل خوانایی نیست.

Videos

تمام ویدئو هایی که در سایت خود بارگذاری کرده اید و گوگل آنها را کروال کرده از اینجا میتوانید بررسی کنید که آیا مشکلی دارند یا خیر.

Security & Manual Actions

Manual actions

Security issues

Legacy tools and reports

Web Tools

Links

Settings

Submit feedback

About Search Console

بخش Overview

اولین تب و بخشی که در سرچ کنسول آن را خواهید دید تب و بخش Overview است. این تب همان طور که از اسمش مشخص است اطلاعات اولیه و کلی را به شما ارائه میدهد این اطلاعات شامل تعداد کلیک ها، مشکلات کلی سایت نظیر مشکلات برادکرامب، پرسش و پاسخ ها، مشکل اسنیپت ها، تعداد صفحات خوانده شده و منتشر نشده توسط گوگل، تعداد صفحات خوانده شده و منتشر شده، تجربه کاربری و سرعت سایت است.

 

بخش Overview

 

بخش URL Inspection

این بخش به شما کمک میکند تا از وضعیت خوانده شدن یا خوانده نشدن صفحات اطمینان حاصل فرمایید. همچنین یکی دیگر از قابلیت های این بخش این است که می توانید درخواست ایندکسینگ برای گوگل ارسال کنید. برای بسیاری از سایت ها، Googlebot بسیار کارآمد است و صفحات جدید را به سرعت کشف می کند. با این حال، اگر صفحه اولویتی دارید که باید سریعاً ایندکس شود، می توانید از ابزار URL Inspection برای آزمایش URL زنده استفاده کنید و سپس درخواست نمایه سازی کنید.

 

درخواست ایندکس صفحه از طریق سرچ کنسول

 

برای درخواست ایندکس به این صورت عمل کنید:

  1. روی بازرسی URL در ستون سمت چپ سرچ کنسول کلیک کنید.
  2. URL صفحه ای را که می خواهید ایندکس شود در کادر جستجوی بالای صفحه قرار دهید.
  3. Enter را بزنید.
  4. در صفحه بعدی بازرسی URL، روی درخواست ایندکس کلیک کنید.

اگر که صفحه به رنگ سبز باشد و نوشته باشد صفحه شما خوانده شده است این وضعیت به معنی خوانده شدن صفحه توسط گوگل است البته این نکته را هم بخاطر بسپارید گاهی ممکن است که یک صفحه در وضعیت خوانده شده قرار داشته باشد اما زمانی که عنوان آن را در گوگل سرچ میکنید به نتیجه ای نرسید این وضعیت به این معنی است که صفحه خوانده شده اما رتبه دهی نشده است نگران نباشید به زودی صفحه رتبه خواهد گرفت. وضعیت بعدی که ممکن است با آن روبه رو شوید یک صفحه خاکستری با این پیام است که صفحه خوانده نشده است. برای درخواست ایندکس بر روی دکمه test live url کلیک کنید پس از چند دقیقه ابزار از صفحه تست میگیرد و در صورتی که همه تست ها به رنگ سبز باشد و مشکلی وجود نداشته باشد میتوانید درخواست ایندکس ثبت کنید.

 

بخش URL Inspection سرچ کنسول

 

بخش Performance

در این بخش می توانید اطلاعاتی در خصوص تعداد سرچ ها و ورودی های خود را ببنید اگر که یک وب سایت بزرگ همچون وب سایت های خبری داشته باشید به احتمال زیاد در این بخش دو تب به نام های searche results و Discover را خواهید دید اما اگر که وب سایت شما کوچک تر باشد یک بخش searche resultes را خواهید دید. بخش Discover همان بخش علاقه مندی ها و پیشنهادات گوگل می باشد. که احتمالا در مرورگر گوشی خود آن را دیده اید. بخش searche resultes مرتبط به کلماتی است که در گوگل رتبه گرفته اند و جزو صفحات وب سایت شما محصوب میشوند. در اینجا بخش های همچون کلیک، ایمپرشن، سی تی آر و پوزیشن را خواهید دید که به صورت مفصل در بالا در خصوص آن توضیح داده ایم.

اگر برای وارد کردن صفحات به فهرست گوگل یا رتبه بندی در موتورهای جستجو مشکل دارید، ممکن است ارزش آن را داشته باشد که Core Web Vitals را در سراسر سایت خود مرور کنید. اینها معیاری از عملکرد سایت شما برای کاربران واقعی هستند، که داده‌ها را از گزارش تجربه کاربر Chrome استخراج می‌کند

گزارش نتایج جستجو در بخش عملکرد سرچ کنسول به شما امکان می دهد کوئری‌ها و میانگین موقعیت آنها را مشاهده کنید.

بر روی Performance در ستون سمت چپ سرچ کنسول کلیک کنید.
روی کلیک، ایمپرشن، ctr و average position کلیک کنید تا برای شما روشن شوند و بتوانید اطلاعات بیشتری بدست آورید.

 

بخش Performance

 

بخش Page و Video pages

این بخش یا این تب یکی از بخش های حیاتی در این ابزار است شاید برایتان سوال شود چرا؟ به این دلیل چک کردن این تب مهم است زیرا این بخش تمامی اطلاعات حیاتی را در خصوص صفحات خوانده شده در موتور جستجوی گوگل در اختیار شما قرار میدهد. همچنین در این بخش به صورت قسمت قسمت هم صفحات ایندکس شده را به شما نشان میدهد هم به صورت بخش به بخش صفحات ایندکس نشده را میتوانید با جزئیات و علل ایندکس نشدن آن مشاهده نمایید.
بخش صفحات ایندکس شده با رنگ سبز به شما نشان داده میشود و بخش صفحات ایندکس نشده با رنگ خاکستری در اینجا به شما نشان داده میشود. چنانچه در این بخش تغییرات غیر عادی را مشاهده نمودید به عنوان مثال بالا رفتن صفحات ایندکس نشده یا کاهش آن ها به صورت غیر عادی بهتر است تا با یک متخصص سئو در این مورد مشورت نمایید. همچنین بخش Video pages نیز دقیقا از همین قائده پیروی مینماید.

 

بخش Page و Video pages

 

بخش نقشه سایت یا Sitemaps

یکی از موارد ضروری در سئوی فنی وجود نقشه سایت بر روی وب سایت شما است. اکثر سایت ها در زمان طراحی برای آنها نقشه سایت ساخته میشود. اما موردی که مهم است این است که نقشه سایت شما را گوگل شناسایی کند و بخواند البته به صورت اتوماتیک خود گوگل نقشه سایت شما را میخواند اما برای آنکه این اتفاق سریع تر رخ دهد بهتر است تا نقشه سایت خود را به گوگل شناسایی کنید. این کار از این بخش سرچ کنسول ممکن است. اگر که قبلا نقشه سایت خود را اضافه کرده باشید و یا به تازگی به سرچ کنسول دسترسی پیدا کرده اید میتوانید از این بخش گزارشات خوانده شدن و مورد تایید بودن نقشه سایت را بخوانید.
برای ثبت نقشه سایت آدرس نقشه سایت خود را داخل کادر بنویسید و تایید کنید به عنوان مثال نقشه سایت شما به این صورت میباشد. https://domain.com/sitemap.xml برای نوشتن آدرس سایت خود فقط بخش بعد از دامنه را را بنویسید یعنی sitemap.xml پس از آن دکمه تایید را بزنید.

 

بخش نقشه سایت یا Sitemaps در وب مستر

 

بخش Removals و کاربرد آن

تب Removals تقریبا بخشی کم استفاده می باشد کاربرد این تب برای پاک کردن و یا حذف صفحات خوانده شده شما در سرچ گوگل است. اگر که صفحه ای را به اشتباه منتشر کرده باشید و قصد حذف آن را از سرچ گوگل دارید میتوانید از این بخش استفاده نمایید به شما پیشنهاد میکنیم اگر که میخواهید از این تب استفاده کنید حتما با یک سئوکار مشورت کنید زیرا ممکن است صفحه ایرا به اشتباه حذف نمایید و ترافیک خود را از دست بدهید.

 

بخش Removals و کاربرد آن

 

تب Page Experience یا تجربه کاربری

گوگل همواره در آپدیت هایش به اهمیت موضوع تجربه کاربری اشاره میکند. بنابراین توجه به این مورد بسیار حائز اهمیت است. در این بخش شما میتوانید اطلاعاتی را در خصوص تجربه کاربران از سایت خود به دست آورید. گوگل تجربه کاربران را در این بخش به چندین معیار میسنجد که این معیار ها شامل موارد زیر هستند.

  • Core Web Vitals معیار سرعت: این معیار مجموعه ای معیار ها در خصوص سرعت است که سرعت سایت شما را از سمت کاربر اندازه گیری میکند از نظر گوگل سرعت بارگذاری سایت باید زیر 2.5 ثانیه باشد بین 2.5 الی 4 ثانیه متوسط و بیشتر از 4 ثانیه کند به حساب می آید و باید بهبود بیابد.
  • Mobile Usability یا ریسپانسیو بودن: اگر که یک سایت را داخل دسکتاپ کامپیوتر خود باز کنید و پس از آن به همان سایت از طریق موبایل وارد شوید متوجه تفاوت ساختاری بین این دو دستگاه هستید به این حالت میگویند ریسپانسیو یعنی سایت مورد نظر در نمایشگر ها و دستگاه های مختلف به درستی اجرا میشود سایت شما حتما باید داخل موبایل به درستی باز شود.
  • HTTPS یا SSL: اگر که به آدرس دامنه نگاه کنید قبل از آدرس دامنه https را میبینید این یک پروتکل رمزنگاری است که اطلاعات کاربر را بین سایت و سیستم کاربر رمزنگاری میکند امروزه سایتی که این پروتکل را نداشته باشد کاربران به آن وارد نمیشوند زیرا در ابتدا مرورگر خود هشدار امنیتی میبینند.

 

تب Page Experience یا تجربه کاربری

 

گزارشات بخش Enhancements

در این بخش میتوانید مشکلات ساختاری سایت یا استراکچر دیتا سایت را مشاهده کنید این بخش میتواند شامل بخش های متفاوتی باشد این بخش ها از یکی تا شش تا یا بیشتر میتواند باشند.

  1. Breadcrumbs یا مسیر سایت: این بخش مرتبط به کدهای برداکرامب میباشد اگر که برادکرامب شما در کد مشکل داشته باشد در این بخش ارور خواهید دید.
  2. پرسش و پاسخ یا faq: اگر که در سایتتان از پرسش و پاسخ استفاده کرده باشید میدانید که نیاز است تا سوالات را به صورت کد داخل صفحه مورد نظر بگذارید. اگر که کدها را به درستی ننوشته باشید در این بخش ارور خواهید دید.
  3. Profile page یا پروفایل: این مورد هم مرتبط به پروفایل است که اگر داخل فایل روبات دسترسی به آن را بسته باشید گوگول آن را نخواهد خواند.
  4. Review snippets یا رای دهی به محتوا: کد های مرتبط به رای دهی می باشد همچون رای دهی ستاره ای یا رای لایک و دیس لایک به محتوا
  5. Sitelinks searchbox یا سرچ باکس: مرتبط به بخش سرچ میباشد.
  6. بخش Videos: این مورد هم کدهای ویدیو را چک میکند اگر که از آی فریم استفاده کرده باشید کدهای آن را در این بخش خواهید دید.

بهتر است در تب های گفته شده ارور نداشته باشید و در صورتی که مشکلی را مشاهده کردید سعی کنید تا آن را رفع نمایید.

 

گزارشات بخش Enhancements

 

بخش Manual Actions

این بخش شاید کابوس هر سئوکار یا صاحبین سایت باشد در این تب دو بخش را خواهید دید یکی Manual actions و دیگری Security issues بخش اول شامل جریمه های جدی گوگل و پنالتی است و بخش دوم در خصوص وجود مشکلات امنیتی جدی بر روی سایت همچون فیشینگ یا کدهای پنهان میشود در نظر داشته باشید که اگر در این بخش اروری مشاهده کرده اید هر چه سریع تر برای رفع آن اقدام کنید زیرا در صورت نادیده گرفتن مشکل ممکن است گوگل تمامی دامنه سایت شما را ببندد.

اگر در زمینه نمایه سازی و رتبه بندی با مشکلاتی مواجه هستید، ممکن است گوگل با مشکل امنیتی مواجه شده باشد یا اقدامی دستی علیه سایت شما انجام داده باشد. سرچ کنسول در ستون سمت چپ صفحه گزارش هایی را در مورد اقدامات امنیتی و دستی ارائه می دهد. اگر با هر یک مشکل دارید، تا زمانی که آنها را حل نکنید، مشکلات فهرست بندی و رتبه بندی شما از بین نمی روند.

 

اقدامات دستی و امنیتی سرچ کنسول

 

تب shopping سرچ کنسول گوگل

این بخش هم دقیقا مشابه به بخش Enhancements است یعنی استراکچر دیتا ها و کدهای بخش فروشگاه سایت را به شما نشان میدهد. در این بخش ممکن است یکسری خطا های غیر مهم که به رنگ زرد به شما نشان داده شده است مشاهده کنید که این موارد اغلب کم اهمیت است. بعضی از این خطا ها مرتبط به یکسری از قوانین مرتبط به کالاها است و یا گاهی ممکن است مرتبط به قالب قیمتی باشد به عنوان مثال سایت های فروشگاهی داخل ایران از قالب تومان استفاده میکنند که گوگل آن را نمیشناسد که این موارد از نظر ارور های این بخش حائز اهمیت نمی باشند و نیازی به نگرانی نیست.
چنانچه در این بخش ارورهای جدی به رنگ قرمز مشاهده کرده اید نیاز به درست کردن آنها دارید در غیر این صورت نیازی به نگرانی نیست.

 

تب shopping سرچ کنسول گوگل

 

بخش Links در گوگل سرچ کنسول

در اینجا میتوانید اطلاعات جامعی در خصوص لینک های داخلی، خارجی و کلماتی که بر روی آن به سایت شما لینک داده شده و دامنه هایی که به سایت شما لینک داده اند را میتوانید ببینید. به طور مفصل تر معنی هر بخش به این صورت است.

  • External links یا لینک های خارجی: در اینجا میتوانید صفحاتی از سایت شما که دارای لینک خارجی هستند را ببینید.
  • Top linked pagesیا لینک های داخلی: این بخش مرتبط به لینک های داخلی وب سایت شما می باشد.
  • Top linking sites یا لینک از دامنه های دیگر: در اینجا میتوانید دامنه هایی که به شما لینک داده اند را ببینید.
  • Top linking text یا کلمات لینک شده: این بخش هم به شما اطلاعاتی در خصوص کلماتی که به سایت شما لینک شده است را نشان میدهد.

 

بخش Links در گوگل سرچ کنسول

 

بخش Settings سرچ کنسول

بخش Settings بخش تنظیمات می باشد و می توانید در اینجا یکسری تغییرات را انجام دهید. این بخش متشکل از سه بخش می باشد.

  1. General settings
  2. Crawling
  3. About

هر کدام از این بخش ها کاربرد خود را دارند که هر یک را توضیح خواهیم داد. در ابتدا به General settings خواهیم پرداخت.

  • Ownership verification: در اینجا میتوانید ببینید که سازنده تایید شده هستید یا نه که در بخش نصب سرچ کنسول کفتیم که این یک سطح دسترسی است و چه کاربرد هایی دارد.
  • Users and permissions: اگر که دسترسی Ownership داشته باشید در اینجا میتوانید کاربران یا ایمیل های دیگری که به سرچ کنسول دسترسی دارند را ببینید یا دسترسی جدیدی بدهید یا دسترسی را حذف نمایید.
  • Associations: در اینجا می توانید اکانت سرچ کنسول و گوگل آنالیتیکس را به هم متصل نمایید.
  • Change of address: اگر که میخواهید تا آدرس دامنه را عوض کنید و قصد منتقل کردن سرچ کنسول را بر آن دامنه دارید میتوانید از این بخش اقدام نمایید البته پیش از هر چیز باید دامنه را ریدایرکت 301 کنید.
  • Bulk data export: در این بخش میتوانید تمامی دیتا سرچ کنسول را خروجی بگیرید.

بخش Crawling

  • robots.txt: در اینجا میتوانید تا گزارش فایل روبات را بخوانید و محتوای آن را ببینید.
  • Crawl stats: این بخش از اهمیت بالایی برخوردار است در اینجا میتوانید تا ریز گزارشات ربات های گوگل را از نحوه خزش صفحات خود بخوانید.

بخش About: در اینجا میتوانید تا دسترسی سرچ کنسول را برای خود حذف نمایید.

 

بخش Settings سرچ کنسول

 

ادغام با سایر ابزارهای SEO

در حالی که می‌توانید بسیاری از کارها را در سرچ کنسول انجام دهید، جادوی واقعی زمانی اتفاق می‌افتد که داده‌های درون سرچ کنسول را در بسیاری از ابزارها و پلتفرم‌های سئو موجود در بازار ادغام کنید.

ادغام سرچ کنسول در این ابزارها به شما دید واضح تری از عملکرد و پتانسیل سایت شما می دهد.

از خزنده‌های دسکتاپ، مانند Screaming Frog و Sitebulb، گرفته تا خزنده‌های مبتنی بر سرور سازمانی، مانند Lumar و Botify، یکپارچه‌سازی اطلاعات سرچ کنسول شما می‌تواند منجر به بررسی دقیق‌تر صفحات شما، از جمله خزیدن، دسترسی، و عوامل تجربه صفحه شود.

ادغام سرچ کنسول در ابزارهای بزرگ SEO، مانند Semrush و Ahrefs، می تواند اطلاعات رتبه بندی کامل تری، ایده پردازی محتوا و داده های پیوند را ارائه دهد.

علاوه بر این، همه ما زمان محدودی داریم، بنابراین این گزینه ها می توانند حجم کار شما را تا حد زیادی ساده کنند.

سرچ کنسول گوگل ابزار ضروری

GSC یک ابزار ضروری برای بهینه سازی سایت است

کنسول جستجوی گوگل در طول عمر نزدیک به دو دهه خود تکامل یافته است. از زمان انتشار آن به عنوان ابزار وب مستر گوگل، بینش ارزشمندی را برای متخصصان سئو و صاحبان سایت ارائه کرده است.

بخش های تشکیل دهنده گوگل سرچ کنسول قدیمی

(وبمستر گوگل)

تفاوت بخش بندی قدیم با جدید کاملا محسوس است و اختلاف زیادی دارد و بررسی آن به شدت جذاب است که از کجا به کجا رسیده است.

  1. Dashboard: اولین صفحه ای که با کلیک کردن نام سایت خود در گوگل سرچ کنسول وارد آن می شوید بخش داشبورد است که در آن یک دید کلی از وضعیت ورودی سایت خود را مشاهده می کنید.

  2. Messages: این بخش در پایین داشبورد مشاهده می شود. پیام هایی که از جانب گوگل برای بهینه سازی سایت شما ارسال می شود در قسمت Messages گوگل سرچ کنسول قرار دارد که شامل خطاهای وب‌سایت، مشکلات امنیتی، راهکارهایی که گوگل در جهت بهبود سئو به شما ارائه می‌‌دهد و بسیاری موارد دیگر است.

  3. Appearance: مرتبط با ظاهر نتایج نمایش داده شده در موتورهای جستجو است مثل عنوان لینک نمایش داده شده، آدرس لینک، توضیحات متا و …همچنین شما می توانید در بخش Search Appearance وبمستر داده های مهم سایت خود را به گوگل بشناسانید که در این صورت رتبه مناسبی را در گوگل بدست خواهید آورد.

  4. Search Traffic: این بخش از گوگل سرچ کنسول شامل ابزاری برای بررسی آمار ورودی‌های کلمات کلیدی، بک‌لینک‌ها و … می‌باشد.

  5. Google Index: ابزاری برای مشاهده‌ی صفحات ثبت شده در موتورهای جستجو است.

  6.  Crawl: مهم ترین بخش در ابزار گوگل سرچ کنسول این بخش است که آماری را به شما می دهد که از اهمیت بسیاری برخوردار است در واقع Crawl ربات خزنده ای است که در شبانه روز چند بار به سایت شما سر می زند تا اگر شما تغییرات جدیدی را در سایت خود اعمال کرده باشید آن تغییرات را در گوگل اعمال کند. همچنین در این بخش شما می توانید آدرس مطالبی را که توسط گوگل ایندکس نشده اند را بصورت دستی در قسمت Fetch as google اضافه کنید.

  7. Security Issues : آخرین مطلبی را که در معرفی گوگل سرچ کنسول مورد بحث قرار خواهیم داد بخش Security Issues است که با خطاهای امنیتی وب‌ سایت مرتبط است.

 

زمان مطلوب جهت استفاده از وبمستر تولز و مشاهده اطلاعات آن در زمینه سایت

دقیقا پس از ثبت و معرفی وب سایت شما در کنسول گوگل، اقدام به جمع آوری اطلاعات مربوط به وب سایت شما می‌کند. اطلاعات جمع شده معمولا در زمینه ایندکس شدن وب سایت، ترافیک، تعداد کلیک‌هایی که با کمک سرچ گوگل به دست می‌آید و بسیاری از موارد دیگر می‌باشد. لازم به ذکر است تا زمانی که مالکیت وب سایتتان را تایید نکنید، قادر به استفاده از این اطلاعات نخواهید بود.

داده های سرچ کنسول حداکثر به 16 ماه محدود شده است. خوشبختانه، می‌توانید با استخراج داده‌های سرچ کنسول به BigQuery، جایی که می‌توان آن‌ها را به‌طور نامحدود ذخیره کرد، بر این مشکل غلبه کرد. این به شما امکان می دهد تا به هر اندازه که می خواهید به داده های تاریخی دسترسی داشته باشید

 

Screenshot 2024 07 23 at 18.24.06

تجزیه و تحلیل آمار و اطلاعات google search console

این که شما هر چند وقت یک بار اطلاعات بدست آمده را مورد بررسی قرار دهید، به نقش شما در وب سایت و همچنین نیازتان به تحلیل‌های قرار گرفته شده در آن بستگی دارد. گوگل همواره به مدیران وب سایت‌ها پیشنهاد می‌کند که حداقل هر ماه به سرچ کنسول خود مراجعه کنند و داده‌های آن را بررسی نمایید. گفتنی است با این وجود در برخی اوقات شما نیاز دارید که این کار را به صورت هفتگی و یا روزانه انجام دهید.

تفاوت های میان گوگل سرچ کنسول و گوگل آنالیتیکس

باید بگوییم که هر دوی این ابزارها اطلاعاتی ارزشمند و مهم را درباره وب سایت شما در اختیارتان قرار می‌دهند. شما قادر خواهید بود که از طریق گوگل آنالیتیکس نیز به داده‌های مشابه گوگل وبمستر خود دسترسی پیدا کنید. تنها تفاوتی که بین این دو وب سایت وجود دارد، نوع نگاه آن‌ها به این اطلاعات می‌باشد.

اما تفاوتی که بین این دو ابزار است بین نحوه جمع آوری و نوع اطلاعات آنها است. سرچ کنسول اطلاعات را بر مبنا سرچ کاربران در گوگل جمع آوری میکند و به شما میدهد یعنی اطلاعات بر مبنا دیتای سرچ می باشد. ولی در گوگل آنالیتیکس اطلاعات بر مبنا ip کاربران ردیابی می شود و به شما داده میشود همچنین اطلاعاتی که آنالیتیکس در اختیار شما قرار میدهد اطلاعاتی در خصوص نحوه رفتار کاربران بر روی سایت شما است و این اطلاعات به شما کمک میکند تا نحوه رفتار شناسی کاربران سایت خود را بشناسید و بر مبنا رفتار آن ها سایت خود را بهبود ببخشید.

در google search console شما می‌توانید مشاهده کنید قبل از این که کاربری به سایتتان وارد شده، چه فرآیندهایی اتفاق افتاده است. اما google analytics به بررسی اتفاقاتی که پس از ورود یک کاربر به وب سایت افتاده است، می‌پردازد. تفاوت دیگری که میان این دو وجود دارد این است که در سرچ کنسول گوگل قادر به بررسی موتورهای جستجو خواهید بود که چگونه روی وب سایت شما تاثیر می‌گذارند در حالی که گوگل آنالیتیکس بر روی چگونگی تعامل کاربر با سایت شما متمرکز می‌شود.

تفاوت انالیتیکس با سرچ کنسول

مدت زمان ایندکس شدن سایت از طریق کنسول گوگل

به طور معمول پس از ثبت نمودن درخواست جهت بررسی و ایندکس شدن وب سایت در وبمستر تولز، از چند روز تا چند هفته زمان خواهد برد تا وب سایت مورد نظر ایندکس شود.

اگر سایت به تازگی راه اندازی شده است، به کارگیری این پلتفرم قادر است به دیده شدن سریع‌تر سایت توسط گوگل کمک کند. این امکان نیز وجود دارد که شاید سرعت مشاهده شدن وب سایت در مقایسه با سایت‌های پربازدید کمتر باشد، اما چنان چه وب سایت خود را به search console معرفی نکنید، این زمان بسیار طولانی‌تر خواهد بود.

 

جمع بندی

سرچ کنسول را اگر که بخواهیم تمامی بخش های آن را در دو دسته مختلف تقسیم کنیم میتوانیم بگوییم یک بخش آن مناسب افرادی است که متخصص سئو هستند زیرا بیش از اندازه تخصصی است و بخش دیگر آن مناسب تمامی افرادی است که سایت دارند زیرا این بخش اطلاعات کلی وب سایت را نظیر سرچ و تعداد سرچ کلمات را در اختیار شما قرار میدهند بنابراین چه شما یک سئوکار باشید چه یک صاحب سایت این ابزار به شدت برای شما ضروری است.

 

سوالات متداول درباره گوگل سرچ کنسول

۱- گوگل سرچ کنسول چه کاربردی برای وب سایت ها دارد؟
گوگل سرچ کنسول از جمله ابزارهای بسیار قوی برای بررسی آمار وب سایت‌ها به کمک وبمسترها می‌باشد و به آن‌ها کمک می‌کند تا نمایش سایت خود در گوگل را مدیریت نمایند.
۲- به چه دلایلی بایستی حتما از گوگل سرچ کنسول استفاده کرد؟
نمایش بررسی میزان کارایی سایت در صفحه نتایج گوگل، حذف نمودن صفحاتی را که قصد نداریم در صفحه نتایج گوگل به نمایش درآیند، تعداد کلیک‌های دریافتی و نمایش جستجو‌هایی که باعث ایجاد ترافیک شده‌اند از جمله دلایلی می‌باشند که توصیه می‌شود از گوگل سرچ کنسول استفاده شود.
۳- هر چند وقت یک بار بایستی تجزیه و تحلیل آمار و اطلاعات google search console انجام شود؟
با این که گوگل پیشنهاد داده است که در هر ماه یک بار اطلاعات گوگل سرچ کنسول را مورد بررسی قرار دهید اما گاهی این کار نیاز است هر هفته انجام شود.
4.2/5 - (11 امتیاز)
88 / 100

6 Comments

  1. فرزانه گفت:

    چطور باید در گوگل سرچ کنسول ثبت نام کنیم؟

  2. مهر گفت:

    سلام. بسیار توضیحات کامل و مفید بود

  3. مهدیه آوند گفت:

    آیا سرچ کنسول یه ابزاره و وبمستر هم یه ابزاره دیگه هست؟

  4. سمپاشی نوید سلامت گفت:

    عالی بود. ممنون از اطلاعاتی که درباره سرچ کنسول گوگل در اختیار گذاشتید

  5. مرتضوی گفت:

    سرچ کنسول خیلی آپدیت شده
    کاش بحش های جدیدش رو معرفی بفرمایید

  6. امیر فراشی گفت:

    حتما ی اپدیت خوب این صفحه خواهد داشت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو × پنج =