Copyright Claim چیست؟

Copyright Claim
سئو سایت

قوانین کپی رایت یوتیوب به عنوان یکی از سختگیرانه‌ترین قوانین مربوط به انتشار محتوا شناخته می ‌شوند. یوتیوبرها نیز با نام‌های کپی رایت Claim و کپی رایت Strike استرایک این قوانین آشنا هستند. هدف اصلی این قوانین، رعایت حقوق معنوی و حقوق مالکیت صاحبان اثر است. اما مانیتایز کردن کانال یوتیوب و کسب درآمد از طریق این پلتفرم کار آسانی نیست. به همین دلیل، عدم سواستفاده از محتوای شما برای دیگران، یک مزیت بسیار مهم به حساب می‌ آید و در این مقاله قصد داریم تا شما را با Copyright Claim چیست؟ آشنا کنیم.

 

این آموزش برای افرادی مفید است که در یوتیوب (Youtube) کانال دارند و میخواهند در این پلتفرم تولید محتوا کنند.

Copyright Claim چیست؟

کپی رایت کلابم یکی از قوانین کپی رایت یوتیوب میباشد، در صورتی که شما یک کانال در youtube دارید و ویدیویی منتشر کنید که دارای حق مولف و کپی رایت است را در یوتیوب آپلود کنید، ممکن است ویدئو حذف شود و یا یک تذکر جدی در مورد کپی رایت دریافت کنید.

این به این معنی است که ویدیوی شما با یک ویدیو دیگر (یا حتی بخشی از یک ویدیو دیگر) در سیستم Content ID یوتیوب تطابق داشته و ادعای کپی رایت به صورت خودکار برای شما ارسال می ‌شود. (یک پیام هم داخل gmail خود دریافت میکنید)

* توجه کنید که در مواردی مشاهده شده که اگر بیش از 30% محتوا های شما به مشکل کپی رایت کلابم برخورد کند، به صورت اتوماتیک برای مدتی امکان انتشار محتوا از شما گرفته خواهد شد.

صاحبان حقوق کپی رایت می ‌توانند Content ID را به گونه ای تنظیم کنند تا ویدیوهایی که با اثر دارای کپی رایت آنها تطابق دارند، مسدود شوند. آنها همچنین می ‌توانند اجازه دهند محتوای کپی شده همچنان با تبلیغات در یوتیوب باقی بماند، به این صورت که درآمد تبلیغات به صاحب کپی رایت می‌ رسد و به این دلیل جلوی انتشار آن را نخواهند گرفت. حتما کسب درآمد از اینترنت را بخوانید.

کپی رایت کلایم

حق کپی رایت کلایم در یوتیوب

صاحب امتیاز حق کپی رایت کیست؟

صاحب حق کپی رایت یا حقوق تکثیر، شخص یا سازمانی است که حقوق قانونی بر روی محتوای خاصی را دارا می ‌باشد. این شخص می ‌تواند تصمیم بگیرد که آیا دیگران مجاز به استفاده مجدد از محتوای دارای کپی رایت آن باشند یا خیر. عموماً، با توجه به درآمدزا بودن انشتار محتوا (بعد از گذشت 6 ماه تا یکسال از انتشار یک فیلم یا موسیقی) صاحب آن کپی رایت، اجازه می ‌دهد تا محتوایش در یوتیوب با تبلیغات نمایش داده شود تا همچنان از آن اثر درآمد زایی داشته باشند.

در صورتی که صاحب حق کپی رایت نخواهد از محتوا هایش استفاده مجدد شود و جلوی استفاده از آن را بگیرد، می‌توانند اقدامات زیر را انجام دهند:

  • مسدود کردن انتشار ویدیو به صورت کلی: صاحبان کپی رایت ممکن است تصمیم بگیرند ویدیوی شما را مسدود کنند، به این معنی که دیگران نمی‌ توانند آن را تماشا کنند.
  • مسدود کردن انتشار ویدیو در منطقه و یا کشور خاصی: خالق یک اثز میتواند مشخص نماید که اثرش در یک کشور و یا حتی در یک ایالت و استان خاص نمایش داده نشود.
  • محدود کردن در پلتفرم‌های دیگر: صاحب حق کپی رایت می ‌تواند تصمیم بگیرد برنامه‌ ها یا وب‌سایت‌هایی را که محتوایشان در آن نمایش داده می‌ شود، محدود کند. این محدودیت‌ها تأثیری بر قابلیت دسترسی ویدیوی شما در یوتیوب ندارد. (نمایش در پلتفرم های انتخابی)
تصویری از Copyright Claim

تصویری از بخش تنظیمات Copyright Claim YouTube

تفاوت کپی رایت کلیم با کپی رایت استرایک چیست؟

اخطار کپی رایت Claim و استرایک Strike دو نوع اخطار مرتبط با کپی رایت در یوتیوب هستند. اخطار کپی رایت Claim به طور خودکار توسط الگوریتم‌های یوتیوب تشخیص داده می ‌شود و یوتیوبرها ممکن است با این اخطار مواجه شوند. این اخطار نشان می ‌دهد که ویدیوی شما با یک ویدیو دیگر (یا بخشی از ویدیو دیگر) در سیستم Content ID یوتیوب مطابقت دارد و صاحب کپی رایت درخواست محتوای کپی رایت شما را می‌ دهد.

اما چالش مهم دیگری که یوتیوبرها با آن سروکار دارند، اخطار کپی رایت استرایک (Strike) است. این اخطار زمانی اتفاق می‌افتد که صاحب اثر (کپی رایت) درخواست حذف ویدیوی شما را شخصاً داده باشد. در این حالت، حتی اگر ویدیو را پاک کنید، پیام استرایک باقی می ‌ماند و تأثیر بیشتری بر وضعیت شما دارد. بایستی به جدیت نگران این اخطار باشید، زیرا در صورت دریافت چندین بار این اخطار، کانال یوتیوب شما برای همیشه حذف خواهد شد. (این موضوع برای پیج های متعددی رخ داده است که میخواستند قوانین گوگل و یوتیوب را دور بزنند)

 

در برابر اخطار کپی رایت چه راهکاری داریم؟

برای مقابله با اخطار کپی رایت، می ‌توانید از راهکارهای زیر استفاده کنید. شرایط فریوز (Fair Use) در کشورهای مختلف متفاوت است، اما برای رعایت قوانین کپی رایت یوتیوب، می‌بایست به دقت از فریوز استفاده کنید. در صورت دریافت اخطار کپی رایت، به نکات زیر حتما توجه داشته باشید:

  1. مهلت رسیدگی: در صورتی که صاحب اثر در طول ۳۰ روز بعد از دریافت اخطار کپی رایت اقدامی انجام ندهد، مهلت رسیدگی به ادعای کپی رایت تمام می‌ شود.
  2. ویرایش ویدیو: شما می‌توانید ویدیوی خود را ویرایش کنید تا قطعه مورد ادعا حذف شود.
  3. جایگزینی موسیقی: در صورتی که ادعای کپی رایت برای آهنگ مشخصی صدق کرده باشد، می ‌توانید آن را با آهنگ‌های موجود در کتابخانه صوتی یوتیوب (Audio Library) جایگزین کنید.
  4. شراکت در درآمدزایی: اگر کانال شما مانیتایز شده است (درآمدزایی دارد)، ممکن است بتوانید سود حاصل از ویدیو را با صاحب/صاحبان اثر به اشتراک بگذارید.
  5. اعتراض: اگر معتقدید که ادعای کپی رایت به اشتباه ثبت شده است، می ‌توانید اعتراض خود را ثبت کنید.

از این راهکارها می ‌توانید برای مقابله با اخطار کپی رایت استفاده کنید و به مسائل قانونی مربوطه پی ببرید.

تصویر کپی رایت یوتیوب

کپی رایت یوتیوب

{قانون فریوز (Fair Use) یوتیوب چیست؟ قانون Fair Use (استفاده منصفانه)، می‌گوید تحت شرایط خاص می‌توانید از مطالب دارای حق کپی‌رایت دیگران استفاده کنید، بدون اینکه از مالک محتوا اجازه بگیرید. فریوز یا فیر یوز به شما امکان می‌دهد که از آثاری که توسط قانون کپی رایت محافظت می‌‌شوند را مجدد استفاده کنید}

اگر ویدیو Copyright Claim دریافت کند چه کاری باید انجام دهم؟

بسته به موقعیت، در صورت دریافت Content ID Claim، شما چند گزینه برای انتخاب دارید. اگر با کپی رایت کلیم موافق هستید، می ‌توانید از گزینه‌ هایی که یوتیوب در اختیار شما قرار داده است، استفاده کنید:

  1. کوتاه کردن یک بخش (Trim out a segment): با استفاده از این گزینه، می ‌توانید فقط بخشی که مورد کپی رایت قرار گرفته است را از ویدیوی خود حذف کنید.
  2. جایگزین کردن آهنگ (Replace the song): اگر موسیقی موجود در ویدیوی شما مورد کپی رایت قرار گرفته است، می ‌توانید آن را با یک موسیقی رایگان از کتابخانه صوتی یوتیوب جایگزین کنید.
  3. بی ‌صدا کردن آهنگ (Mute a song): در صورتی که موسیقی ویدیوی شما کپی رایت شده است، می ‌توانید آهنگ کپی رایت شده را بی ‌صدا کنید. می‌ توانید انتخاب کنید که آیا فقط آهنگ یا تمام صداهای موجود در ویدیو را بی صدا کنید.
  4. اشتراک درآمد (Revenue sharing): در صورتی که عضو برنامه مشارکت درآمد یوتیوب (YPP) هستید و فقط موسیقی ویدیوی شما کپی رایت شده است، ممکن است بتوانید درآمد را با صاحب کپی رایت به اشتراک بگذارید.

 

در هر صورت، این گزینه‌ ها بسته به شرایط و ویدیوی شما متفاوت خواهند بود. بهتر است با استفاده از این گزینه‌ ها و با مشاوره حقوقی متخصص، به درستی به اخطار کپی رایت پاسخ دهید. اگر با کپی رایت کلیمی مخالف هستید، می ‌توانید در صورت رد اعتراض شما توسط مالک کپی رایت، از گزینه Appeal برای دوباره اعتراض استفاده کنید. اما باید توجه داشت که اگر اعتراض دوم شما نیز توسط مالک کپی رایت رد شود، شما یک کپی رایت استرایک دریافت خواهید کرد.

همچنین برای اینکه ویدئو هایتان بازدید بیشتری بگیرند میبایست ویدئو های خود را سئو کنید، برای سئو ویدئو این آموزش را بخوانید.

سخن پایانی

در این مقاله به صورت کامل در رابطه با Copyright Claim و حق کپی رایت ناشر در یوتیوب توضیح داده شد و شما می توانید با استفاده از این اطلاعات بهترین محتوا را تولید نمائید و بدون هیچ مشکلی محتوایتان را منتشر کنید و در تولید محتوا موفق شوید.

این محتوا بیشتر تمرکزش روی موضوع A Guide to Claims & Disputes in youtube بود.

4.3/5 - (3 امتیاز)
78 / 100

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × 2 =