لینک شکسته چیست؟

لینک شکسته
سئو سایت

در این آموزش که مختص افراد طراح سایت یا سئو کار هست یا افرادی که در اینترنت بسیار چرخ میزنند و سرچ میکنند یا در فضای وب بسیار فعال هستند، میخواهیم لینک شکسته را معرفی کنیم. برای شناخت broken link باید صحنه هایی را به یادآورید که شاید برای شما اتفاق افتاده باشد که با کلیک روی یک لینک موجود در یک سایت به صفحه ارور 404 هدایت شوید. این به آن معنا است که لینک کلیک شده یک broken link یا لینک شکسته است. در این مقاله قصد داریم به جواب سوال لینک شکسته چیست؟ و علت ایجاد لینک های شکسته، تاثیر آنها در سئو، راه های جلوگیری از آن و نحوه شناسایی آنها بپردازیم.

لینک شکسته چیست؟

broken link یا همان لینک شکسته به لینکی گفته میشود که با کلیک بر روی آن به هیچ برگه یا نوشته یا تصویری هدایت نمیشوید و به یک صفحه خطا یا صفحه 404 یا ارور میرسید.

در اینجا چند نمونه از آیکون ها و تصاویر لینک شکسته را که احتمالا در سایت های مختلف دیده اید، برایتان آورده ایم.

تصویر لینک شکسته

تصویر انواع لینک شکسته

در ادامه به بررسی کامل لینک شکسته و علل بوجود آمدن آن، و روش اصلاح آن میپردازیم.

علت ایجاد لینک های شکسته یا broken link

همانطور که گفته شد هنگام کلیک روی یک broken link به صفحه 404 هدایت می شوید. ارور 404 زمانی برای کاربر نمایش داده می شود که گوگل توانایی بازخوانی و یافت صفحه مورد نظر را نداشته و این به آن معنا است که بروکن لینک ها یا ادرس های اشتباهی بوده یا به صفحات غیر قابل موجود اشاره می کنند. از جمله علت های ایجاد لینک های شکسته یا broken link می توان به موارد زیر اشاره کرد:

ایجاد لینک های شکسته یا broken link به علت اشتباه تایپی

گاهی به علت یک اشتباه کوچک در نوشتار لینک، خدمات سئو سایت شما تحت تاثیر قرار می گیرد؛ چرا که موجب ایجاد لینک های شکسته و در نهایت نارضایتی کاربران و گوگل خواهد شد. با نوشتار اشتباه در لینک ها، گوگل توانایی یافت صحفه مورد نظر شما را نداشته و ارور 404 را به کاربر نمایش می دهد. رایج ترین اشتباه تایپی در لینک ها ایجاد یک اسپیس اضافه است که تمام زحمات شما را زیر سوال می برد؛ در نتیجه هنگام نوشتن و یا کپی پیست کردن لینک مورد نظر به این نکته توجه داشته باشید.

خطای 404 را بشناسید و رفع کنید.

گیف لینک شکسته

ارور لینک شکسته یا broken link چیست

ایجاد لینک های شکسته یا broken link به علت حذف صفحه لینک شده

یکی از علل های ایجاد لینک شکسته حذف صفحه لینک شده بوده که در اکثر مواقع در لینک های داخلی اتفاق می افتد برای درک بهتر باید انواع لینک سازی را بشناسید. در لینک سازی ما دو نوع لینک داخلی و خارجی را روی سایت خود اعمال می کنیم. لینک های داخلی مربوط به صفحه های مختلف سایت خودتان بوده و لینک های خارجی مربوط به صفحات مربوط به سایر سایت ها است که شما به عنوان محتوایی با کیفیت و رتبه بالا از آن یاد می کنید.

معمولا این اخلال در لینک های خارجی احتمال کمتری داشته، چرا که حذف یک صحفه پر بازدید با رتبه بالا توسط صاحب آن سایت اتفاقی است که به ندرت رخ می دهد و در بیشتر مواقع در لینک های شکسته لینک های داخلی هستند.

با حذف شدن صفحه لینک شده، گوگل توانایی بازیابی و بارگزاری صفحه مورد نظر را نداشته و به کاربر ارور 404 را نمایش خواهد داد.

تاثیر لینک شکسته یا broken link در سئو

همانطور که می دانید مقصد لینک های شکسته صفحه ارور 404 بوده که این امر موجب نارضایتی کاربران خواهد شد. از طرفی گوگل لینک های شکسته را در سایت، امتیاز منفی تلقی خواهد کرد. عدم رضایت کاربران از یک سو و عدم تطابق لینک های شکسته با فاکتور های رتبه دهی گوگل از سوی دیگر موجب تاثیرگذاری منفی روی سایت و افت رتبه آن خواهد شد.

راه های جلوگیری از ایجاد لینک های شکسته یا broken link در سایت

با توجه به بررسی علل ایجاد لینک های شکسته یا broken link در سایت، می توانیم راه هایی برای جلوگیری از ایجاد آنها پیدا کنیم. با جلوگیری از لیجاد لینک ای شکسته می توانید سئو سایت خود را تا حد زیادی بهبود بخشیده و به تحقق اهداف سایت خود کمک قابل توجهی کنید. در ادامه به معرفی راه های جلوگیری از ایجاد لینک های شکسته یا broken link در سایت می پردازیم.

تبدیل لینک شکسته به 404

تبدیل لینک شکسته به ارور 404

بازنویسی محتوا ها یا (freshness) و عدم حذف آنها

با توجه به اینکه ممکن است در بین مقالات یک سایت؛ مقاله ای کم ارزش و بی کیفیت یافت کنید که مدت زیادی از نوشتن آن گذشته و اصطلاحا آن را (freshness) نکرده اید، در صورت عدم نیاز یا دور بودن موضوع آن نسبت به موضوع اصلی سایت، تصمیم به حذف آن گرفته و از (freshness) یا بازنویسی کردن آن صرف نظر کنید.

با حذف یک مقاله باید برای جلوگیری از ایجاد لینک های شکسته در سایت، باید تمام لینک های مربوط به آن صفحه را از صفحات دیگر حذف کنید تا مشکلی برای سئو سایتتان ایجاد نشود. و این امر موجب می شود تا احنتمال خطا یا عدم شناسایی یک لینک بالا رفته و لینک های شکسته سایت شما افزایش یابند. پیشنهاد ما به شما صرف نظر از حذف کردن صفحات سایتتان و بازنویسی دوباره محتوای آنها بوده و شما با این کار می توانید احتمال وجود لینک های شکسته سایت خود را به صفر برسانید.

ریدایرکت و تعیین جایگزین برای صفحات

همانطور که گفتیم، بازنویسی مقالات در جلوگیری از ایجاد لینک های شکسته کمک زیادی خواهد کرد اما گاهی اوقات به دلایلی مجبور به حذف یک صفحه از سایت خود هستیم. در این مواقع بهترین کار ریدایرکت و یا تعیین جایگزین برای صفحات بوده و شما با اینکار می توانید موجب عدم کاهش لینک های سایت و عدم به هم خوردن ساختار لینکسازی سایت شما خواهد شد.

نحوه شناسایی لینک شکسته در سایت

با توجه به تعداد زیاد مقالات، صفحات و لینک های یک سایت ممکن است پیدا کردن صفحه های حذف شده و لینک های متصل به آن کار سنگین و دشواری بوده و احتمال خطا در آن بسیار بالا باشد؛ از این رو بهتر است از ابزار ها و سایت های مخصوص این کار استفاده کرده تا به طور دقیق لینک های شکسته سایتتان را شناسایی کنید. موارد زیر از جمله ابزار های کاربردی در این زمینه هستند:

اسکریمینگ فراگ (screaming frog): اسکریمینگ فراگ یکی از بهترین و کاربردی ترین ابزارهای سئو است که به شما این امکان را می دهد تا به طور کامل سایت خود را آنالیز کرده و تمام اشکالات آن را رفع کنید. اسمکریمینگ فراگ همانند موتور های جستوجوی گوگل، تمام المان های سایت شما را بررسی و آنالیز کرده و به طور دقیق گزارش می کنند.

حتما آموزش کامل screaming frog را مطالعه کنید.

سرچ کنسول  : (Search Console)سرچ کنسول یکی از ابزار های خود گوگل برای بررسی و آنالیز سایت بوده و می تواند ایراد ها و اشکالات سایت شما را شناسایی کند. شما با استفاده از این ابزار می توانید لینک های شکسته سایت خود را شناسایی کرده و مستقیما توسط این ابزار حذف کنید.

اگر سایت شما سرچ کنسول ندارد پیشنهاد میکنیم آموزش راه اندازی سرچ کنسول را مطالعه کنید

لینک شکسته در سرچ کنسول

قسمت لینک شکسته در سرچ کنسول

استفاده از سایت broken link check : سایت broken link check با آدرس www.brokenlinkcheck.com مخصوص شناسایی لینک های شکسته سایت است و مختص این کار طراحی شده است. شما با وارد کردن آدرس سایت خود در این وبسایت می توانید لیستی از لینک های شکسته موجود در سایت خود را دریافت کنید.

استفاده از plugin های مرورگر کروم: با استفاده از پلاگین های مرورگر کروم میتوانید تمامی لینک های صفحه مورد نظر رو بررسی کنید و لینک های شکسته رو پیدا کنید.پلاگین هایی مانند mozbar

سخن پایانی درباره لینک های شکسته یا broken link

در این مقاله قصد داشتیم تا به صورت کلی لینک های شکسته یا broken link، علت های ایجاد آن، اقداماتی برای جلوگیری و موارد دیگر را بررسی کرده و به تمام سوالات شما در این زمینه پاسخ دهیم. فراموش نکنید اصلی ترین دلیل شما برای از بین بردن لینک های شکسته و یا رفع خطای آنها، بهبود سئو سایت شما و تحقق هرچه بیشتر اهداف سایت شما است.

سوالات متداول درباره لینک های شکسته یا broken link

  1. broken link چیست؟
    لینک هایی که گوگل توانایی یافت صفحه مورد نظر آنها را ندارد و به صفحه 404 هدایت می شوند broken link یا لینک های شکسته هستند.
  2. علت ایجاد لینک های شکسته یا broken link چیست؟
    از جمله علت ایجاد لینک های شکسته یا broken link می توان به اشتباه تایپی در نوشتن لینک و یا حذف شدن صفحه مورد نظر اشاره کرد.
  3. راه های جلوگیری از ایجاد لینک های شکسته یا broken link در سایت چیست؟
    بازنویسی محتوا ها یا (freshness) و عدم حذف آنها، و ریدایرکت و تعیین جایگزین برای صفحات از جمله راه های جلوگیری از ایجاد لینک های شکسته هستند.
4.5/5 - (4 امتیاز)
88 / 100

1 Comment

  1. علی میرزایی گفت:

    از پلاگینی که معرفی کردید استفاده کردم و تمام لینک های شکسته و لینک داخلی و خارجی صفحه رو مشخص کرد.خیلی ممنون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیست + بیست =