اگر صاحب یک وب سایت هستید و از سرچ کنسول برای سایت خود استفاده میکنید، احتمالاً با خطا های مختلفی روبرو شدهاید. یکی از این خطاها Discovered Currently Not Indexed است. این خطا نشان میدهد که گوگل صفحات شما را کشف کرده اما هنوز آنها را در فهرست ایندکس قرار نداده است. در این مقاله به دلایل ایجاد خطا Discovered Currently Not Indexed و روش های رفع آن میپردازیم.
فهرست موضوعات در این آموزش
چرا خطا Discovered Currently Not Indexed رخ میدهد؟
خطای Discovered Currently Not Indexed به دلایل متعددی میتواند رخ بدهد ای دلایل ممکن است بخاطر سئو سایت یا موارد فنی باشد. در ابتدا باید بدانید که این خطا چرا رخ میدهد و پس از آن باید بتوانید آن را رفع کنید اما در مواردی خاص نیاز به رفع این خطا وجود ندارد که در ادامه به تمامی موارد خواهیم پرداخت.
1- کمبود بودجه خزش سایت شما
مورد اولی که ممکن است موجب ایجاد این مشکل شود کمبود بودجه خزش یا Crawl budget است. به طور مختصر بودجه خزش به میزان محدودیت خزش کردن سایت شما از سمت ربات های خزش گر گوگل میگویند. میلیون ها وب سایت در اینترنت وجود دارد و میلیارد ها صفحه به همین دلیل گوگل به هر سایتی یک محدودیت بودجه خزشی میدهد. اینکه بودجه خزش چگونه تعیین می شود نیاز به مقاله جدایی دارد. به هر حال در صورتی که بودجه خزش سایت شما کم باشد ممکن است موجب ایجاد این مشکل شود.
2- Overload شدن سرور سایت
یکی دیگر از دلایلی که ممکن است سبب ایجاد این مشکل در سرچ کنسول شود Overload شدن سرور سایت است. زمانی که ربات های گوگل وارد سایت شما میشود اطلاعات سایت را از هاست یا سرور شما درخواست میدهند اگر که سرور به هر علتی نتواند این درخواست ها را پاسخ بدهد ممکن است ارور Discovered Currently Not Indexed در بخش سرچ کنسول تشکیل شود.
3- محتوای بیش از اندازه
مورد بعدی بیش از اندازه بودن محتوا است. هر محتوایی که نوشته می شود به اصطلاح یک جان محتوایی دارد. جان محتوا همان مقصود و هدف اصلی محتوا است. نویسنده ها و سئوکاران برای جذابیت و جامع بودن بیشتر محتوا آن را بسط یا گسترش میدهند. اما گاهی از اوقات این گسترش بیش از حد میشود و محتوا به صورت غیر طبیعی گسترش می یابد در این صورت ممکن است گوگل محتوا فوق را بخواند اما انتشار ندهد.
4- کیفیت پایین محتوا
گوگل در زمینه ایندکس کردن محتوا ها وسواس خاصی دارد در صورتی که محتوای شما را بی کیفیت تشخیص بدهد آن را منتشر نکند. حال بی کیفیتی محتوا ممکن است از کپی بودن آن باشد یا به صورت خودکار تولید شده باشد یا محتوای آن کم باشد یا هر دلیل دیگر به همین علت باید به کیفیت محتوا به هنگام انتشار توجه کنید.
5- لینک دهی داخلی ضعیف
لینک دهی داخلی سایت به گوگل کمک میکند تا ارتباط بین صفحات را کشف کند و سایت شما را بهتر درک کند. البته هر آدرسی که شما میسازید گوگل میتواند به آن دسترسی داشته باشد اما لینک دهی اصولی به شدت در ایندکس و رتبه گیری وب سایت به شما کمک میکند. یک لینک دهی اصولی دقیقا همچون اتصالات یک سایت می باشد که صفحات مختلف را به یکدیگر مرتبط و متصل می نماید.
6- مشکلات فنی و تولید url
مورد آخر که میتواند این مشکل را ایجاد کرده باشد که بیشتر اوقات به همین علت این مشکل ایجاد میشود مشکلات فنی و تولید url است. در بعضی از مواقع ممکن است مشکلاتی در فایل روبات یا سایت مپ باشد. اما بیشتر اوقات به علت طراحی سایت این مشکل ایجاد میشود. این مورد مشکل در سایت های فروشگاهی به وفور دیده می شود. در ادامه به حل این مشکل خواهیم پرداخت.
رفع خطای Discovered Currently Not Indexed
پیش از آنکه بخواهید این ارور را حل کنید در ابتدا باید بدانید چرا اتفاق می افتد و دلیل آن چیست در بالا دلایل اتفاق افتادن این ارور را بررسی کرده ایم. اما حال پیش از هر اقدامی باید بتوانید تا عیب یابی کنید.
وارد سرچ کنسول خود شوید به بخش page بروید و به دنبال ارور Discovered Currently Not Indexed بگردید حال بر روی آن کلیک کنید تا به اطلاعات بیشتری برسید. پس از کلیک تمامی آدرس هایی که دچار مشکل شده اند را میتوانید یک جا ببینید. به آدرس صفحات توجه کنید اگر که آدرس صفحات به مقاله، صفحه، محصول یا هر صفحه مشخصی مرتبط میشوند یعنی در صفحه مذکور مشکل دارید حال این مشکل ممکن است از محتوا، بودجه خزش یا هر چیز دیگری باشد. اما اگر در آدرس های مشاهده شده علامت سوال ؟ یا ! یا # دیده اید و یا به عبارتی دیگر زمانی که بر روی آن کلیک میکنید به صفحه ای که در آن کد وجود دارد وارد می شوید یعنی مشکل از بخش هایی از طراحی است که کوئری تولید میکند.
1- بهبود کیفیت محتوا
در صورتی که سرچ کنسول را بررسی کرده اید و آدرس محتوا را مشاهده کرده اید بهتر است با بهبود و بازبینی محتوا آن را مجدد بررسی کنید و دوباره منتشرش کنید. در ابتدا بررسی کنید که مشکل از زیاد بودن محتوا است یا بی کیفیت بودن آن در صورتی که محتوا زیاد است آن را هرس کنید ولی چنانچه محتوای شما کپی است بهتر است مجدد آن را بازنویسی کنید به هر روی دوباره نویسی اصولی محتوا مشکل شما را حل خواهد کرد.
2- کمبود بودجه خزش
چنانچه مشکل شما از کمبود بودجه خزش می باشد این بدان معنی است که بودجه خزش شما دارد در جایی هدر میرود. برای اینکه متوجه شوید که بودجه خزش دارد به هدر میرود یا نه به بخش settings پس از آن وارد بخش Crawl stats شوید. حال در اینجا گزارش خزش ربات های گوگل را میتوانید مشاهده نمایید. دو گزینه در بخش By purpose به نام های Discovery و Refresh وجود دارد بر روی این دو گزینه کلیک کنید و اطلاعات مرتبط به آن را مطالعه نمایید در صورتی که به صورت مکرر میبیند که صفحات هرزی خوانده میشود بهتر است دسترسی آن ها را از فایل روبات ببندید تا بودجه خزش تان هدر نرود.
3- Overload شدن سرور سایت
مورد بعدی که گفتیم مشکل در دادن اطلاعات توسط سرور می باشد برای بررسی این پارامتر به بخش settings وارد شوید پس از آن وارد Crawl stats بشوید. در زیر ستون By response 5 پارامتر به نام های OK (200) ، Not modified (304)، Moved permanently (301)، Server error (5XX)، Not found (404) شما در اینجا باید به دو پارامتر توجه کنید اولی OK (200) میباشد که به معنی صفحاتی است که بدون مشکل از سمت سرور دریافت شده اند. و دیگری Server error (5XX) این پارامتر به معنی مشکل دریافت اطلاعات از سمت سرور است به ترتیب پارامتر 200 باید در از همه بیشتر باشد و سرور ارور کم اگر که سرور ارور بیش از 5 درصد است بهتر است به فکر یک هاستینگ جدید باشید.
4- لینک دهی داخلی ضعیف
برای حل مشکل لینک دهی داخلی ضعیف باید به سه بخش دقت کنید. منوی هدر، فوتر سایت، و لینک های داخلی از آنجایی که هدر و فوتر سایت در همه صفحات تکرار میشود بنابراین بهتر است به صورت اصولی لینک های خود را در آنجا بگذارید تا کاربران و جگوگل بتوانند به خوبی به آن دسترسی داشته باشد همچنین صفحات مرتبط را هم با تکست درست به یکدیگر لینک کنید که گوگل بتواند ارتباط آن ها را بیابد.
5- مشکلات فنی و تولید url
آخرین مورد که باید به آن توجه کنید مشکلات فنی و تولید url می باشد. مشکلات فنی ممکن است مشکلاتی نظیر بسته شدن صفحات مهم در فایل روبات، خرابی سایت مپ یا ساخت کوئری باشد. چنانچه در بخش خطا Discovered Currently Not Indexed آدرس هایی دیده اید که در آن علامت سوال، شارپ یا هر آدرسی وجود داشت که میدانید خود شما آنها را نساخته اید به این معنی است که سایت کوئری تولید میکند. به طور کل وردپرس از دو تکنولوژی برای انجام اقداماتی نظیر صفحه بندی، استفاده از فیلتر ها و … استفاده میکند یکی کوئری می باشد و دیگری ایجکسی در ساختار کوئری برای اقدامات جدید به عنوان مثال از صفحه 1 به صفحه 2 رفتن در بالای صفحه یک آدرس جدید تولید می شود در سایت های فروشگاهی که با وردپرس ساخته شده اند به وفور میتوانید این مورد را ببینید البته این مورد در سایت های کد نویسی اختصاصی که با php طراحی شده اند باز هم دیده میشوند.
اصولی ترین راه حل این مشکل بروزرسانی تکنولوژی سایت از کوئری به ایجکسی است اما گاها به علت هزینه های این کار بسیاری از افراد آن را انجام نمیدهد که در اینجا میتوان یکسری از دسترسی ها را در فایل روبات بست اما به هر روی تمامی دسترسی گوگل به بخش کوئری را نمیتوان بست. در صورتی که به صورت کامل دسترسی را ببنید به مشکل موبایل فرندلی برخواهید خورد. تا حد امکان سعی کنید که با همین روش مشکل خود را حل کنید در صورتی که مشکل حل نشد باید به سمت ایجکسی بروید. یا آنکه از خیر این آدرس ها بگذرید.
نتیجهگیری
خطای Discovered Currently Not Indexed نشان دهنده مشکلات احتمالی در سایت شماست که مانع ایندکس شدن صفحات توسط گوگل میشود. با رعایت نکات ذکر شده و بهینه سازی سایت خود، میتوانید این مشکل را رفع کرده و از ایندکس شدن تمام صفحات مهم خود اطمینان حاصل کنید.
امیدوارم این مقاله به شما در رفع این خطا کمک کرده باشد. اگر سوال یا ابهامی دارید، خوشحال میشوم که پاسخگو باشم.
سوالات متداول
- چرا مشکل Discovered Currently Not Indexed به وجود می آید؟
در بین تمامی صفحاتی که یک وب سایت دارد بعضی از آنها را گوگل ایندکس نمیکند حال ممکن است یکسری از این صفحات مهم باشد و یکسری از آنها مرتبط به کد ها - در صورتی که نتوانستم مشکل Discovered Currently Not Indexed را حل کنم چه کاری کنم؟
در صورتی که نتوانستید این مشکل را حل کنید بهتر است تا با یک متخصص در این خصوص ارتباط برقرار کنید. - حل مشکل Discovered Currently Not Indexed تا چه میزان سخت میباشد؟
رفع این ارور نیازمند داشتن دانش در زمینه سئو و دانش فنی است به همین علت رفع این مشکل جزو کار های سخت در حوزه سئو میباشد.