فهرست موضوعات در این آموزش
Call to Action چیست؟
برخی به اشتباه فکر میکنند تمام چیزی که برای بازاریابی دیجیتال و کسب مشتری آنلاین نیاز دارند، یک سایت و سئو آن میباشد. اما حقیقت این است که طراحی سایت و بهینهسازی آن، تازه شروع کار است؛ در واقع چیزی که از بازدید کنندگان سایت شما یک مشتری میسازد، گرافیک و جذابیت ظاهری سایت شما، تجربه کاربری یا همان UX و همچنین داشتن محتوایی جذاب که در عین حال اعتمادسازی نیز بکند میباشد. ux چیست؟
تمامی این موارد به صورت زنجیرهوار به یکدیگر ارتباط دارند تا در نهایت منجر به جذب مشتری از طریق سئو شوند. سایتهای بسیاری وجود دارند که از رتبه خوبی در گوگل و بازدید روزانه بالا برخوردار هستند ولی به دلیل طراحی ضعیف و محتوای بیکیفیت، مخاطبان خود را جذب نکرده و برگ برنده را به دست رقبای خود میدهند. البته به مرور زمان، گوگل نیز رفتار کاربران در آن سایتها را زیر ذره بین میبرد و در صورتعدم بازدهی کافی، سایت را جریمه کرده و رتبه آن را کاهش میدهد.
همین موضوع باعث میشود تا هزینههای پروژه سئو کاملا به هدر رفته و نارضایتی کارفرما را به همراه داشته باشد. یکی از راه حلهایی که برای پیشگیری از این مشکلات استفاده میشود، Call to Action میباشد که در این مقاله قصد داریم به معرفی آن و ارائه راهکارهایی مناسب برای به کارگیری آن بپردازیم.
CTA چیست؟
در واقع CTA مخفف عبارت Call to Action به معنای فراخوان عمل میباشد که یکی از رایجترین اصطلاحات سئو و طراحی سایت است. Call to Action به دکمهای در صفحات سایت گفته میشود که با هدف ترغیب بازدید کنندگان به کلیک بر روی آنها طراحی میشود. CTA یکی از شگردهای بازاریابی دیجیتال میباشد که معمولا در طراحی و سئو لندینگ پیج، کمپینهای ادوردز و انواع تبلیغات آنلاین به کار برده میشود و از مزایای آن این است که به راحتی کاربران سایت را به بخشهای هدفمندی مانند سفارش محصول، ثبت نام، ارسال فرم، عضویت در خبرنامه و… سوق میدهد.
طراحی دکمه کال تو اکشن به شکلهای بسیار متنوعی انجام میشود و از آن جایی که به مانند یک دعوت نامه برای کاربران به انجام عمل هدفمند عمل میکند، در طراحی آنها از جملات تشویقی استفاده میشود. دکمه فراخوان عمل بسته به کاربرد آن، میتواند در بخشهای مختلفی از سایت قرار بگیرد. نمونههایی از کال تو اکشن که احتمالا تا حالا به آن برخوردهاید عبارتند از:
- دکمه «همین حالا ثبت نام کنید» برای یک رویداد مانند وبینار
- دکمه «افزودن به سبد خرید» در سایتهای فروشگاهی
- دکمه «به اشتراک گذاری» یا «عضویت در خبرنامه» در سایتهای رسانهای
- دکمه «درخواست مشاوره رایگان» در سایتهای شرکتی
- و…
تاثیر کال تو اکشن در سئو سایت
طراحی دکمه Call to Action در سایت میتواند تاثیر مستقیم در سئو سایت شما بگذارد و حتی منجر به افزایش رتبه سایت در گوگل شود. اگر هنوز در صفحات سایت خود این دکمهها را تعبیه نکرده اید، حتما طراحی آنها را در لیست کارهای خود قرار دهید.
طبق آخرین تغییرات هسته رتبه بندی گوگل در سال 2022، تجربه کاربری برای موتور جستجوی گوگل بسیار مهم شده است و تقریبا جزو یکی از اولین مواردی است که به آن امتیاز میدهد. رباتهای خزنده گوگل در سالهای اخیر، با حساسیت بسیار بالایی رفتار کاربران در صفحات سایت شما را تحلیل و آنالیز میکنند و هر چه ارتباط کاربر با صفحات سایت شما بیشتر باشد، رتبه بهتری در گوگل خواهید گرفت.
از جمله موارد تاثیر گذار در این موضوع، مدت زمانی که بازدید کنندگان در سایت شما سپری میکنند و همچنین فعالیتها و کلیکهایی که داخل صفحات انجام میدهند میباشد. دکمه فراخوان عمل یکی از آیتمهایی میباشد که میتواند مدت زمان باقی ماندن کاربر در سایت شما را به طور مفید و هدفمندی افزایش دهد و همچنین او را ترغیب به کلیک کردن بر روی بخشهای مختلف صفحه بکند. از این رو، قرار دادن دکمه CTA یکی از عوامل موثر در بهینه سازی سایت میباشد.
نکات مهم در طراحی Call to Action
- روانشناسی رنگها تاثیر بسیار زیادی در جذابیت و بازدهی دکمههای CTA دارد. توجه داشته باشید رنگهایی مانند زرد، قرمز و نارنجی، بیشترین جلب توجه را در صفحه دارند و به منزله اخطار میباشند. از این رو میتوانند تاثیرگذاری بیشتری در مخاطب داشته باشند. سایر رنگها مانند سبز، آبی و سفید جلب توجه کمتری داشته و برای کال تو اکشنهای مهم پیشنهاد نمیشوند.
- متن Call to Action باید واضح، دقیق، مختصر و مفید باشد. از گزافه گویی خودداری کرده و مستقیم بروید سراغ اصل مطلب. بهتر است از جملات تشویقی مانند «همین حالا تماس بگیرید» استفاده کنید. فعلهای امری و خبری بهترین انتخاب هستند.
- محل قرار گیری دکمه فراخوان عمل بستگی به فوریت آن دارد ولی معمولا رایجترین محل قرار گیری آنها در انتهای مطلب و به منزلهی جمعبندی میباشد.
- صفحه فرود کاربر پس از کلیک بر روی دکمه Call to Action نیز بسیار مهم میباشد. حتما به طراحی و محتوای آن اهمیت داده و به سادگی از آن عبور نکنید. میتوانید لندینگ پیجهای مختلفی را برای آن تست کنید و در نهایت صفحهای که بیشترین بازدهی داشت را انتخاب کنید.
- در عبارات استفاده شده در CTAها تنوع قائل شوید و از عبارات یکسان در همه صفحات و بخشها استفاده نکنید.
آموزش جامع CTA
call to action در اینستاگرام چیست