گوگل در ماه می به صاحبان سایتها گفت که Core Web Vital در سال 2024 به بخشی از الگوریتمهای آن تبدیل خواهد شد و بیشتر سئوکاران در تلاش بودهاند تا معیارهای خود را قبل از راه اندازی این الگوریتمها بهبود دهند.
Core Web Vitals یا همان CWV مجموعهای از شاخصها است که برای اندازه گیری بارگذاری، تعامل و ثبات بصری وب سایتها استفاده میشود. این شاخصها که به سرعت سایت مربوط میشوند، برای موتورهای جستجو و کاربران آنها از مدتها قبل اهمیت داشته است.
آنچه در مورد Core Web Vitals و Page Experience بسیار جالب است این است که گوگل معمولا جزئیات به روزرسانیهای الگوریتم خود را اعلام نمیکند. اما این بار، به صراحت معیارهای دقیق مورد نیاز برای اندازه گیری و بهینهسازی سایت را به ما داده است. این نشان میدهد که Page Experience مطمئناً یک فاکتور مهم در بروزرسانی خواهد بود؛
فاکتورهای اصلی Core Web Vitals موارد زیر میباشند که البته در مقاله «اصطلاحات سرعت سایت» نیز به آنها دقیقتر پرداخته ایم:
Largest Contetful Paint یا LCP: این فاکتور مدت زمان بارگذاری بزرگترین آیتم موجود در صفحه را اندازه گیری میکند. برای ایجاد یک تجربه کاربری خوب، LCP باید در طی ۲.۵ ثانیه از شروع بارگذاری صفحه یا حداکثر ۴ ثانیه برای جلوگیری از امتیاز «ضعیف» رخ دهد (اگرچه بین ۲.۵ و ۴ ثانیه هنوز «نیاز به بهبود» دارد.
First Input Delay یا FID: شاخص FID مدت زمان پاسخگویی وب سایت شما به اولین کلیک کاربر بر روی چیزی را اندازه میگیرد. برای ایجاد یک تجربه کاربری خوب، صفحات باید FID کمتر از ۱۰۰ میلی ثانیه یا حداکثر ۳۰۰ میلی ثانیه داشته باشند تا از نمره «ضعیف» جلوگیری کنند (اگرچه بین ۱۰۰ تا ۳۰۰ میلی ثانیه هنوز «نیاز به بهبود» دارد.
Cumulative Layout Shift یا CLS: از دیگر فاکتورهای Core Web Vitals میباشد که مدت زمان جابجایی المنتهای مختلف در صفحه همزمان با اسکرول کاربر را اندازه میگیرد. برای ایجاد یک تجربه کاربری خوب، صفحات باید CLS کمتر از ۰.۱ یا حداقل ۰.۲۵ را حفظ کنند تا از نمره «ضعیف» جلوگیری کنند (اگرچه بین ۰.۱ و ۰.۲۵ هنوز «نیاز به بهبود» دارد). در مقاله “CLS چیست؟” به طور دقیقتر به معرفی این فاکتور پرداخته ایم.
1 Comment
سلام خیلی خارجی بود . در حد توان فهمیدم core web vitals بالاخره چیه . ممنون از آگاهی