speed index چیست ؟

speed index چیست ؟
سئو سایت

اگر سایت دارید یا حتی در سایت‌های دیگر به دنبال خرید یا کسب اطلاعات بوده باشید شاید ناخواسته توجهتان سمت سرعت بارگذاری مطالب سایت رفته باشد به این صورت که از سایتی که سرعت کندی دارد خسته شده و به سراغ سایتی رفته باشید که سرعت نمایش محتوایش بالا باشد. سرعت سایت یک عامل غیرمستقیم در سئو سایت است و یک عامل بسیار مستقیم در رضایت کاربران. در ادامه به این مطلب میپردازین که speed index چیست؟ چرا باید به آن توجه کنیم و چگونه میتوانیم آن را کاهش دهیم تا سایت ما عملکرد بهتری داشته باشد پس تا انتها با ما همراه باشید.

شاخص سرعت، سرعت نمایش بصری محتوای یک وب سایت را در حین بارگذاری اندازه گیری می کند. بهینه سازی شاخص سرعت شامل تکنیک هایی مانند کاهش زمان اجرای جاوا اسکریپت، به حداقل رساندن کار رشته اصلی و مدیریت تاثیر اسکریپت های شخص ثالث است. این مراحل سرعت درک یک سایت را بهبود می بخشد و آن را کاربر پسندتر و رقابتی تر در نتایج جستجو می کند.

روزگاری گذشته است که یک متریک سرعت صفحه می تواند به شما بگوید سرعت وب سایت شما واقعا چقدر است.

امروزه، صاحبان سایت دارای مجموعه ای غنی از امتیازات عملکردی برای تجزیه و تحلیل و درک اینکه چه اتفاقی می افتد زمانی که بازدیدکنندگان وارد وب سایت خود می شوند، دارند. در میان دیگر معیارهای سرعت، یک صفحه پایین صفحه شاخص سرعت (SI) ممکن است مورد توجه قرار نگیرد، اما همچنان ارزش توجه شما را دارد

با این حال، SI دقیقاً چه چیزی را اندازه گیری می کند؟ در استراتژی بهینه سازی خود چه اولویتی را باید به شاخص سرعت بدهید و چگونه آن را بهبود می دهید؟ ادامه مطلب را بخوانید تا بصورت کامل متوجه شوید؛

 

شاخص سرعت صفحه (SI) چیست؟

 

سرعت ایندکس (speed index) یک معیار عملکرد از گزارش گوگل لایت هاوس است که توسط ابزارهای آزمایش وب سایت مانند Google PageSpeed ​​Insights و GTmetrix استفاده می شود.

 

شاخص سرعت صفحه (SI) چیست؟


معیارهای آزمایشگاهی و میدانی چیست؟

 

معیارهای آزمایشگاهی اندازه گیری هایی هستند که در یک محیط کنترل شده برای آزمایش عملکرد یک وب سایت انجام می شود. این محیط شرایط خاص را تکرار می کند و امکان آزمایش مداوم را فراهم می کند. آنها برای شناسایی  نقاط حساس عملکرد و اشکال زدایی مفید هستند. معیارهای میدانی، که اغلب به عنوان نظارت بر کاربر واقعی شناخته می‌شود، داده‌های تجربه کاربر در دنیای واقعی را ضبط می‌کند. آنها از کاربران واقعی در حال تعامل با وب سایت یا برنامه وب شما در شرایط مختلف جمع آوری می شوند. با گسترش بخش عملکرد در Google PSI، متوجه می‌شویم که شاخص سرعت، سرعت تولید محتوای بالای صفحه وب را به وضوح ارزیابی می‌کند.

 

شاخص سرعت صفحه (SI) چگونه محاسبه می شود؟

 

SI یا همان شاخص سرعت با سایر معیارهای عملکرد متفاوت است به این معنا که زمان خاصی را در فرآیند بارگذاری صفحه مشخص نمی کند مثلاً (FCP) یا (LCP). به زبان ساده، شاخص سرعت یک ارزیابی سریع از موقعیت صفحه وب شما از نظر زمان بارگذاری قابل مشاهده ارائه می دهد

شاخص سرعت خوب چیست؟

شاخص سرعت خوب چیست؟

 

به عنوان یک قاعده سرانگشتی که از داده‌های گوگل به دست می‌آید، شاخص سرعت صفحه از: 

0 تا3.4 ثانیه سریع در نظر گرفته می شود

 3.4 تا 5.8  ثانیه متوسط ​​است

هر چیزی بیش از 5.8 ثانیه کند ارزیابی می شود

امتیاز شاخص سرعت “آهسته” نشان می دهد که محتوای بالای صفحه خیلی دیرتر بارگذاری می شود و به بازدیدکنندگان سایت شما این تصور را می دهد که زمان بارگذاری کندتر است.

 

شاخص سرعت در مقابل لود صفحه

 

در حالی که هر دو شاخص سرعت و زمان بارگذاری صفحه به سرعت بارگذاری وب سایت مربوط می شوند، تفاوت های مشخصی با هم دارند. شاخص سرعت، کامل بودن بصری محتوای بالای صفحه را از دیدگاه کاربر محاسبه می کند. زمان بارگذاری صفحه، کل زمان بارگیری کامل یک صفحه وب، از جمله تمام عناصر مانند تصاویر، CSS و اسکریپت ها را اندازه گیری می کند.

 

شاخص سرعت خوب چیست؟

چرا شاخص سرعت پایین صفحه برای وب سایت شما مهم است؟

 

امتیاز صفحه سرعت صفحه بالاتر از 5.8 ثانیه نشان می دهد که تجربه بارگذاری اولیه در وب سایت شما نسبتاً کند است. با این حال، SI به تنهایی اطلاعات عملی کافی برای تعیین دلیل خاصی که باید به آن رسیدگی کنید ارائه نمی کند. در عوض، SI را به عنوان یک معیار جمعی در نظر بگیرید که تحت تأثیر سایر معیارهایی است که فرآیند بارگذاری صفحه را اندازه گیری می کنند، مانند LCP و FCP. هرچه امتیاز SI شما کمتر باشد، این احتمال بیشتر است که بارگذاری سایت شما از درهم ریختگی های غیرضروری خالی باشد. برای بازدیدکنندگان سایت شما، این به معنای بارگذاری سریع صفحه است که به آنها امکان می دهد هر چه زودتر با وب سایت شما ارتباط برقرار کنند.

علاوه بر این، گوگل سرعت صفحه را به عنوان یک عامل رتبه بندی در الگوریتم موتور جستجوی خود گنجانده است. بنابراین، SI پایین نه تنها تجربه کاربر را افزایش می‌دهد و نرخ خروج بالا را کاهش می‌دهد، بلکه نقش کلیدی در سئو دارد و به طور بالقوه ترافیک ارگانیک بیشتری را به سایت شما هدایت می‌کند. با این حال، این به این معنی نیست که گرفتن شاخص سرعت سایت شما راه خوبی برای ارزیابی نحوه انجام تلاش های بهینه سازی شما نیست.

همانطور که قبلاً ذکر شد، امتیاز Index Speed ​​شما تحت تأثیر هر تعدادی از پیشرفت‌ها قرار می‌گیرد تا زمانی که آنها رندر اولیه محتوا و ظاهر بزرگ‌ترین عنصر را در اولویت قرار دهند. ایده اصلی این است که زمان آزاد بودن موضوع اصلی را به حداکثر برسانیم. این اساسا قلب عملیات مرورگر است. با به حداقل رساندن حجم کاری خود، مرورگر می تواند به راحتی تمام محتوای قابل مشاهده را بارگیری کند.

 

بهبود شاخص سرعت (Index Speed)

برای بهبود شاخص سرعت راه‌های مختلفی وجود دارند که در ادامه مهم‌ترین آنها را بررسی خواهیم کرد.

زمان اجرای جاوا اسکریپت را کاهش دهید

هدف اصلی در اینجا این است که کد جاوا اسکریپت خود را بهینه سازی کنید تا کارآمدتر اجرا شود و زمان کمتری برای اجرا صرف شود. برای کاربران و بازدیدکنندگان شما، این به معنای کاهش قابل توجه تاخیر و عدم پاسخگویی صفحه است.

بهبودها عبارتند از :

  1. حذف هر کد اضافی یا غیر ضروری
  2. ترکیب توابع مشابه
  3. کوچک کردن فایل‌های جاوا اسکریپت، کوچک‌تر و سریع‌تر کردن آن‌ها برای دانلود و اجرا
  4. پیاده‌سازی ویژگی‌های غیر همگام یا به تعویق انداختن برچسب‌های اسکریپت به طوری که آنها در پس‌زمینه دانلود شوند بدون مسدود کردن صفحه 
  5. حذف هر گونه کتابخانه یا پلاگین استفاده نشده و یافتن جایگزین های سبک وزن برای کتابخانه های فعلی
  6. تقسیم JS به قطعات کوچکتر که می توانند در صورت تقاضا بارگیری شوند
  7. فعال کردن کش مرورگر برای جلوگیری از بارگیری مجدد فایل های JS در بازدیدهای مکرر.

بهبود شاخص سرعت (Index Speed)

تاثیر کد شخص ثالث را کاهش دهید

همه وب سایت ها از اسکریپت های شخص ثالث استفاده می کنند. این موارد می تواند شامل اسکریپت های ردیابی، تبلیغات، ویجت های جاسازی شده و موارد دیگر باشد. به این ترتیب، کد شخص ثالث ممکن است بزرگ باشد، بهینه نشده باشد، یا می تواند رشته اصلی را مسدود کند و باعث تاخیر در رندر و تعامل شود. ناگفته نماند که برخی از اسکریپت ها می توانند آسیب پذیری هایی را به وب سایت شما وارد کنند یا حتی عملکرد نادرستی داشته باشند.

در اینجا نحوه بهینه سازی آنها آورده شده است:

ارزیابی کنید کدام اسکریپت های شخص ثالث حیاتی هستند و بقیه را به صورت ناهمزمان بارگذاری کنید.

از طرف دیگر، می‌توانید از تکنیک‌های defer و delay برای اسکریپت‌های غیر ضروری استفاده کنید.

بررسی کنید که آیا برخی از منابع شخص ثالث می توانند در سرورهای خود به صورت محلی (اما کم) میزبانی شوند.

حذف کامل اسکریپت هایی که دیگر مورد نیاز نیستند را در نظر بگیرید.

از شبکه‌های تحویل (توزیع) محتوا (CDN) برای تسریع در تحویل اسکریپت‌ها با ارائه آن‌ها از مکانی نزدیک به کاربر استفاده کنید.

اطمینان حاصل کنید که متن در طول بارگذاری وب فونت قابل مشاهده است.

برای جلوگیری از Flash of Invisible Text (FOIT) و بهبود دسترسی به محتوا حتی زمانی که از فونت های سفارشی در وب سایت خود استفاده می کنید، باید نحوه بارگیری فایل های فونت خود را دستکاری کنید.

بسته به مورد خود، ترکیبی از تکنیک های بهینه سازی را در نظر بگیرید.

 

شاخص سرعت (Index Speed)

 

از نمایش فونت استفاده کنید

تعویض یا نمایش فونت: اختیاری برای اطمینان از اینکه متن در حین بارگذاری فونت قابل مشاهده است.

فونت‌های زیر مجموعه فقط شامل کاراکترهای مورد نیاز شما در بارگذاری اولیه می‌شود و باعث می‌شود فایل فونت کوچک‌تر و سریع‌تر بارگذاری شود.

فونت های وب که برای طراحی شما حیاتی هستند را از قبل بارگذاری کنید.

اندازه فایل های فونت خود را تنها با درج وزن ها و سبک های مورد نیاز خود کاهش دهید.

فونت های وب خود را در حافظه پنهان ذخیره کنید تا بازدیدکنندگان دوباره نیازی به دانلود مجدد آنها نداشته باشند

فونت ها را به صورت محلی برای کنترل بهتر و کاهش درخواست های خارجی میزبانی کنید

یا اگر همه موارد فوق خیلی دلهره آور به نظر می رسد، فونت های سیستمی را انتخاب کنید که فورا بارگذاری می شوند یا ترکیبی از فونت های سیستم و فونت های وب را انتخاب کنید

 

سخن پایانی

به طور کلی، Speed ​​Index میانگین زمانی را که طول می کشد تا یک صفحه از حالت اولیه (صفحه خالی) به حالت نمایش کامل برود را نشان می دهد. صفحه می‌تواند به بارگیری مؤلفه‌ها و پردازش داده‌ها در پس‌زمینه ادامه دهد، اما اگر چیزی را که کاربر در viewport (محدوده قابل مشاهده کاربر از یک صفحه وب) می‌بیند تغییر ندهد، Speed ​​Index تحت تأثیر قرار نمی‌گیرد. به همین دلیل است که این معیار کاربر محور است و فقط پیشرفت ظاهری را ردیابی می کند، همان طور که کاربر سرعت بارگذاری را درک می کند. در حالی که معیارهایی مانند First Contentful Paint (اندازه‌گیری سرعت بارگذاری صفحه وبسایت) یک نقطه از زمان را اندازه می‌گیرند، هدف Speed ​​Index این است که کل فرآیند بارگذاری قسمت قابل مشاهده یک صفحه وب را ثبت کند. در واقع لایت هاوس از مراحل بارگذاری در پس زمینه فیلم می گیرد و سپس تفاوت بین فریم ها را محاسبه می کند. امیدواریم با کمک این مطلب بتوانید شاخص سرعت در سایت خود را بهبود ببخشید.

3.7/5 - (3 امتیاز)
67 / 100

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هجده + 5 =